Vor să învingă Petrolul pentru a-i diminua șansele la promovare. Marius Baciu și-a băgat jucătorii în cantonament încă de luni. Cu o victorie, Voința urcă pe primul loc

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 11:53 Stiri

Mai sunt două zile până la meciul dintre Voința Turnu Măgurele și Petrolul Ploiești, programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul din micuța comună teleormăneană Saelele. Jocul care contează pentru runda cu numărul 9 a Ligii 3, Seria 3, este foarte important pentru configurația clasamentului. Echipa nou-promovată teleormăneană care înainte de startul sezonului avea denumirea de Voința Saelele este pe locul 2, cu 20 de puncte, iar Petrolul este pe 3, cu 19 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. Lider este AFCM Alexandria, cu 22 de puncte, echipa care a remizat runda trecută chiar pe terenul echipei lui Octavian Grigore, scor 1-1.

Cu toate că este un joc de Liga 3, acesta atrage multe tensiuni printre conducătorii celor două echipe și declară că își doresc victoria pentru a rămâne în cărțile promovării în Liga 2.

„Este cel mai important meci din campionat pentru că jucăm cu una dintre echipele care au ca obiectiv promovarea. Presiunea este pe ei, nu pe noi, pentru că își doresc promovarea în acest sezon”, ne-a spus Vali Badea, managerul echipei din Turnu Măgurele.

Claudiu Tudor, căpitanul Petrolului, speră într-un succes cu Voința după ce runda trecută nu a putut trece de Alexandria. „Suntem dezamăgiți după meciul cu Alexandria, deoarece am făcut o primă repriză foarte bună, am avut mai multe situații de a marca, ei au ajuns la poartă o dată și ne-au dat un gol. Am simțit că suntem echipa mai bună, din păcate, repriza a doua nu a ieșit așa cum ne doream. Am incredere în grupul nostru și cred că vom promova. Mergem la Saelele să ne luptăm, cei puternici vor ieși învingători”, a spus jucătorul pentru presa prahoveană.

„Lupii galbeni” vor veni pe cont propriu la meci

Cu toate că baza sportivă de la Saelele are doar 500 de locuri, conducerea echipei teleormănene a vrut să le ofere locuri fanilor ploieșteni, dar șefii Petrolului au spus că nu vor organiza deplasarea pentru fani la acest meci. Galeria „lupilor” se va deplasa pe cont propriu în județul Teleorman.

„Nu facem deosebire între adversar și îi tratăm pe toți la fel cu respect. Terenul arată foarte bine, iar reprezentanții celor de la Ploiești ne-au felicitat pentru baza sportivă. Ei ne-au spus că suporterii lor vin pe cont propriu. Nu au vrut parteneriat cu noi pentru că au zis că nu vor să își asume eventualele probleme ale suporterilor”, ne-a spus Mădălin Ioniță, președintele celor de la Voința Turnu Măgurele.

Totuși, la meci vor fi forțe de ordine care vor asigura liniștea la acest meci.

Câte două antrenamente pe zi pentru turneni

Faptul că meciul cu Petrolul e unul foarte important este dovedit și de tactica antrenorului Voinței, Marius Baciu, de a-și băga în cantonament jucătorii încă de luni. Aceștia sunt cazați la un hotel din Turnu Măgurele, iar antrenamentele se fac pe un stadion tot din oraș, pentru a-l proteja pe cel oficial de la Saelele.

Tehnicianul Voinței a făcut mai multe antrenamente cu teme diferite din punct de vedere tactic, iar atmosfera în cadrul echipei este foarte bună. Din punct de vedere al lotului, nu este niciun accidentat până acum. Alexandru Sălcianu, fundașul care a lipsit la Chiajna din cauza unei contracture, este apt și a luat parte ieri la pregătirea normal a meciului.

De partea cealaltă, jucătorii Petrolului vor intra în cantonament abia de vineri, iar sâmbătă vor veni la meci. Zilele trecute, reprezentanți din conducerea clubului ploieștean au fost la Saelele pentru a vedea baza sportivă și gazonul pe care se va juca meciul de sâmbătă. În această etapă AFCM Alexandria stă, astfel că orice echipă învinge în meciul de la Saelele va urca pe primul loc în Seria 3.

Articol scris de Vasile PÂRVAN

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 11:53 Stiri
Pe aceeași temă