Vașvari: „Vreau să promovez cu FC Zalău”

02 Sep. 2009, 13:32 Liga 3
Vașvari:**

 

Șansele ca Zalăul să spere la mult visata promovare au crescut odată cu aducerea la Zalău a lui Gabriel Vașvari, unul dintre cele mai bune produse date de fotbalul sălăjean în ultimii ani.


Care au fost motivele despărțirii de FC Botoșani?
Principalul motiv a fost cel financiar. Nu am mai fost plătit o bună perioadă de timp, astfel că am depus un memoriu la Federație și am devenit jucător liber.


La un moment dat, ai fost în probe în Germania…
Da, e adevărat. Trebuia să ajung la Jena, o echipă de Liga a III-a, după cum mi-a promis un impresar. Când am ajuns acolo, am fost nevoit să dau probe, la o echipă din Liga a II-a germană. Apoi, m-am pregătit cu o echipă din M-am enervat foarte tare, deoarece una am vorbit și alta s-a întâmplat.

 

Ce te-a făcut să alegi FC Zalău?
Am ales cu sufletul, cu toate că am mai avut oferte de la echipe din Liga a II-a, un exemplu în acest sens fiind Săgeata Stejarul.

 

Este pentru tine un pas înapoi revenirea la Zalău?
Un pas înapoi este, de vreme ce am evoluat în eșalonul secund, iar acum joc în Liga a III-a. Totuși, sper să ajung cu FC Zalău din nou pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.

 

Ai niște obiective personale cu FC Zalău?
Bineînțeles. Promovarea. Acum, că am acces într-o fază superioară a Cupei României, ne dorim să întâlnim o echipă din prima ligă. Astfel, am avea ocazia de a ne măsura forțele cu cei mai buni fotbaliști din țară.

 

Are gruparea zălăuană un lot capabil să atace promovarea?
Desigur. FC Zalău are un lot tânăr, care prin multă muncă și seriozitate ar putea ataca promovarea.


Cât timp vei rămâne la Zalău?
Eu am semnat un contract pe doi ani. Dacă se va promova în eșalonul superior, îmi voi prelungi înțelegerea cu FC Zalău.

 

Cum explici lipsa constanței în joc a echipei?
În acest caz e vorba de concentrare și mentalitate. Trebuie să ne păstrăm concentrarea până la fluierul final. "n partida cu Gaz Metan II Mediaș ne-am crezut învingători prea devreme. "n Cupă, am fost mult mai concentrați și determinați, iar aceasta s-a văzut și în teren, și pe tabelă.

 

Multă lume nu știe de ce ți se spune “Gheste”…
Tatăl meu mi-a spus pentru prima dată așa, când eram copil. La Dinamo era, prin 1991, un jucător ce se numea Gestermayer. De atunci, a rămas numele meu de alint.


În momentul de față, este principalul om de gol al echipei, deși evoluezi ca mijlocaș…
În această postură putea fi oricare alt jucător. Soarta a făcut ca eu să am noroc. Pentru mine, important e ca echipa să câștige, nu cine marchează.


Cum caracterizezi atmosfera dezolantă din tribune la meciurile de campionat?
Dacă vom avea rezultate, cu siguranță, spectatorii vor veni în număr cât mai mare. Ați văzut la meciul din Cupa României împotriva Silvaniei. Tribunele s-au umplut, probabil și datorită faptului că a ajuns un derby județean sau chiar din pricina eșaloanelor diferite în care activează cele două formații.

 

Totuși, și cei care vin, privesc pur și simplu…
Existența unei galerii probabil i-ar împinge și pe ceilalți de la spate. E un sentiment plăcut să fii susținut de o galerie. Te motivează.


 

Vașvari, speranța Zalăului
Ajuns sub comanda lui Marius Pașca încă din returul campionatului trecut, “Gheste” nu a avut probleme cu acomodarea, devenind în scurt timp un punct de reper în jocul lui FC Zalău.

 

Deși este un jucător tânăr, Vașvari are numeroase prezențe în Liga a II-a, unde a jucat cu FC Armătura Zalău, apoi cu FC Botoșani, cu gruparea moldavă evoluând chiar și împotriva lui Dinamo, în șaisprezecimile Cupei României. Talentatul mijlocaș a deprins tainele fotbalului la FC Armătura, încă de la vârsta de 6 ani, unde l-a avut pe Gheorghe Bumbuț ca antrenor. Evoluțiile sale foarte bune de la grupele de juniori au atras privirile lui Leo Grozavu, pe atunci antrenor la divizionara B din Zalău, ceea ce l-a impus rapid în primul unsprezece. A urmat un transfer la ”U” Cluj 1919, unde a fost coleg cu actualul căpitan de echipă al lui FC Zalău, Mihai Bode.

 

După o experiență nefericită la Cluj-Napoca, mijlocașul a revenit la FC Zalău, de unde a prins o șansă de afirmare, aceea de a evolua la nivelul ligii secunde. Antrenorul Leo Grozavu l-a luat cu el la FC Botoșani, unde Vașvari a devenit unul dintre remarcați. După despărțirea de gruparea moldavă și câteva încercări eșuate de transfer în Germania, Vașvari a revenit la Zalău, echipă cu care speră să ajungă din nou în eșalonul secund al țării.

 

Interviu realizat de Ciprian PETRAN

 

02 Sep. 2009, 13:32 Liga 3
Pe aceeași temă