Victoria Brașovului cu Hermanstadt II, umbrită de o accidentare cumplită petrecută chiar în minutul 1

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 13:36 Stiri
Victoria Brașovului cu Hermanstadt II,** umbrită de o accidentare cumplită petrecută chiar în minutul 1

ACS SR Brașov a regăsit, sâmbătă, drumul spre victorie în meciurile disputate pe Tineretului, după ce a trecut cu 2-0 de satelitul celor de la FC Hermanstadt. Întăriți cu patru jucători de la prima echipă (Began, Pamfile, Curtean și Bogdan Rusu), sibienii s-au dovedit a fi o pradă ușoară pentru stegari, în special în partea secundă, atunci când oaspeții au părut că au terminat benzina după o oră de joc.

Ghinion pentru Răzvan Dragomir

Titularizat în premieră, Răzvan Dragomir a avut un ghinion teribil, accidentându-se chiar în primul minut! Iar diagnosticul a fost cumplit: dublă fractură la încheietura mâinii stângi! „Am fost operat, după care mi s-a pus o atelă gipsată pe care trebuie să o păstrez trei săptămâni. Ghinion curat”, a spus Răzvan Dragomir, unul dintre puștii valoroși ai Brașovului, care în această toamnă intrase și în atenția selecționerului U18 al României, Laurențiu Roșu.

În locul lui Dragomir a fost trimis pe teren Toader, însă nu pe postul său obișnuit, cel de fundaș central, ci în spatele atacantului Alexandru Avram. Chiar dacă nu are un profil ofensiv, Toader a compensat prin determinare. Strătilă și Boția au arătat marile ocazii ale gazdelor în prima repriză, însă portarul Began a fost salvat, de fiecare dată, de bară!

De cealaltă parte, sibienii au pus o singură dată în pericol poarta lui Moldoveanu, prin Bogdan Rusu, care a reluat peste poartă, după o centrare perfectă a lui Pamfile. De altfel, cei doi brașoveni au fost cei mai periculoși jucători ai oaspeților și în partea secundă. Bogdan Rusu a scăpat singur cu Moldoveanu în startul reprizei secunde, dar Moldoveanu, cu o evoluție sigură în acest meci, a reușit să respingă.

Trei goluri anulate!

Stegarii au preluat apoi controlul și au asediat poarta sibienilor. Boția, Horia Popa și Toader au reușit să înscrie într-un interval de doar șase minute, însă, de fiecare dată, asistenta Ana Pușcașu a semnalizat offside! Golul a picat în minutul 62, atunci când Horia Popa a reluat imparabil la colțul scurt, după o acțiune inițiată de Avram, iar Boția a fost servantul ideal. Boția a ratat apoi o ocazie uriașă de a face 2-0, după o centrare a lui Horia Popa, iar Pamfile i-a dat emoții lui Moldoveanu cu o torpilă de la 30 de metri.

Brașovenii și-au mărit avantajul în minutul 71, tot cu cei trei jucători ofensivi (Avram, Horia Popa și Boția) în rolurile principale, cu ultimul finalizator. Introdus la pauză în locul lui Strătilă, Horia Popa a fost nevoit să părăsească terenul accidentat în minutul 77, când a fost înlocuit de Cocan. Pe final a fost introdus și Răchișan, care s-a făcut rapid remarcat.

S-a terminat 2-0, iar brașovenii urcă pe locul 3, la patru puncte în spatele liderului Flacăra Horezu, echipă care s-a împiedicat pe teren propriu cu Astra II. Pe locul doi se menține Turris Oltul Turnu Măgurele.

Stîngă, parțial mulțumit

La final, Florin Stîngă era mai degrabă îngrijorat de problemele cu care se confruntă echipa brașoveană. „Prima repriză a fost una mai slabă. Cred că ceea ce întâmplă în jurul echipei pune presiune pe jucătorii noștri, iar aceștia nu se pot exprima la adevărata lor valoare. În repriza secundă am făcut un joc bun, am marcat, dar am și ratat foarte mult… Sper ca această victorie să le dea încredere jucătorilor, iar etapa viitoare să mergem și să câștigăm la Domnești. Horia Popa a intrat foarte bine, a schimbat jocul, este într-un moment bun și sper să continue tot așa. Strătilă este un jucător important, eu am foarte mare încredere în el, însă acum nu este în formă. Sper să își revină”, a spus Florin Stîngă.

La meciul de sâmbătă au fost invitați mai mulți fotbaliști sau antrenori de marcă ai Brașovului. Astfel, la oficială au fost prezenți Ioan Naghi, Gabi Stan, Sandu Andrași, Petre Lucian și Ștefan Vasile. Invitați au fost și reprezentanții autorităților locale, însă doar doi consilieri locali au onorat invitația: Radu – Iov Constantin și Constantin Chicuș!

ACS SR BRAȘOV – AFC HERMANNSTADT  II 2-0
Horia Popa 62′, Vlad Boția 71′

Brașov: Moldoveanu – Răduțoiu, Poverlovici, R. Damian, Voicu – Burlacu, Țuțu – Strătilă (H. Popa 46′), R. Dragomir (Toader 2′), Boția – Avram (Răchișan 74′)
Antrenor: Florin Stîngă

Hermannstadt II: Began – Lungu, Hodea, Groza (Hăprian 72′), Pamfile – B. Popescu, Câmpean (Sumanariu 65′), Curtean, Stanciu (Cristiu 46′) – Pop (Morariu 81′), Bg. Rusu
Antrenor: Bogdan Piko

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 13:36 Stiri
Pe aceeași temă