Sub semnul cifrei 7

26 Dec. 2011, 11:19 Liga 3
Sub semnul** cifrei 7

Numirea lui Mugur Bolohan la conducerea tehnică a echipei și numeroasele schimbări survenite în componența lotului de jucători nu erau de natură să recomande gruparea „transportatorilor” ca una care să conteze foarte mult în ierarhia seriei a III-a.

Un sezon de toamnă care se anunța cenușiu a fost pigmentat, însă, de momente aparte, formația care are cartierul general la Strejnic având un parcurs sinusoidal.

Începutul a fost unul fulminant pentru Conpet. Au fost șapte meciuri consecutive în care formația antrenată de Bolohan a obținut tot atâtea victorii pe teren. Din păcate, retragerea din competiție a echipelor Rapid Clejani și Atletic Fieni a făcut ca două succese obținute în deplasare să fie practic anulate. Dintr-o formație care domina de una singură această serie, Conpet s-a văzut ajunsă din urmă de grupările care au beneficiat din plin de pierderea de către Conpet a celor șase puncte obținute pe teren. Și, ca un făcut, de atunci a început și declinul rezultatelor pentru fotbaliștii antrenați de Bolohan.

Au urmat alte șapte meciuri în care strălucirea echipei din startul sezonului a pălit, Conpet arătând în aceste jocuri exact ca oricare altă grupare din Liga a III-a, modestă, cu greșeli de exprimare în joc, apatică în atitudine.

Ultima etapă a turului a fost cea care a stopat seria de insuccese (trei remize și patru eșecuri). La ultima reprezentație oficială din 2011, fotbaliștii Conpetului au avut o răbufnire de orgoliu și au învins liderul cu 3-1, chiar dacă au evoluat o oră în inferioritate numerică. A fost reacția de orgoliu a unei formații care, cu puțină atenție, putea să conducă ierarhia acestei serii de la un capăt la celălalt al turului de campionat.

În final, Conpet a încheiat prima parte a competiției pe locul al patrulea, la șapte puncte distanță de ocupanta primei poziții din clasament.

Cote „mici” pentru marcatori

Conpet nu a fost una dintre echipele care să impresioneze din punctul de vedere al golurilor marcate. Doar de 19 ori au înscris prahovenii în cele 13 meciuri care au contat, până la urmă, în ierarhia finală a turului.

În aceste condiții, Conpet se află doar pe poziția a șaptea în această serie în privința numărului de goluri marcate, situație în care nu trebuie să surprindă faptul că principalii realizatori au cote „mici”.

Alexandru Ciocâlteu și Cosmin Dobrinoiu sunt cei mai buni marcatori ai Conpetului, fiecare dintre ei având câte 4 goluri înscrise. Aceștia sunt secondați de Adrian Stăncescu și Andi ștefan (câte 3 goluri marcate), alți patru fotbaliști înscriind și ei, câte o dată, pentru Conpet: Cioc, Adam, Stâncă și Oaie.

În fine, „transportatorii” au beneficiat și de un autogol (Boitan, în meciul cu Argeșul Mihailesti).Tot în privința golurilor marcate sunt unele elemente de interes. În primul rând, echipa a reușit „să pună” pe lista marcatorilor jucători din toate compartimentele, cu mențiunea că ambele goluri marcate de fundași (Stâncă și Oaie) au fost realizate în același meci (în deplasare cu Sportul II Studențesc).

Apoi, remarcabilă este repartiția golurilor pe intervale orare, Conpet fiind o adevărată campioană a golurilor marcate în primul sfert de oră al meciurilor: 6 dintre cele 19 reușite!

Pe reprize, repartiția este echilibrată, Conpet marcând 10 dintre goluri în primul mitan și 9- în al doilea.

O echipă tânără

Dincolo de parcursul perfect din startul turului de campionat, Conpet s-a remarcat și prin faptul că a pus preț pe tineri, gruparea antrenată de Bolohan fiind fruntașă la acest capitol. De altfel, dintre jucătorii utilizați, doar Darius Badea are 30 de ani, restul fotbaliștilor fiind sub acest prag al vârstei. De altfel, cei mai mulți (n.r- 16) dintre jucătorii din lotul actual au vârste cuprinse între 19 și 25 de ani.

În cazul în care vor fi menținuți în lot și vor evolua în aceeași formulă de echipă, în scurt timp tinerii de astăzi de la Conpet ar putea alcătui o formație care să conteze cu adevărat în fotbalul „mic” din România.

Ce urmează

Anul viitor este unul care va aduce unele modificări la Conpet. La nivelul lotului de jucători, evident. Președintele Marius Zencenco a anunțat deja că se va renunța la Adam, un jucător în care a avut mare încredere, dar care l-a dezamăgit prin atitudinea delăsătoare pe care a avut-o în turul campionatului.

Mai mult, Zencenco a anunțat că are pregătită o lista cu fotbaliști care vor fi aduși, din 2012, la Conpet, astfel încât, cel mai probabil, vor mai fi și alți jucători pentru care aventura la echipa transportatorilor se va încheia odată cu finalul acestui an.

sursa: Ziarul Prahova

26 Dec. 2011, 11:19 Liga 3
Pe aceeași temă