Adrian Drida, fost căpitan al UTA-ei, a primit o suspendare record din partea AJF Arad! ”Toleranţă zero faţă de astfel de manifestări nesportive”

Călin MNERIE 25 Nov. 2021, 20:42 Liga 4
Adrian Drida, fost căpitan al UTA-ei, a primit o suspendare record din partea AJF Arad! ”Toleranţă zero faţă de astfel de manifestări nesportive”

După câteva evenimente reprobabile în eșaloanele 5 și 6 din Arad, lucrurile au degenerat și în Liga a 4-a a județului din vestul țării.

Chiar înainte de căderea cortinei peste anul fotbalistic, meciul dintre Șoimii Șimand și CS Socodor s-a terminat brusc, în minutul 88, după ce arbitrul Darius Leah, cel care a acordat justificat trei cartonașe roșii pentru jucători ai gazdelor care l-au bruscat, a fluierat finalul.

Comisia de Disciplină a AJF Arad a amânat soluţionarea cauzei pentru şedinţa din 29 noiembrie, dorind să adune, astfel, cât mai multe mărturii și probe de la fața locului.

Adi și Alin Drida acumulează 36 de etape de suspendare!

În schimb, frații Drida, care au provocat scandal la meciul Crișul Chișineu Criș 2 – FC Sântana 2016 (3-2, meci din cadrul etapei a 12-a a Ligii a 5-a, seria B) și-au aflat pedepsele.

Adrian Drida (39 de ani), fostul mijlocaș și căpitan al UTA-ei, a fost suspendat nu mai puțin de 24 de etape pentru lovirea cu palma a arbitrului Palcu, iar portarul Alin Drida – 12 runde pentru injurii, amenițări, scuipături și lovirea cu mănușile peste față a tușierului Bunaciu și a observatorului Mako.

Frații Drida sunt cei care susțin, practic, echipa din Sântana, construită – oarecum – din ambiția de a-i face concurență celeilalte formații din oraș, Unirea, cea care activează în Liga 4-a.

În cariera sa de fotbalist cu 34 meciuri și la Liga 1, pe lângă UTA, Adrian Drida și-a mai trecut în CV echipe precum Motorul, Romvest Arad, Jiul Petroșani, ACSMU Poli Iași și Unirea Sântana.

AJF Arad: ”Toleranţă zero faţă de manifestările nesportive în fotbalul judeţean”

Totodată, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad a reacţionat printr-un comunicat de presă la episoadele violente din ultimul timp.

”Într-o perioadă grea, în care a trebuit să facem faţă provocărilor pandemiei de COVID-19 şi sportul rege a trecut, uneori, pe plan secund, am reuşit să ne mobilizăm şi să organizăm sezonul fotbalistic 2021-2022. Apreciem eforturile echipelor şi a tuturor celor care contribuie la acest fenomen social, pentru disputarea jocurilor într-un climat bun, în care respectul şi fair-play-ul a fost la loc de cinste.

Din nefericire, în ultimele etape ale anului, am avut parte de evenimente reprobabile, care nu-şi au locul pe «dreptunghiul verde», pe care le dezavuăm şi le vom taxa aplicând «la sânge» litera regulamentului. Suntem decişi să avem «toleranţă zero» faţă de astfel de manifestări nesportive în fotbalul judeţean, pentru a da un exemplu şi, în acelaşi timp, a trage un semnal de alarmă. Nu ne vom lăsa intimidaţi de ameninţări şi nici nu vom trata cu duhul blândeţii gesturile huliganice, într-un fotbal în care plăcerea jocului ar trebui să primeze.

Am fost mereu deschişi şi preocupaţi de a asigura afiliaţilor posibilitatea de a practica fotbalul într-un climat de sportivitate, dominat de fair-play, şi vom păstra aceeaşi linie”, se arată în comunicatul AJF semnat de Răzvan Cadar, președintele instituției arădene.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/agresat-de-jucatori-arbitrul-darius-leah-a-fluierat-mai-repede-finalul-unui-meci-din-judetul-arad-unul-dintre-atacatori-a-folosit-asupra-centralului-un-procedeu-imprumutat-din-arte-19210818

https://liga2.prosport.ro/liga-4/liderul-ligii-4-cluj-exclus-din-campionat-o-eroare-de-amatori-a-condus-la-eliminarea-din-competitie-iar-problemele-au-fost-semnalate-de-o-adversara-19210901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-revine-in-iarba-ca-fotbalist-la-45-de-ani-echipa-la-care-este-legitimat-antrenorul-unirii-slobozia-si-cum-spera-sa-si-ajute-noii-coechipieri-19210990

Călin MNERIE 25 Nov. 2021, 20:42 Liga 4
Pe aceeași temă