UTA urcă pe locul al doilea după finalul etapei 15. Nagy: „Cred că lupta la promovare se duce tot în trei”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 14:02 Stiri
UTA urcă pe locul al doilea după finalul etapei 15.** Nagy:

După victoria din această etapă cu ACSVM Craiova, scor 3-1, UTA Bătrâna Doamnă a sărit un loc în clasamentul din Seria a IV-a și e la patru puncte de Național Sebiș, față de care are un meci mai puțin și o așteaptă pe propria arenă peste două săptămâni.

Dacă trupa de pe malul Crișului Alb a recuperat din terenul pierdut în runda inaugurală a returului odată cu victoria de ieri de la Giarmata, scor 3-0, Mama Mia Becicherecul Mic e în cădere. „Băieții cu pizza” au remizat săptămâna trecută acasă cu Turceni, iar sâmbătă s-a întors înfrântă de la Ineu, scor 1-2. A fost primul eșec stagional pentru echipa lui Petre Narcis, aflată acum la un punct în spatele UTA-ei (are un meci mai mult decât arădenii).

Roland Nagy rămâne la părerea că prea multe nu s-au schimbat, chiar dacă timișenii au greșit două etape la rând. „În tur ni s-a întâmplat și nouă să facem egal și să pierdem următorul joc (n.r. cu Filiași respectiv Giarmata). Sunt convins că Mama Mia va reveni, n-au pierdut până azi niciun joc. Eu zic că lupta e în trei. Trebuie să avem concentrarea să fim pe primul loc după cele zece jocuri rămase”, apreciază antrenorul arădenilor.

Roli Nagy: „Aș fi vrut să fim mai dezinvolți după 1-0”

Cu oltenii, UTA și-a cam făcut singură viață grea după ce a deschis scorul. Până atunci, roș-albii arătaseră vigoare și claritate în atac, însă apoi au avut un final de repriză de pedalat în gol. Scenariul meciului din tur cu Filiași a apărut preț de câteva minute, în actul al doilea, când oaspeții au egalat, dar Roli Nagy a reacționat repede: Hlistei, Copil și Rus au intrat bine în meci și arădenii și-au revenit, reușind o victorie ce putea fi și mai clară.

„Nu ne-am luat după linia de clasament, eram obligați să câștigăm. La revenirea adversarului a fost un moment de precipitare în rândurile noastre, n-am înțeles-o, aș fi vrut să fim mai dezinvolți după 1-0. Dar băieții au avut reacție pozitivă și au crezut în victorie. La adversari s-au schimbat multe în bine. A trecut un joc, am luat cele 3 puncte și nimic mai mult, e istorie meciul. Primul obiectiv a fost îndeplinit, ne gândim la următorul joc”, a comentat antrenorul arădean, care n-a ascuns că l-a nemulțumit suprafața de joc.

„La 1-0, având o linie de mijloc cu experiență, n-am ținut adversarul în corzi. Echipa se poate exprima mult mai bine, dar, până la urmă, mai important e să luăm 3 puncte”, a adăugat Nagy.

Victor Naicu: „Nu mergem să omorâm jocul. Îi doresc UTA-ei să promoveze!”

Deși se poate spune că au avut noroc, marcând la unicul șut pe spațiul porții, băieții lui Naicu n-au lăsat impresie rea. Echipa din Craiova arată cu totul altfel față de tur. Element comun cu ce se întâmpla toamna trecută, UTA s-a întrebuințat foarte serios ca să ia toate punctele. Victoria arădeană s-a conturat meritat după un forcing puternic, iar pe final oltenii și-au pierdut „turnul de control” din apărare, pe înaltul Sava.

„Îl felicit pe Roland Nagy pentru victorie și vă doresc din tot sufletul să promovați, fiindcă UTA e o echipă cu tradiție. Am pierdut un număr mare de jucători, suntem o echipă mică, dar nu venim să ne apărăm și să omorâm jocul. Vreau să le schimb mentalitatea jucătorilor”, a punctat Victor Naicu.


Iată cum arată linia de clasament, după 15 etape, a primelor trei echipe care au șansa să promoveze din Seria a IV-a a Ligii 3:

1.     Național Sebiș     14     10     4     0     24-4     34
2.     UTA Bătrâna Doamnă     13     9     3     1     31-12     30
3.     Nuova Mama Mia Becicherecu Mic     14     8     5     1     37-11     29

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Musca

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 14:02 Stiri
Pe aceeași temă