VIDEO | Bănel Nicoliță s-a întors în România! Mijlocașul a revenit în fotbal și a fost decisiv pentru CS Făurei, care a înregistrat prima remiză din acest sezon

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 17:56 Liga 3

După câteva luni petrecute peste hotare, în Statele Unite ale Americii, unde a mers la muncă, Bănel Nicoliță a revenit în România și s-a reapucat de fotbal. La 36 de ani, mijlocașul s-a întors la echipa sa de suflet, CS Făurei, unde a investit sume destul de importante de bani în ultimii ani.

Bănel Nicoliță s-a întors în România! A jucat pentru CS Făurei și a fost decisiv în partida cu Viitorul Ianca 

Bănel Nicoliță a jucat în confruntarea disputată de formația din Făurei în etapa a 14-a a Ligii a 3-a, pe teren propriu cu Viitorul Ianca, sâmbătă, 27 noiembrie. Partida s-a terminat la egalitate, scor 3-3, iar mijlocașul a pus umărul decisiv la punctul obținut, oferind pasa de gol a reușitei din minutul 90+3.

Așa cum făcea în urmă cu ceva ani în Liga 1, Bănel  Nicoliță a centrat bine dintr-o lovitură liberă din dreapta, iar Ionuț Comșa a punctat cu o lovitură de cap. Până atunci, meciul a avut o evoluție spectaculoasă, pentru că în 21 de minute s-au marcat patru goluri. CS Făurei a deschis scorul în minutul 10, prin Marius Mocanu, iar Viitorul Ianca a revenit apoi și a întors rezultatul.

A făcut 2-1 în urma golurilor lui Marius Coman, din minutul 15, Rareș Cristea, din minutul 19, dar CS Făurei restabilea egalitatea, 2-2, în minutul 21, autor al golului fiind Silviu Moise, de la 11 metri. Oaspeții au revenit în avantaj în minutul 62, când a punctat Leonard Coteț, iar totul se ducea către un succes al acestora. Doar că grație centrării lui Bănel Nicoliță, CS Făurei a egalat și a fost înregistrată prima remiză a sezonului pentru ea.

Centrarea de gol a lui Bănel Nicoliță 

Bănel Nicoliță, implicat la CS Făurei cu doi frați, Stelică și Aurel 

În cele câteva luni în care Bănel Nicoliță a pus pauză carierei a pus, în același timp, și câteva kilograme în plus. Nu mai are condiția fizică pe care o arăta în urmă cu mai mulți ani când, de exemplu, în 2011 ajungea în Franța, unde evolua pentru echipe importante precum Nantes sau Saint-Etienne.

Alături de Bănel Nicoliță, în partida cu Viitorul Ianca, pentru CS Făurei a jucat și fratele său, Stelică, acesta purtând și banderola de căpitan. În proiectul formației de la Făurei mai este implicat un membru al familiei Nicoliță, Aurel, și el frate cu fostul mijlocaș al FCSB-ului, acesta ocupând funcția de președinte.

CS Făurei are viață grea și în acest sezon de Liga 3, în Seria 2. Se află pe antepenultimul loc, 8, cu 8 puncte, sub ea fiind doar Sportul Chiscani, locul 10, 0 puncte, și Dinamo Bacău, locul 9, 7 puncte.

Bănel Nicoliță, înainte de revenirea în România: ”Nu vreau să mai fiu subiect de discuție în presă, iar aceasta este ultima mea declarație!” 

Lunile trecute, despre Bănel Nicoliță se scria că a plecat în Statele Unite ale Americii pentru că ar avea probleme financiare. Intervenea apoi și confirma plecarea din România, dar nu și că ar datora cuiva bani, dezmințind zvonurile.

În același timp, își anunța intenția de a nu mai vorbi public despre situația sa personală și fotbalistică.

Într-adevăr, sunt plecat din țară, dar am văzut ce ați scris și ce a apărut apoi în toate ziarele. Nu vreau să mai fiu subiect de discuție în presă, iar aceasta este ultima mea declarație!

Vreau să știe toată lumea că eu sunt bine, familia mea e bine și nu am probleme, nici datorii… Și de asemenea vreau să se știe că nu am nevoie de nimic de la nimeni. Mă descurc singur, nu am nevoie de ajutor de la nimeni! Sunt bine, sănătos și doar asta contează!”, afirma Bănel Nicoliță, pentru Fanatik.

Video: Religia Sportului 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 17:56 Liga 3
Pe aceeași temă