Încă o finală pentru Liga 3 ar putea fi decisă la comisii. CSL Victoria Gugeşti acuză încălcarea regulamentului, deși a pierdut la scor dubla cu Voinţa Limpeziş. Amendează utilizarea unor fotbaliști legitimați la alte cluburi

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 21:16 Liga 4
Încă o finală pentru Liga 3 ar putea fi decisă la comisii. CSL Victoria Gugeşti acuză încălcarea regulamentului, deși a pierdut la scor dubla cu Voinţa Limpeziş. Amendează utilizarea unor fotbaliști legitimați la alte cluburi

Situație incredibilă în urma barajului de promovare în Liga 3 dintre CSL Victoria Gugeşti, campioana Ligii 4 Vrancea, și Voinţa Limpeziş, campioana Ligii 4 Buzău. Formația din Limpeziş a câștigat cu 5-3 la general, dar riscă să nu fie declarată promovată în Liga 3 din cauza faptului că ar fi încălcat regulamentul.

  • Este a doua finală pentru Liga 3 a cărei învingătoare poate fi decisă la comisii. Inter Stars Sibiu a reclamat folosirea unui jucător aflat în stare de suspendare de către Olimpic Zărnești.

Voinţa Limpeziş, acuzată de CSL Victoria Gugeşti că a utilizat jucători legitimați la alte echipe

Returul dintre CSL Victoria Gugeşti și Voinţa Limpeziş a început cu 30 de minute întârziere, iar acum a venit și explicația motivului pentru care s-a întâmplat acest lucru. Un oficial al formației din Gugești a semnalat faptul că cinci dintre jucătorii trecuți pe foaia de joc de către Victoria Limpeziș au evoluat și pentru alte echipe.

Jucătorii la care se face referire sunt Gheorghe Costache, Dorel Lemnaru, Alexandru Cristea, Tudor Ștefan și Marian Vișan, iar CSL Victoria Gugeşti a pus la dispoziția presei mai multe filmulețe în care, la festivitatea de premiere, se strigă numele celor mai buni jucători de la Victoria Limpeziș, Lemnaru și Costache. Actualitatea Vrânceană a postat pe site înregistrările în care este remarcat detaliul.

În privința echipelor pentru care au jucat cei cinci, Gheorghe Costache a evoluat la Șoimii Ciorani (AJF Prahova), Dorel Lemnaru a fost legitimat tot pentru Șoimii Ciorani, Alexandru Cristea a fost utilizat în acest sezon și de Victoria Roșiori (Liga 4 Ialomița), Tudor Ștefan a mai figurat în lotul echipei Petrolul 95 (AJF Prahova), iar Marian Vișan a mai jucat pentru Boldești Grădiștea (AJF Prahova).

Cosmin Talpan, președintele echipei CSL Victoria Gugeşti: ”Vom achita contestația la FRF”

Cosmin Talpan, președintele echipei CSL Victoria Gugeşti, a precizat că echipa sa va merge pe calea legii pentru a obține dreptul legal de a jucat în Liga 3, mai ales că Voinţa Limpeziş a încălcat regulamentul.

Vom achita contestația la FRF și ne vom prezenta la comisia de judecată cu toate dovezile pe care le avem. Am muncit foarte mult în acest campionat, am cheltuit foarte mult în acest campionat, am pus mult suflet în acest campionat, am jucat corect la baraj și dreptatea trebuie să iasă la suprafață! Gugeștiul are dreptate și merita sa promoveze”, a declarat conducătorul, conform Sportul de Vrancea.

Reacția lui Dan Dumitru, președintele AJF Vrancea

Dan Dumitru, președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, a anunțat că va face tot ce ține de el pentru ca echipa CSL Victoria Gugeşti să beneficieze de o analiză corectă și eficientă a situației în care se găsește, iar dacă lucrurile chiar așa stau să poată juca în Liga 3 și să câștige dubla la ”masa verde”.

Comunicat de presă.

Referitor la situația creată la barajul de promovare in Liga a treia ,in urma contestației depuse de clubul Victoria Gugești asupra dreptului de joc a unui număr de cinci jucatori ,facem următoarea precizare ;

Pana la soluționarea contestatiei de către comisia de disciplina din cadrul FRF. ne abținem de la orice declarații către presa,totul ar fi tardiv .Vom asigura echipei noastre tot sprijinul necesar pentru soluționarea corecta a contestatiei ,vom asista clubul vrâncean atât din punct de vedere juridic cât și logistic pentru ca acesta sa fie reprezentat cu profesionalism la ședința Comisiei de Disciplina .Personal am convingerea ca FRF prin Comisia de Disciplină va judeca cazul cu celeritate și după propriul regulamentul de organizare a fotbalulului din România ,regulament pe care cu toții trebuie sa l respectam .Dincolo de regulament condideram ca avem cu totii datoria sa respectam competitia ,de la jucatori si pana la conducatori .În toată aceasta poveste un singur lucru este clar ,jucatorii in culpă nu au respectat competiția ,au jucat pentu doua sau chiar trei cluburi in acelasi timp ,Comisia de Disciplina a FRF urmeaza sa se pronunte (În urma probelor pe care o să le depune noi) daca au jucat regulamentar pentru Voința Lipeziș sau nu .

Presedinte AJF Vrancea

Dan Dumitru”, se arată în mesajul needitat al președintelui AJF Vrancea.

Cum se apără Voinţa Limpeziş

Voinţa Limpeziş se apără și are versiunea ei pentru care anunță că nu va pierde dreptul sportiv, dreptul câștigat pe teren de a juca în Liga 3. Conform Buzău.net, Gheorghe Costache și Alexandru Cristea au fost legitimați la 13 mai, cu două zile înainte de așa-zisul deadline delimitat de ultimele șase etape, iar Tudor Ștefan s-a transferat în aprilie.

În privința lui Dorel Lemnaru și Marian Vișan, cei doi au jucat de la începutul sezonului la Voinţa Limpeziş, conform spuselor oficialilor din club.

Voinţa Limpeziș, victorie cu 5-3 pe teren 

În privința desfășurării finalei dintre CSL Victoria Gugeşti (Vrancea) – Voinţa Limpeziş (Buzău), în tur, la Limpeziș, scorul a fost 5-2 pentru Voinţa, iar în retur, la Gugeşti, scorul a fost 1-0 pentru Victoria.

Foto: Buzăul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

https://liga2.prosport.ro/liga-4/inter-stars-sibiu-spera-totusi-la-promovarea-in-liga-3-a-reclamat-folosirea-de-catre-echipa-din-zarnesti-a-unui-jucator-aflat-in-stare-de-suspendare-19235904

https://liga2.prosport.ro/liga-4/au-fost-stabilite-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-din-42-de-echipe-puse-sa-joace-un-mini-turneu-merg-mai-departe-doar-7-19235900

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-popa-a-declinat-oferta-de-prelungire-a-contractului-cu-viitorul-daesti-antrenorul-jucator-se-intoarce-la-flacara-horezu-chiar-daca-echipa-a-retrogradat-si-nu-e-sigura-de-ramanerea-in-liga-3-19235884

https://liga2.prosport.ro/liga-4/acb-ineu-a-defilat-si-la-danceu-si-urca-pe-scena-ligii-3-dupa-6-ani-de-zile-recolta-din-mehedinti-a-fost-buna-doar-de-adunat-goluri-19235840

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 21:16 Liga 4
Pe aceeași temă