După 6 sezoane de absență în ligile naționale, județul Mehedinți a revenit pe cea de-a treia scenă cu o remiză. Viitorul Șimian a fost la câteva secunde să învingă Jiul Petroșani

Mircea OGLINDOIU 30 Aug. 2021, 11:23 Liga 3
După 6 sezoane de absență în ligile naționale, județul Mehedinți a revenit pe cea de-a treia scenă cu o remiză. Viitorul Șimian a fost la câteva secunde să învingă Jiul Petroșani

Aproape 7 ani au trecut de când o echipă mehedințeană juca în Liga 3. Se întâmpla în sezonul 2014-2015, când nou-promovata Minerul Mehedinți activa în Seria 4, unde n-a rezistat însă decât un tur de campionat. S-a retras în pauza de iarnă din Liga 3, din cauza problemelor financiare, iar ultimul meci jucat a fost pe 14 noiembrie 2014, scor 1-2, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu CSFC Hunedoara.

Tot pe ”Municipalul” severinean, sâmbătă, 28 august 2021, nou-promovata din Mehedinți Viitorul Șimian a debutat în Liga 3, ediția 2021-2022.

Patru goluri, pe stadionul din Drobeta Turnu Severin

În prima etapă din Seria 7-a, mehedințenii au întâlnit CSM Jiul Petroșani, iar tracul debutului s-a resimțit. Oaspeții au controlat prima repriză și au deschis scorul în minutul 42, prin lovitura de cap a lui Daniel Cocină, după un corner de pe partea stângă de atac. Intrat pe teren la începutul reprizei secunde, Andrei Sărăcin a egalat, cu un șut din 7 metri, în minutul 75, iar oltenii au preluat conducerea peste 3 minute, după ce camerunezul Passi Njopgang a profitat de greșeala portarului Farcaș, care a trimis balonul direct în picioarele atacantului african.

În prelungirile partidei, juniorul Petru Selaje a egalat, cu un șut din interiorul careului, și stabilit scorul final. Unul echitabil, după cum au admis ambii antrenori la finalul partidei.

”După un joc mai modest în prima repriză, în care am fost puțin crispați, probabil din cauza debutului, băieții s-au mobilizat după pauză și am avut un joc elaborat. Puteam face chiar 3-1, dar apoi am fost egalați în prelungiri. Acesta este fotbalul. Mai avem mult de muncă și mergem înainte. După foarte mulți ani de absență, aveam nevoie de o echipă în Mehedinți. Fiind o nou-promovată, obiectivul principal este salvarea de la retrogradare, dar ne propunem un loc cât mai bun în clasament”, a declarat antrenorul echipei mehedințene, Relu Țurai.

”Am pierdut două puncte, dar în același timp putem spune că am câștigat un punct, în prelungiri. A greșit portarul la golul lor de 2-1, dar tot el ne-a salvat apoi, la o fază pe contraatac. Eu zic că e un scor echitabil. Obiectivul nostru este clasarea pe un loc onorabil. Nu se pune problema de play-off, dar e clar că nu vrem să avem emoții cu retrogradarea”, a replicat tehnicianul Jiului Petroșani, Aurel Moldovan.

Etapa viitoare, Viitorul Șimian va juca la CSM Reșița, iar Jiul Petroșani se va deplasa la CSM Deva.

VIITORUL ȘIMIAN – CSM JIUL PETROȘANI 2-2 (0-1)

Andrei Sărăcin 75′, Passi Njopgang 78′ / Daniel Cocină 42′, Petru Selaje 90+3′

Viitorul: I. Mișu – Orleanu, Song, I. Rupa, Hondorocu – Ghighilicea (Crăc 86′), D. Pop (Schintee 46′), Poiană (Moroșanu 88′), Zimța, Toader (Sărăcin 46′) – Mișea (Njopgang 47′)
Antrenor: Relu Țurai

Jiul: Farcaș – Ionică, Torkos, Marin, Keszeg – Bălăceanu, R. Sandu (Petrescu 70′), Herci (Bădărău 60′), Selaje – Cocină (Mazilu 65′), Cuibari (Mărmăneanu 65′)
Antrenor: Aurel Moldovan

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin – Mehedinți); Spectatori: 500; Arbitru: Mihai Motan (Târgoviște); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Daniel Vlase (Galați); Observatori: Marius Zgovancu (Târgu Jiu) și Mihail Iliuţă Boru (Reşiţa).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-17-meciuri-au-loc-astazi-un-joc-nu-are-loc-din-cauza-covid-19-iar-altul-din-cauza-faptului-ca-o-echipa-este-ca-si-desfiintata-19197992

Mircea OGLINDOIU 30 Aug. 2021, 11:23 Liga 3
Pe aceeași temă