Un fotbalist din Liga 3, convocat pentru Cupa Mondială de Minifotbal! Vlăduț Mocanu și-a îndeplinit marele vis: ”E rodul muncii mele, de ani!”

Andrei PASCU 11 Oct. 2023, 16:26 Liga 3
Un fotbalist din Liga 3, convocat pentru Cupa Mondială de Minifotbal! Vlăduț Mocanu și-a îndeplinit marele vis: ”E rodul muncii mele, de ani!”

Un fotbalist din Liga 3 face parte din lotul naționalei României de minifotbal! Tricolorii se pregătesc să debuteze la Cupa Mondială, iar pe listă a fost trecut și un jucător din divizia a treia, Vlăduț Mocanu (24 de ani), legitimat la Rapid Brodoc, formație din Seria 1 a Ligii 3.

Vlăduț Mocanu joacă și în campionatul de minifotbal, iar astfel a fost posibilă convocarea lui. Este legitimat la Premier Iași.

Vlăduț Mocanu, fotbalist din Liga 3, convocat pentru Cupa Mondială de Minifotbal!

România se află în fața unui moment important la minifotbal, iar în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie va fi prezentă la Cupa Mondială, în funcție de parcursul pe care îl va avea, cât de departe va merge în competiție. Întrecerea se va desfășura în Emiratele Arabe Unite.

Naționala tricoloră face parte din Grupa D, alături de SUA, Spania și Bahrain. Pe lista convocaților se numără și Vlăduț Mocanu, care nu va ajuta Rapid Brodoc pentru câteva etape din Liga 3.

Dată fiind istoria pe care o are România la minifotbal, parcursul poate fi unul lung, până spre fazele finale ale întrecerii. Este de șase ori câștigătoare a Campionatului European și de două ori vicecampioană europeană. În plus, România are și două medalii de bronz la Cupa Mondială, în 2017 și 2019.

Vlăduț Mocanu nu va ajuta Rapid Brodoc pentru câteva etape de Liga 3, după convocarea la Cupa Mondială de Minifotbal

Vlăduț Mocanu și-a îndeplinit un vis cu această convocare, după cum chiar el a declarat. E în fața unui moment așteptat de ani, în urma a ani de muncă.

Această convocare reprezintă rodul muncii de ani de zile atât la competițiile de minifotbal, cât și la teren mare. Sper să mă ridic la nivelul competiției și să reușim să facem o figură cât mai frumoasă la Campionatul Mondial.

Pe plan local la minifotbal am reușit să câștig trei campionate și plus alte turnee organizate de Federația de Minifotbal. La nivel național am ajuns în ultimii ani în fazele finale ale campionatelor și cupelor alături de echipa Premier din Iași.

Anul acesta alături de echipa națională îmi doresc să ajungem cât mai sus în competiție și de ce nu, să aducem cupa acasă! Mulțumesc atât antrenorului naționalei pentru încrederea acordată, cât și echipei Rapid Brodoc pentru suportul de a participa la o astfel de competiție”, a spus fotbalistul de 24 de ani, conform Sport Actual.

Rapid Brodoc, la retrogradare în Seria 1 din Liga 3 

Rapid Brodoc nu o duce deloc bine în Seria 1 a Ligii 3, fiind pe penultima poziție, 8, în urma a șase meciuri disputate. Are 4 puncte, la trei lungimi de ultimul loc, Şomuz Fălticeni, dar la un punct de locul 7, FC Bacău. A adunat o victorie, o remiză și patru eșecuri.

Antrenorul Rapidului Brodoc, Romică Dorin, a renunțat la șase jucători străini și români în urma startului slab de Liga 3, la francezul Terry Desrues, argentinianul Ilan Rappoport, brazilianul Alessandro Gomes, portarul Albert Hunor, Ilie Pipos și Bogdan Moldovan, conform Sport Actual.

Noua strategie a clubului a fost anunțată, anume că se va miza pe tineri în restul sezonului, iar obiectivul este salvarea de la retrogradare.

Foto: Rapid Brodoc și Sport Actual

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marius-oprea-antrenor-la-afumati-a-murit-19288085

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-7-liga-3-19287807

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tonto-gol-in-stil-banel-nicolita-la-ghiroda-19288010

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scene-ireale-in-minerul-ocna-dej-olimpia-satu-mare-din-liga-3-19287999

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-merge-debuteaza-in-preliminariile-euro-2024-19287637

Andrei PASCU 11 Oct. 2023, 16:26 Liga 3
Pe aceeași temă