VIDEO | Inter Dorohoi, singura promovată în Liga 3 în urma loviturilor de departajare

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 17:22 Stiri

Câștigătoarea Ligii a IV-a din județul Suceava, formația Bucovina Ciocănești Pojorâta, a ratat accederea în Liga a III-a, după un meci retur ce s-a terminat abia la loviturile de departajare, scor 3-2 în favoarea echipei Inter Dorohoi, campioana din Botoșani. În turul barajului de promovare, la Dorohoi partida dintre Inter din localitate și Bucovina Ciocănești s-a încheiat nedecis, scor 0-0, la fel ca și în retur, acolo unde nu s-a înscris nici măcar în cele două reprize de prelungiri.

Partida desfășurată la Vatra Dornei a început cu o ocazie a oaspeților, astfel că după un corner, Agheorghicesei a trimis balonul cu capul puțin pe lângă poarta lui Puianu. Două minute mai târziu, gazdele au prima mare ocazie de a înscrie, dar mingea trimisă cu capul de Vârlan lovește bara porții adverse. Cu cinci minute înainte de pauză, Bucovina Ciocănești are două ocazii uriașe de a marca într-un singur minut prin Bălan, dar tabela rămâne neschimbată. În primele 10 minute ale părții secunde, elevii antrenorului Relu Buliga au alte trei șanse de a marca, ultima la o lovitură liberă executată în forță de Ivan, la care portarul de la Dorohoi a respins balonul în bară.

Inter Dorohoi are o șansă de a deschide scorul în minutul 58, dar balonul din nou lovește bara. Cu câteva minute înainte de final, Bucovina Ciocănești Pojorâta marchează un gol perfect valabil, dar arbitrii nu-l validează pe motiv de fault în atac, iar partida se duce în prelungiri. La finalul primei părți din prelungiri, gazdele au o ocazie din lovitură liberă, dar Satco este la post și-i salvează pe dorohoieni. Cu două minute înaintea terminării prelungirilor, Lungu de la Inter Dorohoi vede cartonașul roșu pentru un fault comis în calitate de ultim apărător, dar meciul se încheie nedecis după 120 de minute, scor 0-0.

Gazdele au pierdut la penalty

Bucovina Ciocănești Pojorâta a fost prima la loviturile de departajare, iar Irimia a înscris pentru 1-0. Portarul Puianu a apărat lovitura oaspeților, dar din păcate Ivan a trimis balonul peste poartă. Puianu se remarcă din nou și respinge balonul în bară, dar Tivodari nu reușește să-l învingă pe portarul de la Dorohoi, echipă ce stabilește egalitatea la 1. În continuare, Gherine înscrie cu fentă și face 2-1, iar oaspeții egalează din nou. În ultima tură de lovituri de departajare, portarul oaspeților, Satco, reușește să apere șutul lui Lazăr, iar Netbay înscrie și duce echipa Inter Dorohoi în Liga a III-a.

„Am avut trei ocazii clare în prima parte și cred că acolo se putea încheia meciul. Pe final am marcat un gol perfect valabil, iar arbitrii au greșit flagrant și nu l-au validat, deși și portarul oaspeților a recunoscut că nu a fost fault în atac. Din păcate am pierdut la loteria penalty-urilor, un meci pe care trebuia să-l câștigăm pe merit până să ajungem la loviturile de departajare. Îmi pare rău de această ratare, dar asta este și mergem mai departe. Singura bucurie pe care am avut-o a fost câștigarea turneului Cupa de Vară de la Borșa, acolo unde grupa de copii născuți în 2005 de la clubul Maxi Sport Vatra Dornei a făcut o figură foarte frumoasă”, a explicat antrenorul formației Bucovina Ciocănești Pojorâta, Relu Buliga.

BUCOVINA II POJORÂTA (SV) – INTER DOROHOI (BT) 2-3 după penalty-uri, 0-0 după 120 de minute (0-0 în tur)

â–ºAu înscris de la 11 metri: Irimia, Gherine / Negruț, Timofte, Netbay
â–ºAu ratat de la 11 metri: Ivan, Lazăr / Mandache, Jităreanu

Bucovina II: Puianu – T. Tivodar, A. Răzlog, R. Iuga, Rz. Coca – A. Piticariu, A. Irimia (cpt.), Bălan, Rz. Ivan – N. Lazăr, Oct. Vârlan. A mai intrat Gherine.

Inter: Satco – Chiorescu, Aghiorghiesei, D. Lungu, Timofte – M. Alexandru, Noroc, Negrut, I. Netbay – Costaș, Moisa. Au mai intrat: Istina, Mandache, Jităreanu.

Stadion: Municipal (Vatra Dornei – Suceava); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș – Mureș); Asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț – Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț – Neamț); Observatori: Traian Marchiș (Baia Mare – Maramureș) și Daniel Scânteie (Bacău).

Sursa: Monitorul de Suceava
Foto: botosaneni.ro

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 17:22 Stiri
Pe aceeași temă