FRF a respins contestația celor de Inter Stars. Campioana Sibiului rămâne în Liga 4, Olimpic Zărnești se poate bucura pe deplin de accederea în Liga 3. Mihai Stere, ironii la adresa adversarilor

Adi MARICA 07 Jul. 2022, 14:27 Liga 4
FRF a respins contestația celor de Inter Stars. Campioana Sibiului rămâne în Liga 4, Olimpic Zărnești se poate bucura pe deplin de accederea în Liga 3. Mihai Stere, ironii la adresa adversarilor

Olimpic Zărneşti a câștigat pe teren barajul de promovare în Liga 3 contra celor de la Inter Stars Sibiu, după 1-1 în tur, la Zărnești, și 2-1 în retur, la Sibiu, și așa va rămâne.

Sibienii au sperat, totuși, că pot ajunge în al treilea eșalon printr-o victorie la ”masa verde” în jocul tur și au contestat la Federația Română de Fotbal dreptul de joc al fotbalistului Ionuț Grideanu de la Olimpic Zărnești.

Contestația celor de la Inter Stars Sibiu împotriva echipei Olimpic Zărnești, respinsă

Solicitarea celor de la Inter Start a ajuns la Departamentul Competiții al FRF, iar cazul a mers apoi, cum era normal, pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, iar aceasta din urmă a dat verdictul. ”Conform art. 26.2 din ROAF, respinge contestația formulată de AFC Inter Star 2020”, sună decizia comisiei.

Articolul 26 din ROAF, ”Procedura soluţionării contestaţiilor”, spune următoarele la punctul 2: ”Contestaţiile, soluţionate de Comisiile de Disciplina si Etica ale FRF/AJF/AMFB şi dovedite neîntemeiate, se resping ca nefondate, iar cele făcute contrar prevederilor acestui regulament (tardive, netaxate, nesusţinute, nemotivate, nesemnate etc.) se resping, de asemenea, ca neregulamentare.”

Deși nu explică public motivul respingerii, cel mai probabil comisia FRF a respins contestația celor de la Inter Stars pentru meciul tur fiindcă a fost prea tardivă, făcută abia după desfășurarea jocului retur. Contestațiile sunt obligatorii înainte sau la finalul jocului în cauză. Chiar și așa, Departamentul Competiții al FRF se putea autosesiza în acest caz, dacă într-adevăr erau nereguli.

Rămâne însă întrebarea, având în vedere răspunsul final al comisiei, de ce au mai fost citate cele două cluburi și jucătorul în cauză și s-a emis adresă de două ori către AJF Brașov dacă s-a ajuns în cele din urmă la respingerea cazului ca fiind tardiv?

”Nu am avut emoții, pentru că știam că avem dreptate. Ne-a deranjat puțin atitudinea celor de la Sibiu. Dacă doreau, la meciul de la Zărnești, le arătam documentele și nu mai băteam drumul până la București. A fost dreptul lor să conteste la FRF, dar, întotdeauna, rezultatul obținut pe teren trebuie să primeze. Chiar mi-aș dori ca Sibiul să obțină un loc la Liga 3, au condiții si o echipă bună”, a spus Bogdan Chirițescu, președintele clubului zărneștean. Mihai Stere, antrenorul lui Olimpic Zărnești, a avut o reacție în stilul Cristi Borcea: ”Lăsați-ne să ne pregătim acum de Champions League!”

Inters Stars Sibiu a reclamat la FRF că Olimpic Zărnești a folosit un jucător în stare de suspendare

Ionuț Grideanu (21 de ani), jucător al echipei Olimpic Zărnești, a lovit arbitrul la finalul unui meci din Cupa României faza județeană Brașov și a primit 10 jocuri de suspendare, din care a ispășit doar șase până la barajul cu Inter Stars Sibiu. El a fost folosit de antrenorul Mihai Stere în meciul din prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, fiind și de data asta eliminat pentru comportament nesportiv.

Clubul sibian, care nu a găsit pe site-ul AJF Brașov o decizie de reducere a pedepsei primită de Grideanu, a trimis o adresă FRF-ului prin care prezinta cazul și solicită rezolvarea sa.

Olimpic Zărnești a susținut că jucătorul Ionuț Grideanu a avut drept de joc, deoarece Comisia de Apel a AJF Brașov a decis reducerea la jumătate a sancțiunii, la cinci meciuri, însă nu a putut demonstra acest lucru și cu acte.

  • Un alt caz aflat pe masa Comisiei de Disciplină și Etică după desfășurarea meciurilor barajului de promovare în Liga 3 este cel dintre CSL Victoria Gugești (Vrancea) și Voința Limpeziș (Buzău), caz care nu este nici acum finalizat și a primit un nou termen. Cei din Vrancea susțin că buzoienii au folosit cinci jucători pe fals.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/inter-stars-sibiu-spera-totusi-la-promovarea-in-liga-3-a-reclamat-folosirea-de-catre-echipa-din-zarnesti-a-unui-jucator-aflat-in-stare-de-suspendare-19235904

https://liga2.prosport.ro/liga-4/zarnestiul-are-echipa-de-liga-3-campioana-brasovului-a-castigat-barajul-cu-inter-stars-sibiu-portarul-levi-mihok-a-ajuns-la-spital-si-a-aflat-de-promovare-de-la-un-brancardier-19235765

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-promovate-in-liga-3-in-urma-meciurilor-de-baraj-surpriza-mare-la-sibiu-unde-noul-fc-inter-a-ratat-obiectivul-cs-dinamo-a-castigat-si-in-retur-iar-scorul-zilei-a-fost-inregistrat-de-campio-19235709

https://liga2.prosport.ro/liga-4/o-finala-pentru-liga-3-ar-putea-fi-decisa-la-comisii-csl-victoria-gugesti-acuza-incalcarea-regulamentului-desi-a-pierdut-la-scor-dubla-cu-vointa-limpezis-amendeaza-utilizarea-unor-fotbalisti-legiti-19236014

Adi MARICA 07 Jul. 2022, 14:27 Liga 4
Pe aceeași temă