Victoria Traian a defilat în primul meci al barajului cu FC Gârceni și e la un pas de promovare

Marius ANGHEL 19 Jun. 2017, 13:52 Stiri

După un turneu play-off foarte bun în campionatul brăilean, Victoria Traian a câștigat clar, 4-0, meciul tur al barajului de promovare cu FC 2007 Gârceni, campioana din Vaslui, și este la un pas de Liga a 3-a. Cu toate că în anumite perioade a plouat torențial, peste 300 de iubitori ai fotbalului din Brăila dar și din județ au venit la Traian să-i urmărească pe jucătorii pregătiți de Viorel Ciucașu. Organizarea partidei a fost una ireproșabilă, iar de acest aspect s-a ocupat personal Nicușor Abăseacă, primarul comunei Traian.

Pe un teren îmbibat de apă, cu porțiuni unde apa băltea, deși organizatorii au căutat în permanență până la startul partidei să-l facă practicabil, Victoria Traian a defilat spre un succes categoric în partida cu FC 2007 Gârceni și dacă ar fi fructificat toate ocaziile de gol gazdele puteau avea un avantaj mult mai mare la finalul partidei tur. Echipa gazdă a atacat încă din startul partidei și, după doar trei minute, a deschis scorul. După o acțiune colectivă, Pârlițeanu a șutat de la marginea careului însă Iacob a reușit să scoată mingea de sub transversală, cornerul a fost executat de Pârlițeanu, iar Marius Barbu s-a înălțat peste apărătorii adverși și a trimis mingea, cu capul, în plasa porții oaspeților.

Victoria Traian a continuat asediul asupra careului advers și putea să-și dubleze avantajul în minutul 24, când Cristian Ciocan a șutat la poartă însă Iacob a reușit să evite, in extremis, golul. Abia în minutul 29, FC Gârceni a reușit să-și treacă în cont prima ocazie de gol. Zaharia a fost faultat în apropierea careului gazdelor și formația vizitatoare a obținut o lovitură liberă, Bucur a șutat plasat dar Constandache a fost la post. Echipa gazdă a revenit în atac și un minut mai târziu, după un corner executat de Pârlițeanu, Turiac a trimis mingea, cu capul, pe lângă colțul lung. Zece minute mai târziu, după o acțiune de atac prelungită a gazdelor și, după o centrare a lui Veber, Marius Barbu a realizat „dubla”, astfel că la pauză Victoria Traian conducea cu 2-0.

Scenariul s-a repetat și în repriza a doua

FC Gârceni a controlat jocul în primele minute ale părții secunde însă acțiunile oaspeților au fost destrămate de defensiva gazdelor înainte ca ele să devină periculoase pentru portarul Constandache. Ciocan (53) a irosit prima mare ocazie de gol a reprizei a doua, iar pe lista ratărilor și-au mai tecut numele Postolea și Pârlițeanu. Acesta din urmă s-a distrat cu defensiva oaspeților în minutul 62, a intrat într-un unghi dificil și cu toate acestea a reușit să șuteze la colțul scurt, însă Iacob a reținut mingea în doi timpi. Viorel Ciucașu a făcut prima modificare în echipa sa, iar noul intrat, Leu, a rămas singur cu Iacob dar a șutat în bară. Mingea a ajuns totuși la Barbu, care, de la marginea careului mare, a șutat plasat în plasa porții oaspeților pentru 3-0. Și Andrei Ciucașu putea înscrie pentru echipa gazdă la prima atingere a balonului.

Scorul final al meciului a fost stabilit în minutul 87 de Cristian Ciocan. Victoria Traian a câștigat cu 4-0 și a luat o serioasă opțiune la accederea în Liga a 3-a.

Victoria Traian: Constandache – Martinescu (A. Ciucașu 85), Zăgan, Turiac, M. Ion – Postolea, Barbu, Pârlițeanu, Veber – Ciocan, Neagu (Leu 72)

FC Gârceni: Iacob – Ignat, Fofici, Ilișanu, Mihăilă – Bucur, Șoldan, Apostu, Bojoagă – Pintilie, Zaharia. Au mai jucat: Buzatu, Arhire și Ivănică.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 19 Jun. 2017, 13:52 Stiri
Pe aceeași temă