Titlul de campioană al echipei Șoimii Lipova se premiază doar cu un baraj! ”Sperăm ca pe 29 mai să strigăm Șoimii în Liga a 2-a!”

Călin MNERIE 04 May. 2021, 10:52 Liga 3

După sezoanele în care CSM Școlar Reșița și ”FC U” Craiova au fost peste ea în clasamentul Seriei a 4-a a Ligii 3, Șoimii Lipova a ieșit prima în seria cu numărul 8. Doar că, de această dată, titlul de campioană nu se premiază direct cu promovarea în Liga 2, ci cu participarea la un baraj și apoi la încă unul, dacă primul e câștigat.

Flavius Sabău: ”Sunt convins că vom arăta mult mai bine la baraj, e o miză mare”

După 2-1 cu Progresul Ezeriș (Dragan Paulevici 18, David Pop 87 / Victor Lolea 49), în ultima etapă a sezonului regular, jucătorii au sărbătorit atât la nivelul gazonului impecabil din Sânnicolau Mic, cât și în vestiar.

„Campionii, campionii!” „Cine e pe primul loc!” sau „Ce echipă avem!” au scandat băieții lui Flavius Sabău, care, după Sărbătoarea de Paști, se vor focaliza pe pregătirea deplasării de la Cisnădie, pentru manșa tur a primului barajul de promovare.

”Cel mai important pentru noi este să ne recuperăm jucătorii care au avut probleme în ultima perioadă. În plus, sunt convins că vom arăta mult mai bine, pentru că este o miză mare și automat toată lumea se va motiva și va da totul. Dar, repet, e important să avem cât mai multe soluții, de calitate, iar fotbaliști ca Fabio Trip, Trabalka sau Ardelean sunt jucători importanți pe care sperăm să-i avem la baraj.Cisnădie este o echipă preocupată să joace fotbal, au un atac rapid, destul de bun, dar un contraatac tăioasă. Este o echipă organizată, am văzut că joacă un 4-2-3-1, cu un jucător în spatele vârfului care creează superioritate  pe orice zonă a terenului. O echipă bună de Liga a 3-a, zic eu destul de solidă și cu o infrastructură foarte bună, după câte am înțeles. Dacă am rata promovarea, ar fi o dezamăgire, nu neapărat un eșec. Pentru a promova ai nevoie de multe, multe aspecte, ca să faci față acolo. Dacă lucrurile cu stadionul vor decurge bine, dacă există suficienți bani pentru competiție, pentru că trebuie să fim realiști, ar fi o competiție superioară dacă vom promova, atunci da, putem spune că suntem pregătiți să facem față și în Liga a 2-a. Trebuie să demonstrăm că putem promova, trecând peste cele două baraje. Sunt meciuri cu miză, în care se vede dacă poți să faci față sau nu în Liga a 2-a, iar dacă nu le câștigăm nu merităm să jucăm mai sus”, susține Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”.

Radu Pop: ”Mai avem de muncit pentru a promova”!

După cele trei eșaloane din județ, Radu Pop câștigă din postura de președinte al Lipovei o competiție organizată de FRF. Asta după ce a avut și două titluri de vicecampion.

”S-a schimbat sistemul competițional, am câștigat doar seria, ceea ce ne permite să mergem la baraj. Așadar, mai avem încă de muncit probabil ca să reușim să promovăm. Să sperăm că la finală, pe 29 mai vom putea striga și «Șoimii în Liga a doua!». Meciul de azi nu m-a pus pe gânduri pentru că nu aș avea motive. Faptul că au marcat adversarii este pentru că am jucat fără mai mulți titulari, ne-am menajat. Înainte de meci am aflat că rămân și cartonașele galbene din campionat și deja trebuia să jucăm cu mai multă prudență, pentru că avem jucători care sunt la limită. Într-adevăr, puteam să mai și primim goluri, dar puteam să mai și marcăm, e bine că s-a terminat așa”, a spus șeful lipovanilor.

”Blestemul cifrei 5 pentru Crișul”

”Șoimii” le-au luat fața celor de la Chișineu Criș pe ultima turnantă, profitând și de eșecul trupei lui Adrian Abrudean la ”masa verde” contra Ezerișului.

”În primul rând, pentru Crișul cred că există un blestem al cifrei 5 când vine vorba despre lupta cu noi. În Liga a 4-a, între tur și retur, aveau cinci puncte în fața noastră și am terminat peste ei, astăzi, după ultima etapă, sunt tot cinci puncte între noi. Din punctul meu de vedere, campionatul s-a jucat pe greșelile noastre. Adică am pierdut două puncte la Periam și apoi trei la noi acasă tot cu ei. Am mai făcut un egal acasă cu Ghiroda și am pierdut două puncte și la Cermei, aceste meciuri trebuiau câștigate și atunci erau opt puncte în plus și nu mai conta meciul câștigat de Ezeriș la masa verde. Au fost greșeli, învățăm din ele”, a adăugat Pop.

Ar fi preferat Șelimbărul la primul baraj și nu exclude o finală arădeană

Măgura Cisnădie e primul adversar al lipovanilor la baraj, deși: ”Ca să fiu sincer, eu am vrut să jucăm cu Șelimbăr, pentru că oricum va trebui să jucăm cu ei dacă vrem să promovăm. Deși, Crișul are și ea o șansă bună din punctul meu de vedere, ținând cont că domnul Abrudean îi organizează foarte bine defensiv și nu m-ar mira să-i ciupească pe contraatac. Au și ei orgoliul lor, nu cred că o să stea drepți în fața Șelimbărului. Din contră, Șelimbăr va avea o dublă foarte grea. Sincer, nu cred că ar mira pe nimeni să fie o finală arădeană. În ceea ce ne privește, dacă terenul de la Cisnădie este bun, ne convine că jucăm afară primul meci. Asta e prima problemă, cu gazonul, dacă este ok, putem juca. De fapt ca să nu greșesc, noi de vreo patru ani jucăm tot în deplasare așa că suntem obișnuiți”, a încheiat Radu Pop.

Șoimii Lipova a încheiat Seria a 8-a a Ligii 3 cu 41 de puncte acumulate în 18 meciuri, la cinci puncte peste Crișul Chișineu Criș. În prima etapă a barajului de promovare în Liga 2, echipa antrenată de Flavius Sabău va evolua în deplasare la Măgura Cisnădie, ocupanta locului 2 în Seria a 7-a. Partida are loc în data de 8 mai, de la ora 18:00, la Cisnădie.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

Călin MNERIE 04 May. 2021, 10:52 Liga 3
Pe aceeași temă