VIDEO Galda e în sărbătoare. Industria a promovat pentru al doilea an consecutiv

Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 17:40 Stiri

Campioana-revelație a Ligii a IV-a, din postura de nou-promovată, Industria Galda de Jos a reușit să-și ducă visul până la capăt și să promoveze în Liga a 3-a. Astfel, în următoarea ediție a eșalonului terț, Metalurgistul Cugir mai are alături o „albaneză”: merituoasa Industria Galda, cu un lot cvasidebutant la acest nivel.

„A fost un meci extraordinar. Adversarii au fost echipa mai experimentată, noi am avut tinerețea de partea noastră. Înainte de penalty-uri le-am spus băieților că au făcut un meci de senzație și acum se poarte întâmpla oricine. Cred că suntem capabili să facem față Ligii a 3-a, dar mai avem nevoie de câțiva jucători experimentați. Alba a promovat a treia oară la rând și cred că acest lucru se datorează competițiilor tari organizate de AJF Alba”, a spus antrenorul Alin Hancăș.

Barajul dramatic de la Deva a fost adjudecat la loviturile de departajare de echipa lui Alin Hancăș, un personaj extrem de modest, dar în accelași timp demn de apreciat pentru munca depusă (imediat după joc a plecat în Italia cu o grupă de copii de la CSȘ Blaj). Hancăș a spart toate barierele, a realizat a doua promovare consecutivă cu Industria Galda, pe care a preluat-o în Liga a 5-a, după ce a … promovat în Liga a 3-a în 2012 cu Europa Alba Iulia.

Noroc, voință și… Cernea

Conjudețenii au avut și noroc, dar au și dat totul pe teren, au crezut până la capăt. În prima repriză adversarii s-au jucat cu ocaziile, apoi Cernea a egalat în minutul 90+3, când CS Ghiroda se pregătea de bucuria supremă. Apoi oponenții au lovit bara în minutul 118, dar la penalty-uri găldenii au avut nervii mai tari. „Al treilea baraj a fost cu noroc pentru mine și dedic golul domnului primar Romulus Raica. De  mult timp îmi doresc să ajung să joc în Liga a 3-a. Sincer, nu mai credeam în șansa noastră în final, dar toți coechipierii am dat totul pe teren”, a precizat Andrei Cernea, eroul ce a marcat golul egalizator în minutul 90+3.

VEZI o GALERIE FOTO cu momentele de bucurie de la finalul meciului de baraj

Ștef și meciul lui cu senegalezul Mediop

Cătălin Ștef a avut un meci personal cu senegalezul Mediop, care l-a învins în minutul 43. Apoi portarul Galdei s-a revanșat, apărând lovitura de departajare executată de atacantul african. „I-am spus „prietenului” meu, după ce m-a lovit cu cotul în ureche că nu o să mai marcheze în acest meci, i-am repetat inclusiv înainte de penalty-urile decisive. I-am promis că o să-i apăr lovitura și așa a fost, deși la penalty-uri  e o loterie. Am reușit să revenim, de la pauză totul s-a schimbat în favoarea noastră. Doamne ajută să facem o figură frumoasă în Liga a 3-a”, a precizat portarul Cătălin Ștef.

Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 17:40 Stiri
Pe aceeași temă