Vulpea când nu ajunge la struguri…! Ștefan Nanu e mulțumit de CSM Deva, chiar dacă a pierdut cu CSM Reșița și nu a promovat în Liga 2. Primarul, mesaj către jucători și suporteri să nu fie dezamăgiți!

Anda DELIU 08 Jun. 2023, 15:22 Liga 3

CSM Deva a pierdut cu același scor, 2-3 cu CSM Reșița, ambele meciuri din faza finală a barajului de promovare în Liga 2, după ce în faza semifinală reușise să treacă de Șoimii Lipova (1-0 în deplasare și 2-2 acasă).

Firește, nimeni nu poate fi fericit după ratarea obiectivului, iar antrenorul Ștefan Nanu, care nu a stat pe bancă la acest joc retur din Valea Domanului, fiind suspendat, spune că anul viitor echipa de sub Cetate va reuși să urce în al doilea eșalon de la nivel național.

Expresia ”Vulpea când nu ajunge la struguri, zice că sunt acri” i se potrivește de minune acum lui Ștefan Nanu.

CSM Deva a marcat de două ori în fața Reșiței și în retur, dar tot a pierdut

După 3-2 in extremis obținut în jocul de la Deva, CSM Reșița a marcat în minutul 11, prin Aboubacar Gakou, primul gol în jocul retur, în fața a circa 8.000 de spectatori prezenți pe stadionul ”Mircea Chivu”, dar CSM Deva a egalat prin Bogdan Țoiu în minutul 24. Ștefan Bărboianu (36 – penalty) și Alexandru Negru (37) au ridicat imediat scorul la 3-1 pentru cărășeni, după care, formația de sub Cetate a mai avut forța să marcheze doar un gol, prin Alin Pencea (50), de altfel, singurul gol înscris în a doua repriză.

Ștefan Nanu a fost suspendat, în urma unui cartonaș primit în tur, sâmbătă. Deși regulamentul FRF nu e clar în această situație, mai ales că faza barajelor ar trebui să fie altă competiție față de campionatul în sine, ”principalul” Devei nu a riscat o amendă și a ales să nu stea pe bancă, de unde a oferit indicații ”secundul” Dorian Gugu.

Ștefan Nanu a felicit Reșița, dar și pe Corvinul. De echipa sa e mulțumit

CSM Deva a plecat destul de repede de la stadion, mai ales că festivitatea de premiere a Reșiței a început cu mare întârziere din cauza problemelor organizatorice. Nanu a oferit însă o declarație pe pagina sa de Facebook a clubului său, și a felicitat Reșița, dar și Corvinul, echipă din județul Hunedoara promovată în Liga 2 după barajul cu Unirea Ungheni.

”În primul rând, îi felicit pe cei de la Reșița pentru promovare. De asemenea, îi felicit pe cei de la Corvinul pentru promovare, precum și celelalte formații care au reușit această performanță. Despre joc pot să spun că am fost mulțumit de cum au evoluat băieții mei. Îi felicit pentru dăruirea de care au dat dovadă în acest meci, dar și în întregul campionat. Au avut o evoluție foarte bună, la care puțini de așteptau”, a punctat Nanu.

CSM Deva în manșa retur a barajului cu CSM Reșița: Frumuzache – Bg. Vișan (cpt.), D. Creciunesc, Rol Kelemen – Iana (Maroșan 71’), Bedea, Branea, Țoiu, Bloj – Al.I. Popescu (Pencea 46’), Dănăilă. Rezerve neutilizate: Bădescu – Chitimia, Al. Vișan, Doboș, Mih. Neagoe, Filipaș, Opriș.

Promovarea Devei, poate la anul!

Altfel, fostul jucător al Rapidului a pomenit de promovare în vara lui 2024, semn că va rămâne la echipa din Deva. ”Dacă acest sezon nu a fost al nostru, sunt convins că, la finele campionatului viitor, vom promova în Liga 2. Mulțumesc suporterilor, conducerii clubului, în frunte cu președintele Nelu Ardelean, primarului Florin Oancea și celor din administrația locală, precum și tuturor ce ne-au fost alături! Repet, obiectivul nostru pentru sezonul viitor este promovarea”, a punctat Nanu.

CSM Deva este la al doilea baraj de promovare pierdut, după ce în ediția trecută a ajuns doar până în faza semifinală, în care a fost eliminată de CSC Dumbrăvița, care avea să învingă CSM Reșița în finală. În sezonul recent încheiat, Deva a fost lider mare parte din timp în Seria a 7-a, însă Nanu vorbește acum de promovare abia din vara viitoare.

Primarul Florin Oancea nu e dezamăgit și îi îndeamnă la fel și pe jucători, staff și suporteri: ”N-a fost să fie anul acesta!”

Primarul Devei, Florin Oancea, șeful instituției principal sponsor al CSM Deva, nu a ratat ocazia să transmită și el un mesaj după ce echipa a ratat promovarea în Liga 2. ”N-a fost să fie anul acesta”, este de părere edilul, care le transmite suporterilor echipei să fie dezamăgiți.

Poate în vara viitoare, când va fi și an electoral, echipa condusă de Ștefan Nanu va avea mai mult succes.

”N-a fost să fie anul acesta!
Nu trebuie să fiți dezamăgiți nici voi, fotbaliștii CSM Deva și corpul tehnic, dar nici suporterii echipei nu trebuie să fie!
Ne vom antrena mai bine sezonul viitor, vom întări considerabil echipa, vom îmbunătăti condițiile pentru performanță și, n-am nicio îndoială, fotbalul Devei va fi sus, acolo unde îi este locul.
Ne-am bătut, totuși, la promovare în Liga a 2-a!
A fost un fenomen extrem de important pentru întregul nostru oraș, am dus numele Devei pe buzele întregii lumi fotbalistice din România, în presa sportivă, am adus suporterii la stadion, nu numai pe cei din Deva, am adus și copiii la stadion, au fost rezultate frumoase și bucurie pentru toți.
Anul viitor va fi al nostru! Hai CSM Deva!
Nu în ultimul rând, felicit Corvinul Hunedoara pentru promovare!”, a scris Florin Oancea pe pagina sa de Facebook.

Municipiul Hunedoara are din nou echipă în Liga 2 după o pauză de 15 ani, pe noua Corvinul. Municipiul de reședință al județului Hunedoara, Deva, a avut ultima echipă în Liga 2 în sezonul 2011-2012, pe Mureșul Deva, care retrograda atunci de pe penultimul loc, 15, din Seria a 2-a. În 2024 se vor împlini 12 ani de când Deva nu a existat fotbalistic în primele două ligi.

Foto: Miruna Mihancea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sarbatoare-mare-la-resita-dupa-promovarea-in-liga-2-calin-cheregi-dupa-succesul-in-fata-devei-stiam-simteam-ca-acasa-cu-atatia-spectatori-nu-putem-rata-era-inadmisibil-19274594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/liga-3/salve-de-tun-la-marginea-bucurestiului-cs-tunari-a-promovat-in-premiera-si-mareste-din-nou-numarul-echipelor-din-ilfov-in-liga-2-am-sperat-am-luptat-pana-la-capat-am-crezut-in-noi-pana-la-19274435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soimii-lipova-are-un-nou-presedinte-dupa-demisia-lui-radu-pop-noul-conducator-era-pana-de-curand-seful-intregului-club-19274375

Anda DELIU 08 Jun. 2023, 15:22 Liga 3
Pe aceeași temă