Vulturii Fărcășești, cu un picior în Liga 3! Un fost mijlocaș de la Dunărea Călărași a marcat de patru ori în prima repriză pentru campioana din Gorj, în barajul pentru promovare

Mircea OGLINDOIU 18 Jun. 2024, 13:29 Liga 4
Vulturii Fărcășești, cu un picior în Liga 3! Un fost mijlocaș de la Dunărea Călărași a marcat de patru ori în prima repriză pentru campioana din Gorj, în barajul pentru promovare

Campioana județeană de la Gorj, Vulturii Fărcășești, e deja cu un picior în Liga 3, după ce a câștigat categoric prima manșă a barajului pentru promovare, disputată în deplasare.

În meciul tur, găzduit duminică de stadionul Dunărea din comuna Pristol, echipa antrenată de Constantin Andriucă a dispus cu scorul de 5-1 de reprezentanta Mehedințiului, Viitorul Severin.

Vulturii Fărcășești s-a distrat în manșa tur a barajului pentru Liga 3 cu Viitorul Severin

Echipa Vulturii a luat avânt încă din prima repriză și în minutul 38 conducea deja cu 4-0, toate golurile fiind marcate de Gabriel Preoteasa (17, 19, 30, 38).

În prelungirile primei reprize, mehedințenii au redus din handicap prin atacantul african Yahaya Saleh, iar Cristian Șelaru a stabilit rezultatul final în minutul 90+4.

După succesul categoric de la Pristol, Vulturii Fărcășești e ca și promovată în Liga 3.

  • În perioada 2015-2020, Gabriel Preoteasa (foto) evoluase în eșalonul secund la Dunărea Călărași și Luceafărul Oradea, interval în care a bifat 109 meciuri și 4 goluri. Ulterior, a jucat în Liga 3 la CSM Focșani și CSM Alexandria, iar la Vulturii Fărcășești a ajuns în ianuarie 2023.
  • La echipa din Fărcășești joacă și Gabriel Oiță (foto principal, al treilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus), fundaș în vârstă de 30 de ani, fost în Liga 2 la Pandurii Târgu Jiu, Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Constantin Andriucă: ”I-am luat de sus, nu i-am lăsat să joace”

Returul este programat duminică, de la ora 17:30, pe stadionul din comuna Fărcășești, iar gorjenii vor să obțină o nouă victorie.

”Băieții au jucat foarte bine. Au fost și mici greșeli, dar au respectat sarcinile de joc, au avut determinare, au avut ambiție, și asta a făcut ca după primele 30 de minute de joc să fie 4-0 (n.r. – 4-0 a fost în minutul 38). Știam jocul lor. I-am vizionat la două meciuri, știam cum joacă, și băieții s-au achitat tactic foarte bine de sarcini. Până la urmă, am luat o opțiune serioasă pentru promovarea în Liga a 3-a. I-am luat de sus, nu i-am lăsat să joace. Ei n-au putut să iasă din terenul lor decât cu mingi lungi, dar fundașii noștri au fost atenți, pentru că știam cum joacă, ne pregătisem pentru așa ceva. Niciun meci nu seamănă cu altul, deci nu ne culcăm pe o ureche. Noi trebuie să fim pregătiți, determinați, să fim atenți și la partida-retur. Sperăm să câștigăm în fața propriilor suporterilor, pentru că am avut un număr foarte mare de fani la meciul de la Pristol. Sunt peste 200 de suporteri care au venit cu autocarul pus la dispoziție de primărie și cu mașini personale. Trebuie să terminăm măcar cu o victorie, să le aducem bucurie. Organizarea a fost foarte bună. Am plecat cu o zi înainte de meci, ne-am odihnit, am pregătit jocul, am avut ședințe de discuții și n-avem decât să mulțumim domnului primar și oamenilor de acolo care ne susțin”, a precizat Andriucă, conform Gorjeanul.

Viitorul Severin – Vulturii Fărcășești 1-5 (1-4)

Yahaya Saleh (45+1) / Gabriel Preoteasa (17, 19, 30, 38), Cristian Şelaru (90+4)

Viitorul Severin: Maxelimien Amvame – Elvis Chican (46 Augustin Puțintelu), Black Moutongo, Eduard Ilinca (39 Tudor Munteanu), Daniel Mitrescu (39 Andrei Bunea), Dorian Vasilică, Ionuț Petcu (75 Alex Moțățanu), Mădălin Trandafir, Mădălin Lăcuscă, Yahaya Saleh, Alexandru Țughin (90+3 Robert Sîrbescu). Antrenor Dorian Vasilică. Rezerve neutilizate: Gabriel Iosu, Patrick Preda, Ionel Cilibiu, Antonio Olărean

Vulturii Fărcășești: Daniel Popescu – Iulian Iclănzan, Gabriel Oiță, Radu Dăianu, Ionuț Mainerici, Mihai Pîrvulescu (63 Cristian Șelaru), Adrian Voinescu, Daniel Marincat (63 Mădălin Oprea), Gabriel Preoteasa, Luis Scurtu (71 Ionuț Gruia), Ioan Berescu (81 Daniel Cojocaru). Antrenor: Constantin Andriucă. Rezerve neutilizate: Alexandru Catană, Gabriel Vavura, Andrei Constantin, Gheorghe Tudoran

Stadion: Dunărea (Pristol – Mehedinți). Spectatori: 400.

Arbitri: Claudiu Filip (Craiova) – Bogdan Vasile (Sibiu), Romeo Popa (Craiova)
Observator arbitri: Ciprian Trancă (Timișoara)
Delegat joc: Antonie Burtea (Reșița)

Foto: Vulturii Fărcăşeşti

Mircea OGLINDOIU 18 Jun. 2024, 13:29 Liga 4
Pe aceeași temă