Vlad Boția a făcut diferența în derbiul brașovean din Liga 3. AFC Hărman trece și de Cetate Râșnov și e una dintre surprizele Seriei 1

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 11:54 Stiri
Vlad Boția a făcut diferența în derbiul brașovean din Liga 3.** AFC Hărman trece și de Cetate Râșnov și e una dintre surprizele Seriei 1

Cetate Râșnov rămâne fără punct pe teren propriu în acest campionat și după meciul cu AFC Hărman, scor 0-1, din etapa a 8-a, intermediară, a Ligii 3, Seria 1.

Pe alocuri destul de echilibrat, derbiul dintre Cetate Râșnov și AFC Hărman a fost tranșat de oaspeți datorită experienței și lotului mult mai valoros. Gazdele au început bine, dar Potcoavă a respins miraculos reluarea lui Vasiloi, după o centrare perfectă a lui Sorin Marin. Oaspeții au echilibrat jocul, iar în minutul 20, Vlad Boția a deschis scorul, după un „un-doi” cu Mugurel Buga, fază la care defensiva gazdelor a fost făcută șah-mat.

Jocul a fost mult mai încrâncenat în partea secundă, atunci când ambele echipe au avut și de contestat câteva decizii ale arbitrului prahovean. Râșnovenii puteau obține un punct pe finalul meciului, atunci când Mariean a șutat puternic la încheietura barelor, Cocan a reluat din șase metri a reluat cu capul, dar Ioniță a reușit să respingă din fața porții!

„S-a văzut lipsa de experiență a jucătorilor mei, dar și valoarea echipei adverse.. Am avut câteva ocazii de gol, nu am înscris, la revedere…. Am greșit flagrant la faza golului primit. Un arbitraj slab, cred că Boția merita al doilea galben și trebuia eliminat, dar ce poți să mai spui pentru că în fiecare etapă arbitrii râd de noi. Cred că și la reluarea lui Cocan, după șutul lui Mariean în bară a fost gol!”, a spus Dan Bona, antrenorul râșnovenilor.

De cealaltă parte, Claudiu Ionescu a spus că „știam că sunt multe orgolii puse în joc, ținând cont că era un joc între două echipe locale. Îmi felicit jucătorii pentru că au jucat cu ambiție, eficient, iar la final am câștigat trei puncte foarte importante. Nu comentez arbitrajul, dar până la faza în care s-a cerut eliminarea lui Boția, am avut un penalti clar, după un fault al lui Potecu la același Boția”.

În meciul de la Râșnov, cei de la Hărman au fost încurajați de o galerie formată din circa 30 de persoane, printre care și câțiva jucători care au contribuit, acum doi ani, la promovarea echipei în Liga a 3-a.

AFC Hărman a urcat pe locul doi în Seria 1, cu 16 puncte, iar Cetate Râșnov se menține pe locul 12, cu 5 puncte.

OLIMPIC CETATE RÂȘNOV – AFC HĂ‚RMAN 0-1
Boția 20′

Mihok – Vlăsceanu, Bogyor, Potecu, Sorin Marin – Neculăescu, Stăncuțu, Vasiloi (Cocan 80′), Robu (Haidău 46′), Șimon (Portic 75′), Mariean
Antrenor: Dan Bona

Potcoavă – Miloși, Forika, Ioniță, Pamfile – Alupoaie, Fl. Stângă, Leonte – Mug. Buga (Cl. Ionescu 87′), Al. Avram, Boția (Plumb 60′, Neagoie 75′)
Antrenor: Claudiu Ionescu

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă