Vlăduț Mocanu, căpitanul echipei Rapid Brodoc, printre eroii naționalei de minifotbal! A triumfat în finala Cupei Mondiale și și-a împlinit visul: ”Mă bucur că am putut să-mi ajut țara”

Andrei PASCU 07 Nov. 2023, 14:32 Liga 3
Vlăduț Mocanu, căpitanul echipei Rapid Brodoc, printre eroii naționalei de minifotbal! A triumfat în finala Cupei Mondiale și și-a împlinit visul: ”Mă bucur că am putut să-mi ajut țara”

România a devenit campioană mondială la minifotbal, în Ras Al Khaimah (Emiratele Arabe Unite), după o finală de poveste cu Kazahstan. A fost un meci tensionat, care a mers în prelungiri și s-a încheiat cu o serie de lovituri de departajare.

Din lotul României a făcut parte și un jucător din Liga 3. Vlăduț Mocanu (24 de ani) evoluează la Rapid Brodoc, formație din Seria 1 a Ligii 3. El joacă și în campionatul de minifotbal, iar astfel a fost posibilă convocarea lui. Este legitimat la Premier Iași.

Vlăduț Mocanu, de la Rapid Brodoc, campion mondial cu naționala României de minifotbal!

Naționala de minifotbal a României a devenit, în premieră, campioană mondială la minifotbal, după o finală cu Kazahstan, de un dramatism rar, decisă la loviturile de departajare.

România a dominat meciul, dar s-a văzut condusă cu 2-0, reușind să egaleze (2-2) în prelungirile timpului regulamentar de 50 de minute. După alte două reprize de prelungiri de câte cinci minute, s-a ajuns la penalty-uri, unde România s-a impus cu 12-11, după ce a ratat în trei rânduri marcarea golului decisiv.

România este cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, cu șase titluri continentale la activ și două medalii de vicecampioană. Tricolorii au câștigat Mondialul din acest an, care a avut loc la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite, cu 32 de echipe la start, depășind astfel performanțele anterioare – două medalii de bronz, din trei participări, în SUA (2015) și Australia (2019).

România (2023), Mexic (2019), Cehia (2017) și SUA (2015) sunt singurele echipe din lume campioane mondiale la minifotbal.

Vlăduț Mocanu, după ce a devenit campion mondial cu naționala României de minifotbal: ”Cea mai mare realizare din punct de vedere fotbalistic”

Vlăduț Mocanu și-a îndeplinit un vis cu acest succes, după cum chiar el a declarat. Era în fața unui moment așteptat de ani, în urma a ani de muncă. Este momentul la care s-a gândit toată viața, dar nu vrea să se oprească aici. Fotbalistul legitimat la Rapid Brodoc a prins încredere acum, în urma succesului de la Cupa Mondială.

De departe, meciul cu cele mai mari emoții a fost cel contra Kazahstan.

A fost un turneu de vis atât pentru România, cât și pentru mine. Pe plan personal reprezintă cea mai mare realizare din punct de vedere fotbalistic și nu vreau să mă opresc aici. Este o diferență uriașă între teren mare și minifotbal, deoarece la minifotbal sunt acțiuni mult mai rapide și intense.

Mă bucur că am putut să-mi ajut țara pentru a câștiga Campionatul Mondial, titlu ce lipsea din vitrina noastră. Momentul cheie cu siguranță a fost finalul celei de-a doua reprize cu Kazahstan, în care am reușit să îi egalăm și de acolo simțeam cu toții că suntem aproape de o performanță uriașă și trebuie să dăm tot ce avem mai bun în reprizele de prelungiri.

Cred că a fost una dintre cele mai lungi serii de penalty-uri din istoria fotbalului și a minifotbalului, serie după care am reușit să ne impunem.

Mulțumesc tuturor care au fost alături de mine pe parcursul turneului, colegilor și antrenorului Virgil Bejenaru care mi-a dat încredere meci de meci”, a spus Vlăduț Mocanu pentru Sport Actual.

Meciurile României la Cupa Mondială:

  • România – Sudan 10-1
  • România – Spania 3-2
  • România – SUA 0-0
  • România – Thailanda 7-0
  • România – EAU 2-0
  • România – Ungaria 3-0
  • România – Kazahstan 2-2 (12-11 la penalty-uri)

Lotul naționalei României de minifotbal, la Cupa Mondială

Lotul României a avut jucători consacrați la mini-fotbal, precum căpitanul Mircea Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein și Balea (toți 3 medaliați cu bronz la Mondial – 2019 și vicecampioni europeni – 2022), Nemițanu (dublu vicecampion european – 2018 și 2022), Neacșa, Ferik și Balogh (toți 3 vicecampioni europeni în 2022) sau Chirică (vicecampion european în 2018), dar și debutanți la un turneu final pentru echipa națională: Nițu, Pop, Mocanu, Covaci, Șumălan și Dumitrașcu.

Antrenorul Virgil Bejenaru a condus echipa la World Cup 2019, acolo unde România a obținut bronzul competiției, fiind cea mai bine clasată națională europeană, dar și la EMF EURO de anul trecut, din Slovacia, acolo unde România a obținut medaliile de argint.

Lotul complet:

Portari: Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș), Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov)

Jucători de câmp: Alexandru Bourceanu – 38 ani (Ajax Dulcisimo Galați), Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistrița), Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu), Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș), Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș), Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara), Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași), Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița), Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea), Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București), Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea), Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea), Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)

Stafful tehnic: Virgil Bejenaru – antrenor, Laszlo Klein – antrenor secund, Dan Ștefan Cojocaru – manager, Cristian Lupu – director tehnic, Emil Cotenescu – medic

Rapid Brodoc, la retrogradare în Seria 1 din Liga 3

Rapid Brodoc nu o duce deloc bine în Seria 1 a Ligii 3, fiind pe ultima poziție, 9, în urma a nouă meciuri disputate. Are 7 puncte, la două lungimi de penultimul loc, FC Bacău. A adunat două victorii, o remiză și șase eșecuri.

Antrenorul Rapidului Brodoc, Romică Dorin, a renunțat la șase jucători străini și români în urma startului slab de Liga 3, la francezul Terry Desrues, argentinianul Ilan Rappoport, brazilianul Alessandro Gomes, portarul Albert Hunor, Ilie Pipos și Bogdan Moldovan, conform Sport Actual.

Noua strategie a clubului a fost anunțată, anume că se va miza pe tineri în restul sezonului, iar obiectivul este salvarea de la retrogradare.

România a câștigat Campionatul Mondial de Minifotbal găzduit de Emiratele Arabe Unite!!!

Căpitanul echipei noastre, Vlăduț Mocanu, a înscris și în finala celui mai important turneu mondial, așa cum a făcut-o și de-a lungul partidelor preliminare!

Felicitări Moke!!! Felicitări România!!!”, a transmis Rapid Brodoc în privința lui Mocanu.

Foto: Federația Internațională de Minifotbal și Rapid Brodoc

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabi-paraschiv-are-probleme-in-campionat-cu-flacara-moreni-19291896

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-csm-ramnicu-sarat-jucat-in-conditii-rele-19291721

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-11-liga-3-19291457

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-inregistrate-in-etapa-a-2-a-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19291573

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-egala-cu-dinamo-in-cupa-romaniei-19291561

Andrei PASCU 07 Nov. 2023, 14:32 Liga 3
Pe aceeași temă