CSC Peciu Nou, ca și promovată în Liga 3 după victoria categorică de la Geoagiu, cel mai clar succes din manșa tur a barajelor

Anda DELIU 18 Jun. 2023, 14:15 Liga 4

Campioana județului Timiș în 2023, CSC Peciu Nou, s-a impus cu un categoric 4-0 cu CS Gloria al Orașului Geoagiu, campioana Hunedoarei, în turul barajului pentru promovarea în Liga 3.

Este cea mai mare diferență de scor înregistrată în manșa tur, în cele 20 de jocuri desfășurate sâmbătă, 17 iunie.

Astfel, s-a dovedit că la nivel de fotbal județean, Banatul de câmpie continuă să aibă poate cel mai tare campionat din țară, chiar dacă la nivelul fotbalului de performanță, Timișul a ajuns să nu mai conteze.

Nicio emoție pentru CSC Peciu Nou la Geoagiu

Meciul de la Geoagiu s-a jucat chiar în weekendul în care orașul hunedorean sărbătorea nedeea, adică hramul bisericii și, poate puțin neașteptat pentru bănățeni, pe stadionul Orăşenesc a fost multă muzică sârbească. La terenul din oraș s-a ridicat o tribună în ultimele două săptămâni, iar oamenii au venit la fotbal ca la o sărbătoare, deși vremea a fost una închisă, inclusiv cu reprize de ploaie.

S-a jucat cu multe faulturi din debutul meciului, semn al implicării echipelor. Ioan Fandel a deschis scorul în minutul 29, după o ocazie mare irosită anterior de oaspeți. Pe finalul reprizei, Densi Bud a fost faultat de Sorin Fulea în careu și, foarte discutabil în contextul reglementărilor din ultimii ani, arbitrul Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca) a dat și penalty și eliminare. Marco Giuricici, fost jucător la Poli acum sezoane bune, a transformat de la punctul cu var.

Gloria al Orașului Geoagiu a avut și galerie

Dominarea oaspeților a continuat, firește, și în repriza a doua, în contextul în care Geoagiu avea și un om în minus. A fost vizibil că echipa din Peciu are jucători experimentați la nivelul Lligii 3 și chiar și Ligii 2. Adrian Poparadu, fostul polist, a fost titular, iar Cristian Scutaru, luat în vară de Peciu, a privit meciul de pe bancă, deoarece a fost accidentat.

Ardelenii au avut o galerie care a aprins și fumigene în alb și albastru.

În ciuda cântecelor fanilor, tot Peciu a marcat în minutul 55, prin Marco Enciu, fost jucător la ACS Poli, pentru care a jucat și în Liga 1. În minutul 68, nou-intratul Daniel Vlad s-a încurcat cu portarul Andrei Deak și, dintr-o greșeală stupidă, gazdele și-au dat autogol. De altfel, atunci s-a stabilit și scorul final.

CS Gloria al Oralului Geoagiu: Deak – Ciucurescu (D. Vlad 57’), Sav (Puțan 79’), Scrob, Fulea, Vajda (Oară 79’), Cârdei, Hâprian, Marcu (Bacrău 57’), Tătulea, Noja (Costea 46’)
CSC Peciu Nou: Brașoveanu – Rosenblum, Matei, Francescu (Ștreagă 82’), Szlalkai, Ilaș, Poparadu (Voros 71’), D. Bud (Vlădic 80’), Giuricici (Paunchici 46’), Fandel (C. Bud 71’), M. Enciu
Arbitru central: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Gică Sandocan Ionel Albulescu (Turburea – Gorj) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Observator de arbitri: Emil Arsa (Arad). Delegat de joc: Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Gabriel Cotoară, antrenor CS Gloria al Orașului Geoagiu: ”Calificarea s-a jucat astăzi”

Gabriel Cotoară, antrenorul echipei din Geoagiu, a punctat realist că nu se mai poate schimba mare lucru în retur.

”Am declarat de când am aflat cine va fi adversarul, e un adversar destul de bun. Până la urmă ce pot să zic? Din păcate, am avut unii jucători care astăzi au fost un pic cam depășiți cu două greșeli personale. Primele două goluri au fost cadouri și, după golul doi, am avut acel penalty și am rămas și în zece oameni, a fost mult mai greu. Calificarea s-a jucat astăzi. Noi mai vrem să mergem să ne prezentăm onorabil. O să încercăm să câștigăm jocul de la ei, de acolo. Dar zic că șanse de calificare nu mai sunt. Nu avem ce reproșa arbitrajului. Nu știu la faza penaltyu-ului, cu noile rectificări știu că nu tot timpul dacă se dă penalty se mai dă și cartonaș roșu. Nu știu exact cum e, dacă așa a decis așa cred că a fost până la urmă. Arbitrajul nu a avut ce să facă astăzi. Nu am avut noi mai multă dorință, mai multă răutate. Încercăm să ne reorganizăm după dușul acesta rece”, a declarat antrenorul campioanei din Hunedoara.

Sorin Gheju, antrenorul din CSC Peciu Nou: ”Am tratat meciul foarte serios, cum am tratat, de altfel, tot campionatul”

Sorin Gheju, antrenorul din Peciu, spune că nici gând de relaxare pentru retur. Și oaspeții au avut fanii alături.

”A fost o victorie concludentă din partea noastră. În primul rând, datorită faptului că am tratat meciul foarte serios, cum am tratat, de altfel, tot campionatul. A luat-o pas cu pas, am ajuns în momentul în care suntem acum și băieții au fost foarte concentrați, nu-mi rămâne decât să-i felict. Plus publicul, care a fost admirabil, a fost al doisprezecelea jucător pentru noi. Noi ne-am făcut temele și am studiat echipa adversă, știam ce joacă. Însă calitatea individuală a jucătorilor noștri a făcut diferența. Returul îl vom aborda la fel cum am aboardat toate meciurile din returul care a trecut, luând pas cu pas, foarte serios. Plecăm ca și cum ar fi 0-0. Vrem să facem o bucurie mare comunității Peciu Nou. A contat și eliminarea, dar până la eliminare am avut un gol și încă trei ocazii de gol, din câte am văzut eu”, a precizat Gheju.

Meciul retur se joacă în Banat, sâmbăta viitoare, de la 17:30.

Foto: CSC Peciu Nou și ARENA

https://liga2.prosport.ro/liga-4/au-luat-o-pe-aratura-actiuni-reprobabile-cu-politisti-si-primar-in-prim-plan-la-unul-dintre-barajele-pentru-promovarea-in-liga-3-au-lovit-scuipat-si-insultat-arbitrul-iar-acesta-a-pus-capat-joculu-19275314

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-la-ora-1800-echipa-care-urca-la-masa-verde-in-cel-de-al-treilea-esalon-19275248

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csc-peciu-nou-noua-campioana-a-judetului-timis-echipa-pentru-care-evolueaza-cristian-scutaru-a-rasturnat-calculele-hartiei-19274354

https://liga2.prosport.ro/liga-4/gloria-geoagiu-campioana-in-liga-4-hunedoara-19271447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haul-istoric-in-care-a-ajuns-fotbalul-timisorean-pentru-prima-data-in-sistemul-divizionar-timisoara-nu-va-avea-echipa-in-primele-doua-ligi-19273652

Anda DELIU 18 Jun. 2023, 14:15 Liga 4
Pe aceeași temă