Vâlcea e aproape să aibă echipă în Liga 3 după patru ani. CS Șirineasa n-a avut probleme să învingă la scor formația lui Dorel Stoica

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 11:42 Stiri

CS Șirineasa (Vâlcea) este cu un picior în Liga a III-a după victoria clară din prima manșă a barajului, scor 4-1 (2-0) cu Tractorul Cetate (Dolj).

Net superioară la capitolul pregătire fizică, CS Șirineasa s-a distrat sâmbătă cu campioana Doljului, Tractorul Cetate, în meciul tur al barajului de promovare în Liga 3. Dacă vâlcenii au arătat că pot face față în Liga a III-a cu acest lot, Cetate probabil nu ar avea loc nici în Superliga Vâlcea. Este o victorie în primul rând a noului sistem instituit de anul trecut la Vâlcea, cu o Superligă de 16 echipe, care a adus meciuri tari în campionat, în comparație cu anii trecuți, când AJF miza pe o formulă stupidă, cu două serii a câte 14 echipe. După patru ani de la desființarea FC Oltchim, Vâlcea este la un pas să aibă din nou o echipă de Liga a III-a.

Vâlcenii au deschis scorul în minutul 17, după ce Leo Săraru a interceptat  o minge în careul advers, a întors pentru Ceapă, care a reluat sec pentru 1-0. Șirineasa s-a desprins în minutul 35, după ce, același Ceapă a înscris cu un șut bine plasat, la colțul lung. Cu o echipă foarte lentă, incapabilă să alerge pe un teren mare, trupa lui Dorel Stoica a fost victimă sigură.

Ceapă a mai avut o ocazie uriașă, în minutul 53, apoi doljenii au ratat și ei, prin Sârbu. Conform cursului jocului, s-a făcut 3-0, după o acțiune pe dreapta a lui L. Săraru, care a pasat decisiv pentru reușita lui Marinescu. Peste câteva minute, Leo Săraru ratează din poziție excelentă. Apoi, în minutul 84, Ceapă scapă singur cu portarul, dar Nedelcea apără!

În loc de 4-0, se face 3-1! La faza următoare, portarul vâlcenilor, Cîrstoiu, faultează în careu și oaspeții obțin un penalty, transformat lejer de D. Stoica. Șirineasa are însă reacție de echipă valoroasă, are și suflu pe final și Ciocotoiu, intrudus inspirat de antrenorul Iordache, controlează bine o minge în careu, apoi face 4-1. Și mai are o ocazie apoi, după ce un fundaș al oaspeților repsinge de pe linia porții!

A fost o victorie clară pentru Șirineasa, dar, paradoxal, a există un sentiment clar de nemulțumire, că nu s-a tranșat complet promovarea, pentru că scorul putea fi mai drastic.

Octavian Iordache: „Am dovedit că merităm promovarea”

Tănărul antrenor de la Șirineasa, Octavian Iordache a plâns de fericire la capătul victoriei cu doljenii, scor 4-1. La primul sezon ca antrenor principal, Iordache este aproape de o performanță mare. „Am făcut un meci foarte bun, echipa s-a dăruit, am arătat că suntem o formație unită. Sperăm și mergem cu încredere la Cetate, să aducem o promovare frumoasă pentru Vâlcea. Rămânem modești, nu trebuie să subestimăm adversarul sub nicio formă, sper ca acolo să facem un meci extraordinar și să ne întoarcem acasă cu o promovare. Dacă eram atenți și mai lucizi la finalizare, diferența putea fi mai mare, dar sunt mulțumit, am dovedit că suntem o echipă bună și merităm o frumoasă promovare.  Sper să realizăm cu toții, ce ne dorim, promovarea în Liga a III-a”, a spus Octavian Iordache.

Leo Săraru: „Sunt șanse mari de promovare”

Golgheterul din Superligă al echipei din Șirineasa, Leo Săraru a pasat decisiv la două din reușitele echipei sale din jocul cu Cetate. „Se putea să câștigăm cu 4-0, am avut două ocazii mari la 3-0, dar e foarte bine și 4-1, eu zic că suntem capabil și în retur să facem un meci bun. Sunt șanse mari de promovare, dar nu facem petrecere de acum, mergem acolo uniți, să jucăm fotbal, să nu ne pripim. Poate puteam să nu luăm golul acela, a fost o greșeală, dar mai faci greșeli la fotbal, nu poți face un meci perfect. Este foarte bine și 4-1”, a spus Leo Săraru, băiatul cel mic al fostului primar din Șirinesa, Dan Săraru.

Ceapă: „Suntem promovați 80%”

Rapidul atacant al formației din Șirineasa, Grigore Ceapă a evoluat în trecut la Oltchim și după cele  două două goluri în „barajul” cu Cetate, este aproape de revenirea în Liga a III-a. „Este un rezultat bun, am câștigat un meci importat, greu, e șansa noastră să promovăm. A fost un meci foarte frumos, acum totul depinde de noi, de jucători, de antrenor, avem o echipă foarte bună. Se putea mai bine, doar eu am ratat cel puțin două ocazii mari, mi-am cerut scuze la băieți, dar mergem mai departe, cu capul sus. E greu să luăm acolo trei goluri, avem echipă bună, avem jucători cu experiență în apărare, cred că 80 la sută suntem promovați” a afirmat Grigore Ceapă.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 11:42 Stiri
Pe aceeași temă