Victorie de șase puncte pentru Conpet Cireșu!

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 14:50 Stiri
Victorie de șase puncte** pentru Conpet Cireșu!

Doar vreo 50 der spectatori au venit vineri după amiază pe  stadionul „Municipal” din Brăila pentru a asista la meciul dintre Conpet Cireșu și Oțelul II Galati, partidă care a contat pentru etapa a X-a din cadrul ligii a treia la fotbal. Fără trei jucători de bază în primul unsprezece, Vasile Darie a știut să găsească formula câștigătoare a unei partide în care victoria era mai mult decât importantă pentru gruparea brăileană. Ei bine „cireșarii” au reușit în cele din cele din urmă să învingă o formație contracandidată la evitarea retrogradării și să urce acum pe locul zece, dar după ce gruparea antrenată de Constantin Schumacher a condus cu 1-0!

Nici nu începuse bine jocul, că gălățenii reușeau să deschidă scorul la singura fază de poartă de poartă pe care au avut-o în prima repriză. A fost o lovitură de colț de pe partea dreaptă executată de Dajboc, iar Gâță a pus capul pe traiectoria balonului și a trimis în poartă cu toată opoziția portarului ne numai 17 ani Mădălin Soare: 0-1 (min. 2)! Brăilenii nu au acuzat șocul golului primit și și-au de joc, iar în minutul 16 centrarea perfectă a lui Ghe. Viorel a fost reluată cu capul în plasă de Ghe. Marcel: 1-1! Peste numai alte șapte minute, St. Nicoliță a preluat pe piept o minge la 17 metri de poartă și apoi a reușit un lob perfect peste portarul Vlăsie simplu spectator la execuția magistrală a brăileanului: 2-1 (min. 23)!

Până la finalul primei părți nu a mai fost absolut nicio fază periculoasă la vreuna dintre porți, și astfel brăilenii intrau la cabine pentru odihna regulamentară cu avantaj minim pe tabela de marcaj: 2-1!

Imediat după pauză antrenorul gălățenilor a făcut două schimbări cu speranța că elevii lui vor reuși cel puțin să restabilească egalitatea. Ei bine, nu a fost așa deoarece, condusă excelent de experimentatul Stănciulescu, Conpet Cireșu s-a dovedit a fi imbatabilă, ba chiar mai mult ocaziile de gol au aparținut tot brăilenilor. Mai întâi Radu Alin a scăpat singur pe partea dreaptă, dar șutul acestuia a trecut de puțin pe lângă bara din dreapta a porții gălățene (min. 58).

Apoi în min. 61 Bogoș a încercat o reluare spectaculoasă după „indirecta” executată de Ghe. Viorel, pentru ca în min. 69 St. Nicoliță să trimită (de la numai 4 metri!) la o palmă peste poarta goală, centrarea venită de la Radu Alin. Apoi în minutul 72 se produce inevitabilul: Radu Alin a făcut o cursă solitară pe partea dreaptă, a pătruns în careu, l-a „întors” pe Adăscăliței și a șutat pe colțul scurt stabilind astfel scorul final: 3-1!

Putea fi 4-1 în minutul 75, dar Ghe. Marcel aflat singur în fața porții a trimis pe lângă poartă o minge pe care toți cei prezenți la meci au văzut-o în plasă! Brăilenii nu au reușit să marcheze nici în min 82 atunci când șutul lui Crăciun de la 20 de metri este respins cu greutate în corner de portarul Vlasie, iar după lovitura colț care a urmat Bogoș a expediat un „trasor” în bara transversală!

Replica oaspeților a venit foarte târziu, abia în minutul 85, dar șutul lui Stanciu de la 6 metri a trecut pe lângă poartă. Nu a fost 4-1 nici în minutul 87, atunci când St. Nicoliță a scăpat pe partea stângă dar a șutat peste poartă, și nici în minutul 90+2 când Radu Alin a trimis puternic din unghi pe colțul scurt și i-a permis lui Vlasie să respingă de la vinclu!

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

După meci, reputatul tehnician al brăilenilor, Vasile Darie, ne-a declarat succint: „Felicit întreaga echipă pentru victoria reușită în fața unui adversar de care ne-am cam temut! Mi-a fost frică în special de copilul pe care l-am avut în poartă, dar acesta a vut o prestație foarte bună chiar dacă are numai 17 ani. Este bine că ne-am luat toate cele trei puncte puse în joc cu toate că ne-au lipsit nu mai puțin de trei-patru jucători din primul unsprezece, iar acum sper că vom reuși un rezultat pozitiv și în deplasare de etapa viitoare de la Dunărea Călărași! Victoria de azi este una practic de șase puncte pentru că Oțelul II este o contracandidată la retrogradare!”– ne-a spus bucuros antrenorul brăilean.     

          Conpet Cireșu – Oțelul II Galați  3-1 (2-1)
M. Gheorghe (16), St. Nicoliță (21), A. Radu (72) / Gâțu (2)

Soare – Cireașă, Ilie, Stănciulescu, Dumitrașcu – Balaban (42 Radu Alin), Crăciun (90+2 Vârlan), Bogoș – St. Nicoliță (89 Preda), Ghe. Marcel (85 Grozea). Antre: Vasile Darie.

Vlasie – Andrei, Gâță, Răgălie, Rusu (46 Adăscăliței) – Miron, Dajboc (74 Onea), Silviu ilie (46 Pungă) – Stoian Tudorie Chipirliu (74 Stanciu). Antr. Constantin Schumacher.

A arbitrat foarte bine o brigadă din București compusă din Adrian Paraschiv ajutat de asistenții Rareș Căpățâneanu și Mihaela Militaru.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 14:50 Stiri
Pe aceeași temă