„Virușii” au atins stelele și au căzut brusc

Liga2.ro 08 Sep. 2012, 19:35 Stiri

Ieri, Cluj Arena: peste 1000 de oameni, cântece și atmosferă de sărbătoare. „Campionii suntem noi”, se auzea de la boxele stadionului. Clujenii se adunau pe stadion, curioși să trăiască o experiență atipică, căci un meci de Liga a III-a pe un stadion de cinci stele e, în deplinătatea termenului, o experiență.

De la vestiare au ieșit, în aplauzele publicului, Sănătatea Cluj și Unirea Dej. Astfel, stadionul gândit pentru cupe europene găzduia și „Cenușăresele” județului. Primele minute au adus ambiții, dar și ocazii la ambele porți. Apoi, presiunea a planat asupra jocului, iar acesta a devenit anost. Pentru puțin timp însă! Pe când spectatorii își adunau bagajele să plece de la stadion a venit golul 1, dejenii deschizând scorul prin Rareș Stan (74). Bucuria lor a durat doar 10 minute, căci Hoca de la Sănătatea a egalat printr-un demivoleu din nouă metri. Ce a urmat ține de tabloul suprarealist al meciului, poate și de emoția necontrolată. Dejenii au ratat un penalty, iar „virușii” au forțat victoria pentru încă aproape zece minute. Apoi, liber în propriul careu, fundașul gazdelor, Bucur, a pus piciorul la o minge ce trecea în paralel cu poarta și a trimis-o în plasă (95). Verzii au terminat căzuți pe gazon propria zi de sărbătoare, însă rămân cu amintiri prețioase.

Aurelian Ghișa, patronul Sănătății, e mulțumit de efectul meciului și nu se arată dezamăgit, chiar dacă echipa sa a înregistrat o înfrângere.

„E un lucru special să ajungi să joci pe Cluj Arena. A fost o mare provocare pentru toți. Rezultatul nu a fost o dezamăgire, meciul s-a decis practic în ultimele 10 minute și a fost deschis oricărui rezultat . Asta e frumusețea sportului”, spune Ghișa, căruia jucătorii i-au afișat la meci un mesaj de mulțumire.

Vor să mai joace pe Cluj Arena

Patronul „virușilor” nu se mulțumește doar cu amintirea partidei jucate pe stadionul de 30.000 de locuri. Acesta vrea să dispute acolo mai multe partide din acest sezon și să îi obișnuiască pe clujeni cu prezența Sănătății Cluj.

„Vrem să jucăm derby-urile de Cluj aici, meciurile care merită să fie văzute de clujeni. Le mulțumesc celor care au venit să ne vadă, poate la următorul meci vor veni în număr mai mare, să vadă și fotbalul mic. Mi-aș dori să promovăm, dar încă nu suntem atât de puternici. Obiectivul pentru acest sezon e să ne clasăm între primele 7-8 echipe”, încheie „Doctorul”.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Liga2.ro 08 Sep. 2012, 19:35 Stiri
Pe aceeași temă