Meciul decisiv dintre Bucovina Pojorâta și Știința Miroslava pentru promovarea în Liga a II-a s-a disputat vineri, într-o atmosferă de sărbătoare, în fața a 1.000 de spectatori care și-au încurajat favoriții pe toată durata disputei, utilizând tot arsenalul din dotare: tobe, trompete, confeti etc..
Impulsionați de cadrul creat, fotbaliștii pregătiți de Dănuț Mândrilă au început în forță meciul. În minutul 4, Buhăceanu a reluat puțin peste poartă din șase metri, pentru ca peste doar câteva zeci de secunde același Buhăceanu să deschidă scorul cu o reluare cu capul imparabilă, în urma unui corner executat de Colța. După gol, gazdele au făcut un pas înapoi, ceea ce le-a permis ieșenilor să prindă mai mult curaj. Astfel, Tofan a avut o bună oportunitate de a restabili egalitatea în minutul 12 cu un șut din lovitură liberă, reținut în doi timpi de portarul Bucovinei, Puianu. Golul de 1-1 a venit până la urmă în minutul 20, când Tudorache a marcat cu un șut din opt metri după un un-doi cu Talpan.
La acest scor, oaspeții au abandonat orice intenție de a juca fotbal, au început să fragmenteze jocul excesiv, să simuleze și să tragă de timp, toate aceste tertipuri fiind tolerate fără să clipească de centralul Florin Andrei, din Târgu Mureș. Timpul se scurgea, trecuse deja o oră de joc și sucevenii nu reușeau să se apropie periculos de buturile lui Bârlădeanu. Ba mai mult, în minutul 59, mijlocașul oaspeților Gheorghiu a adus pentru un moment liniștea pe cocheta arenă din Pojorâta, atunci când a lovit bara transversală cu o lovitură de cap trimisă din colțul careului de șase metri.
În lipsă de soluții ofensive, Cristescu și-a încercat norocul cu un șut sănătos de la 30 de metri, care a trecut milimetric pe lângă poarta adversă. La poarta cealaltă, Ghiarasim a produs emoții cu un șut puternic de la șapte metri, în urma unei lovituri indirecte acordate de arbitru. În minutul 83, când speranțele asistenței într-o promovare istorică începuseră să scadă, micuțul Colța a prins șutul vieții de la 30 de metri la vinclu, șut care l-a lăsat mască pe Bârlădeanu.
Bucuria în tribune era acum de nedescris, când timpul începuse să curgă în favoarea echipei favorite, numai că arbitrul Florin Andrei și-a dat din nou în petic în minutul 87, când l-a eliminat pe Colța, după ce i-a acordat gratuit al doilea cartonaș galben. Chiar dacă au rămas cu un om mai puțin pe teren, fotbaliștii echipei din Pojorâta au luptat eroic pentru balon până la finalul celor cinci minute suplimentare dictate de arbitru.
Sfârșitul partidei a însemnat o bucurie fără margini pentru fotbaliștii pregătiți de Dănuț Mândrilă, care s-au prăbușit pe gazon epuizați de efort și au început să plângă de fericire, dar și pentru inimosul public din Pojorâta, care a suferit și s-a bucurat nu numai vineri, ci și pe durata întregului sezon pentru succesul echipei lor de suflet.
Una peste alta, am asistat la o performanță istorică reușită de o echipă mică, dintr-o comună cu 2.900 de locuitori, care, iată, reușește în trei ani să ajungă din Liga a IV-a până-n eșalonul al doilea al fotbalului românesc. N-a fost ușor, însă eforturile jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând ale Consiliului Local Pojorâta și ale primarului Bogdan Codreanu au fost cu vârf și îndesat răsplătite.
Petrecerea a continuat aseară, însă de astăzi toată lumea de la Bucovina Pojorâta va începe pregătirile pentru Liga a 2-a pentru că adversari ca Rapid București, Oțelul Galați sau Ceahlăul Piatra Neamț trebuie așteptați așa cum se cuvine.
VEZI o GALERIE FOTO de la meciul de la Pojorâta AICI și AICI
Bucovina Pojorâta: Puianu, Cristescu, Prundean, Patca, Duțică (74 Tivodar) – Vârlan (74 Răzlog), Stănescu (87 Bolbos), Rus, Colța – Pădurariu (91 Iuga), Buhăceanu. Antrenor Dănuț Mândrilă
Știința Miroslava: Bârlădeanu, Sărițanu, Tăcuțanu, A. Ilie, Maxim – Azaharioaei (68 Șchiopu), Gheorghiu (83 Lipovanu), D. Botezatu, Talpan (32 Ghiarasim) – Tudorache, Tofan (58 Petrea). Antrenor Cristian Ungureau.
Partida a fost condusă la centru de Florin Andrei, din Târgu Mureș, ajutat la cele două linii de Mihai Florin Cosma, din Piatra Neamț, și Alexandru Andrei Roman, din Târgu Neamț.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava