Unirea Slobozia – CS Tunari 6-1 . Copilul de 17 ani din poarta oaspeților, victimă sigură în fața atacanților lui Ion Ionescu

Marius ANGHEL 30 Sep. 2015, 18:22 Liga 3

Unirea Slobozia aștepta meciul cu CS Tunari, ultima clasată în serie, pentru a recupera la puncte și moral înfrângerea la limită cu Juventus București. Un meci în care slobozenii și-au amintit că știu să joace abia după ce au primit unicul gol al meciului în minutul 30.

Unii cu golurile, ceilalți cu ocaziile

Cu mulți jucători tineri trimiși pe teren, cei 500 de spectatori au avut de așteptat doar opt minute pentru a se bucura la primul gol al favoriților. Pătrundere pe stânga Ibrian, lansare în diagonală la Pârvu, mingea este reîntoarsă în centrul careului iar Constantin Toma îndeplinește formalitatea cu un șut plasat. Oaspeții n-au timp să-și revină căci peste doar trei minute Marc Khalil rămâne singur cu portarul dar Boia respinge iar 60 de secunde mai târziu Unirea își dublează avantajul: centrare Khalil, poratrul iese târziu iar Ibrian îi suflă mingea și o trimite simplu în poarta goală.
Cu un avantaj nesperat reușit în mai puțin de un sfert de oră Unirea Slobozia consideră că meciul este deja câștigat și ridică piciorul de pe accelerație. Atitudine taxată imediat de CS Tunari care renunță la tactica apărării pe două linii și împinge jocul în jumătatea adversă printr-un presing sufocant care le permite să recupereze foarte repede mingea. În mod firesc la mijlocul reprizei vine și prima mare ocazie pentru oaspeți, la primul corner executat precis de pe stânga mingea ajunge la Radu care trage în forță la o jumătate de metru de bara laterală. Unirea nu se trezește și glonțul îi trece pe la ureche în minutul 42, atunci când Panait, cel mai bun om de la CS Tunari, preia pe dreapta, trece în dribling, ajunge la opt metri de poartă și trage la colț însă Măstăcan este inspirat și reține. Același Panait încheie repriza cu o altă mare ocazie, dar de data aceasta rămas singur cu Măstăcan trage pe lângă poartă!

„Mânjii” lui Ionescu au făcut diferența

Antrenorul Unirii Slobozia simte că jocul echipei sale suferă mai ales la partea de construcție și îl trimite în teren pe tânărul Teodorescu, mișcare ce avea să încline decisiv balanța în favoarea gazdelor. După un prim șut tras pe lângă, Teodorescu aduce golul trei pe tabelă și liniștea în tabăra Unirii în minutul 60 după o fază lucrată de doi dintre foștii juniori din pepiniera proprie: Bucurică driblează pe extremă, îi pasează lui Teodorescu care face două driblinguri și scoate din joc trei fundași înainte de a-l executa pe Boia cu un șut la colțul lung. CS Tunari repune mingea în joc, Flisc scapă pe partea dreaptă, intră în careu și încearcă să centreze dar mingea se duce în bara laterală și ricoșează până la Mocanu care o împinge în poartă din trei metri. Două minute mai târziu Teodorescu face dubla, de data aceasta transformând o lovitură liberă de la 22 de metri, portarul Boia rămânând țintuit în gazon deși mingea a fost trasă pe colțul său. CS Tunari mai are o reacție de orgoliu în minutul 71, Mocanu se trezește cu mingea la picior în fața porții dar Măstăcan plonjează la sacrificiu și reține mingea cu prețul unei accidentări. Unirea reia dominarea în minutul 80 este rândul lui Macare să puncteze, centrare din stânga și reluare plasată cu capul de la 10 metri. Nu avea să fie ultimul gol în poarta nefericitului portar Boia căci în prelungiri Popescu, alt jucător provenit de la echipa de juniori a clubului, reia cu capul centrarea venită de la colțul terenului și parafează o victorie categorică după un meci în care jucătorii tineri au fost decisivi. Motiv de bucurie pentru antrenorul Ion Ionescu, cel care are meci de meci pe banca de rezerve doar jucători sub 21 de ani: „Am făcut un joc bun și îi remarc mai ales pe jucătorii tineri. Urmează o confruntare grea în deplasare cu Viitorul II, un adversar incomod în fața căruia ne dorim să câștigăm. Ușor nu va fi, noi suntem în plin proces de reconstrucție, cu două treimi din lot fotbaliști sub 21 de ani.”

Unirea Slobozia – CS Tunari   6-1
C. Toma (8), Ibrian (12), Teodorescu (60, 68), Macare (80), V. Popescu (90) / Mocanu (61)

UNIREA Slobozia: Măstăcan – Drăguț, Hristian, Topor, Bucurică, Macare, Alexe, Toma, Ibrian, Pârvu, Khalil
Au mai jucat: Teodorescu, Popescu, Șolcănea, Topală
Antrenor: Ion Ionescu.

CS TUNARI: Boia – Dedu, Panait, Esca, Ardeleanu, Gheorghe, Vlad, Radu, Mocanu, Flisc, Coman
Au mai jucat: Pleșa, Braga, Frunză.
Antrenor: Virgil Mitoi.
 

Articol scris de Petronel TUDOR
FOTO: Petronel Tudor

Marius ANGHEL 30 Sep. 2015, 18:22 Liga 3
Pe aceeași temă