VIDEO | Satelitul Craiovei trece lejer de Minerul Motru și se califică în turul IV al Cupei. Arbitrul a făcut praf meciul

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 23:35 Stiri

Peregrinările echipei satelit a Universității Craiova prin județul Dolj au continuat cu succes. Puștii lui Daniel Mogoșanu au devenit campioni județeni pe terenul „Zoltan Crișan” din complexul „Ion Oblemenco”, barajul de promovare l-au câștigat pe „Extensiv”, Cupa României pe județ și-au adjudecat-o la Cârcea, iar în faza secundă națională a competiției eliminaseră Filiașiul pe terenul de la Mischii. De data aceasta, marți seara, de la ora 17:30, echipa a doua a Craiovei s-a mutat pe stadionul din Ișalnița pentru meciul cu Minerul Motru din turul III al Cupei și acest teren s-a dovedit cu noroc.

Partida se anunța dificilă, dar care avea să fie câștigată fără emoții, scor 4-1, de alb-albaștrii de perspectivă, întăriți doar cu Briceag și Mazarache de la prima echipă. Sub privirile lui Sorin Cârțu, Jurj a dechis scorul după o cursă solitară și terminată cu un șut pe lângă Nicușor Bănică, rezerva lui Bornescu la FCU Craiova în urmă cu un deceniu.

Până la pauză nu s-a mai înscris, dar numai pentru că arbitrul severinean Gulei a refuzat ambelor echipe câte un penalty, la o pătrundere a lui Mazarache în primele minute și când Ghincea l-a doborât clar pe Nicoloff, în finalul primi părți. De altfel, centralul meciului avea să fie principalul actor al disputei de la Ișalnița, amuzând asistența cu deciziile sale aberante, care nu aveau nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat pe gazon.

Probabil admonestat de toată lumea la pauză, Gulei s-a „revanșat” în partea a doua, când a arătat punctul cu var la orice fază care s-a petrecut în careu. Mazarache a tranasformat penalty-ul obținut de Scarlat și l-a obținut pe cel executat de Căle, ambele decizii discutabile, apoi tot căpitanul alb-albaștrilor, Mazarache, a făcut 4-0 cu un șut necruțător care a finalizat acțiunea lui Jurj. Nicoloff a bătut și el pe centrul porții lovitura de pedeapsă dictată ușor pentru un henț involuntar în careu.

CS Universitatea II se califică fără emoții în turul următor al Cupei României, al IV-lea, programat pe 26 mai, obiectivul satelitului Craiovei fiind să joace împotriva unei echipe de prim eșalon. Remarcații zilei din echipa lui Mogoșanu au fost Mazarache, Jurj și Dinu.

CS UNIVERSITATEA II CRAIOVA – MINERUL MOTRU  4-1 (1-0)
Jurj ”11, Mazarache ”48 – pen., ”62, Căle ”53 – pen. / Nicoloff ”77 – pen.

Tomșa – Ghincea, Drăghici, Ciocoteală, Briceag – Marcu (Căle ”46), Georgescu (Armășelu ”63), Gârbiță (Dinu ”51), Scarlat (Petre ”71) – Jurj, Mazarache
Rezerve neutilizate: Dică – Stancu, Ion
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Bănică – Fotescu, Inclănzan, Nueleanu (Bertea ”60), Schintee – Nicoloff, Cruceru, Hanu (Vrâncuții ”71), Pruteanu – Ghighilicea (Gavrilescu ”66), Cerbu
Rezervă neutilizată: Șerban
Antrenor: Ion Alecu

Stadion: Isalnita (Ișalnița – Dolj); Spectatori: 200; Arbitru: Silviu Ilie Gulei (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Ionel Caius Drula (Drobeta Turnu Severin) și Andrei Călușeru (Salcia – Mehedinți).

Celelalte meciuri ale turului III al Cupei României vor avea loc pe 12 august, de la ora 17:30. VEZI PROGRAMUL acestei faze

FC Viitorul II (CT), CS Păulești (PH), ASA Târgu Mureș II (MS), CS Oșorhei (BH) și CS Universitatea II Craiova (DJ) sunt echipele calificate până în acest moment în turul IV al Cupei.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto și video: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 23:35 Stiri
Pe aceeași temă