Vis de promovare în Valea Domanului! CSM Școlar Reșița a urcat pe locul 2 după victoria cu Alba Iulia

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Nov. 2016, 09:50 Actualizat: 06 Nov. 2016, 13:18 Stiri

CSM Școlar Reșița a înregistrat, sâmbătă, a cincea victorie consecutivă, 2-1 cu Alba Iulia în etapa a 10-a a Seriei a 4-a a Ligii 3, și a împlinit dorința fanilor de a ajunge pe locul al doilea în clasament. Doar un succes cu Unirea 1924 Alba Iulia îi putea duce pe rosso-neri acolo, iar acesta a venit în repriza secundă, după ce oaspeții le-au dat mari emoții gazdelor.

Fotbalul continuă la Reșița și după ce Cătălin Rufă și-a luat Metalul și a plecat departe cu el, tocmai la Ghermănești, în Ilfov. În Valea Domanului, adversarii nu câștigă, par a-și spune elevii lui Leontin Doană de la CSM Școlar Reșița. Și aceștia s-au pus pe treabă, continuând seria rezultatelor pozitive. Rosso-nerii s-au impus cu 2-1 în meciul din etapa a 10-a, dar nu înainte de a trece prin mari emoții.

Sub privirile unei galerii micuțe, dar inimoase, care și-a susținut favoriții pe toată durata partidei, CSM Reșița a deschis scorul în minutul 12, prin George Beloescu. Aflat la un metru de poarta oaspeților, atacantul rosso-nerilor a fructificat pasa venită de la Flavius Costescu și era deja 1-0 pentru o echipă care vrea mai mult decât eșalonul al treilea. Cu acest scor s-a intrat la vestiare, însă imediat după reluarea jocului oaspeții au dat lovitura, pe fondul unor greșeli în defensiva gazdelor, mingea a ajuns la Culda, care de la marginea careului de 16 metri a trimis un lob peste Zimmermann, ieșit mult dintre buturi. Au fost momente în care rosso-nerii chiar au fost puși în dificultate, însă după multe eforturi a venit și golul al doilea, în minutul 73, reușit de același George Beloescu, un gol contestat vehement de oaspeți, care au considerat că mingea nu a depășit linia porții. Centralul a mers pe mâna asistentului Alexandru Filip și golul a fost validat. Era 2-1 și tuturor le-a mai venit inima la loc.

La acest scor, CSM Școlar Reșița a mai irosit câteva ocazii de a marca, cele mai clare fiind la un contraatac supranumeric, purtat pe partea stângă, la care Beloescu a fost total neinspirat, și la incursiunea nou-intratului Alexandru Ciucur, pe partea dreaptă, urmată de o pasă în zona centrală spre Cristian Bloju și un șut al acestuia pe jos, pe lângă bara din dreapta porții lui Cătălin Suciu. S-a încheiat 2-1, în uralele fanilor, care și-au aplaudat eroii din teren, ajunși din nou pe podium, dar cu o treaptă mai sus decât etapa precedentă. Reșița are 21 de puncte și este la trei puncte în spatele liderului Național Sebiș.

VEZI o GALERIE FOTO cu meciul de la Reșița

Doană: „Ne dorim să mergem pe aceeași linie”

„Mă bucur foarte mult că am câștigat, am obținut încă trei puncte și m-am așteptat la un meci dificil. Alba Iulia nu a pierdut până acum în deplasare, noi le-am provocat prima înfrângere și de aceea vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru joc. Le-am tot spus până acum că dacă muncesc mult și se dăruiesc, o să ajungem cât mai sus. Ca dovadă a muncii lor, am urcat acum pe locul al doilea. Echipa oaspete nu a avut nicio ocazie majoră, am primit golul după o greșeală a fundașilor centrali, iar plusul nostru este echipa. Consider că suntem o echipă unită și cred că am dovedit pe teren acest lucru. Pentru noi urmează partida cu Becicherecu Mic, un meci greu ca și toate celelalte. Ne dorim să mergem pe aceeași linie și să obținem din nou toate cele trei puncte. După această victorie am trecut pe locul doi în campionat și sperăm să ne continuăm forma bună. Ne lipsesc în continuare câțiva jucători, Robert Covăsală s-a operat și va lipsi șase luni, George Ponoran se va opera și trei luni nu va putea juca, iar Bogdan Szijj trebuie să facă repaus total 21 de zile. Cred că pentru acești jucători, turul de campionat s-a încheiat”, a spus, pentru Express de Banat, antrenorul Leontin Doană.

Andone: „Nu cred că echipa gazdă avea nevoie de ajutorul arbitrilor ca să câștige”

„Am întâlnit o echipă bună, din păcate am pierdut primul joc din deplasare chiar dacă am făcut un meci bun. Consider că golul al doilea al Reșiței a fost validat greșit de brigada de arbitraj. Am pierdut, dar mai rău pentru echipa mea este că faptul că pentru jocul viitor vom avea doi jucători accidentați și doi jucători suspendați. Până la acest meci nu am vorbit de arbitraj, dar nu cred că echipa gazdă avea nevoie de ajutorul arbitrilor ca să câștige”, a spus Radu Andone, antrenorul echipei din Alba Iulia.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Săndescu, Banac, Doda, Liuba – Costescu (Al. Ciucur 88′), Bloju, Breșneni, Muselin – Costachi (Negrei 50′), Beloescu (Țoțu 85′)
Antrenor: Leontin Doană

Unirea 1924 Alba Iulia: Căt. Suciu – Ioani, Mardare, M. Oprea (Scrob 39′), Ad. Matei – Goguța, F. Morar (Joldeș 63′, Cuștiulița 73′), Schiau, B. Ștef, S. Culda, Sulea (An. David 73′)
Antrenor: Radu Andone

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN (Express de Banat)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Nov. 2016, 09:50 Actualizat: 06 Nov. 2016, 13:18 Stiri
Pe aceeași temă