Frontiera Curtici are de partea ei experiența în fața ”grădiniței” celor de la FC Hermannstadt 2, la barajul pentru accederea în Liga 3. Reacțiile lui Dorin Zotincă și Radu Anca

Călin MNERIE 13 May. 2021, 15:45 Liga 4
Frontiera Curtici are de partea ei experiența în fața ”grădiniței” celor de la FC Hermannstadt 2, la barajul pentru accederea în Liga 3. Reacțiile lui Dorin Zotincă și Radu Anca

Numărul echipelor arădene din Liga 3 ar putea crește la cinci dacă Frontiera Curtici o va depăși, în dublă manșă, pe FC Hermannstadt 2.

Împerecherea pentru meciurile de baraj din 16 și 23 mai a avut loc astăzi, la Casa Fotbalului, și se poate spune că trupa de la Granița cu Ungaria a avut prea mult noroc.

„Satelitul” prim-divizionarei din județul Sibiu nu a făcut un sezon tocmai rău în eșalonul terț, ținându-se cont de faptul că a contat pe jucători tineri și foarte tineri, iar dacă ar fi câștigat meciul din ultima etapă chiar ar fi scăpat de baraj.

Dorin Zotincă, antrenor FC Hermannstadt 2: ”Obiectivul principal este rămânerea în Liga a 3-a”

Dar, FC Hermannstadt 2 a cedat cu 2-0 în deplasarea de la Petroșani și azi a aflat că trebuie să treacă de curticeni pentru a-și păstra locul din Liga a 3-a.

”Așteptam cu sufletul la gură numele adversarului de la baraj, sunt surprins de distanța mare pe care o avem de parcurs până în județul Arad. La această oră despre Curtici nu știm nimic, dar ne vom informa. Noi suntem tineri și foarte tineri, jucători născuți în anul 2006, iar de la echipa mare nu vin decât alți tineri, de 2001 și 2002. Mergem pe aceeași linie și la baraj, nu vom beneficia de alți jucători. Nici nu ne interesează acest aspect, chiar dacă obiectivul principal este rămânerea în Liga a 3-a”, a declarat Dorin Zotincă, antrenorul sibienilor, fost fotbalist la Inter Sibiu, Dinamo, ”U” Cluj, FC Național sau CSM Reșița, care s-a specializat în SUA, acolo unde este stabilit fratele său, Alexandru Zotincă.

Tot mai mulți jucători tineri americani joacă în Europa, în campionate tari. La același nivel de vârstă suntem peste americani, dar au bază materială foarte bună”, mai spune fostul fundaș originar din Brașov.

Echipa sibiană a pierdut la Petroșani în ultima etapă și în loc să se salveze a ajuns în situația actuală

Cel puțin în importanta deplasare din Valea Jiului, unde a cedat cu 0-2 în meciul cu CSM Jiul, FC Hermannstadt 2 a aliniat un ”11” destul de competitiv: Comăniciu – Oprișon, Stoian, Oșan, Iaru – Hanzu, Niță, Buzan, C. Popescu, Șter, Oroian.

Dintre aceștia, Lucian Buzan (22 de ani) are deja 26 de meciuri pe scena primului eșalon, unu la Universitatea Craiova, două la Dunărea Călărași și restul la FC Hermannstadt. Foștii utiști Alex Oroian și Călin Popescu au simțit și ei aerul din elită cu zece, respectiv șapte prezențe. Vârful Adrian Șter a adunat și el 52 de minute în Liga 1, în patru partide din acest sezon, iar în lot se mai află și portarul Ionuț Rus, care a făcut parte din echipa Primavera a celor de la Lazio, dar și din loturile celor de la CFR Cluj și Turris Oltul Turnu Măgurele înainte de a veni pe Cibin.

  • FC Hermannstadt 2 a încheiat sezonul de Liga 3 pe locul 9 din 10 în Seria 7, cu 15 puncte acumulate în 18 meciuri, fiind la patru puncte sub CSM Jiul Petroșani (19 puncte), pe care a întâlnit-o în ultima etapă și în fața căreia a pierdut cu 2-0. Echipa sibiană este una dintre cele mai slabe 21 de formații din Liga 3, care n-au mai retrogradat direct, și au fost trimise de FRF la un baraj de menținere.

Radu Anca, antrenor Frontiera Curtici: ”Am vorbit în vestiar și vrem să câștigăm acest baraj”

Nici curticenii nu știu mare lucru despre adversarul de la baraj, dar sunt conștienți că cel puțin la meciul retur, când Liga 1 va fi gata și FC Hermannstadt are șanse mari să retrogradeze direct, „satelitul” ar putea primi mai multe întăriri.

În primul rând, e bine că jucăm în deplasare prima manșă. Nu cunoaștem terenul din Rășinari pe care vom juca, dar ne vom interesa, atât în legătură cu acesta, cât și cu adversarul. Pe Oroian îl știm de la UTA și Buzan îmi spune ceva, în rest încă nu prea știm la ce să ne așteptăm de la ei. Indiferent de ce probleme au la nivel de Liga 1, financiare sau legate de lipsa de rezultate, cred că-și vor dori să-și păstreze locul din Liga a 3-a. Pe de altă parte, noi nu avem obiectiv declarat 100 la sută promovarea, deși în vestiar am vorbit că vrem să câștigăm acest baraj. L-am recuperat și pe Norbert Varga, doar Flavius Brândușe rămâne pe margine. Vom pleca de sâmbătă în județul Sibiu, încercăm să facem un rezultat cât mai bun în vederea returului”, a mărturisit Radu Anca, antrenorul Frontierei.

Frontiera Curtici, campioana Aradului în 2021

Echipa din Curtici a câștigat Turneul de desemnare a campioanei județene în Arad, terminând la două puncte peste CS Socodor și 3 peste ACB Ineu. Fotbaliști cu experiența primelor trei eșaloane ca: Norbert Varga (ex. Wisla Cracovia, Rapid sau UTA), Alin Gligor (ex UTA sau FC Olt), Alin Calvin Tombaye (ex. UTA sau Mioveni), Alin Mihai (ex. FC Olt), Remus Avrămuțiu (ex. UTA) sau Petrică Huțanu (ex. Șoimii Pâncota) au făcut deseori diferența pentru „Fronti”, care la baraj nici nu va mai fi obligată să apeleze la doi jucători Under 21, așa cum stabilise AJF Arad.

Așadar, la prima vedere va fi un duel între o formație extrem de experimentată, cea curticeană și o adevărată „grădiniță” a celor de la FC Hermannstadt 2.

Prima manșă a barajului dintre FC Hermannstadt 2 și Frontiera Curtici va avea loc pe terenul din Rășinari, duminică, 16 mai, începând cu ora 18:00. Returul are loc în data de 23 mai.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/se-trag-la-sorti-meciurile-pentru-barajul-de-promovare-mentinere-in-liga-3-cele-42-de-echipe-care-vor-participa-19184428

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frontiera-curtici-e-noua-regina-judeteana-a-aradului-dar-exista-cu-adevarat-intentii-de-promovare-in-orasul-de-la-granita-cu-ungaria-19183770

Călin MNERIE 13 May. 2021, 15:45 Liga 4
Pe aceeași temă