UTA prepară jocul anului. Nagy: „O primă filă a istoriei echipei formate din propria cenușă”

Marius ANGHEL 17 Jun. 2014, 18:07 Stiri

Noul drum al UTA-ei trece pe la Lugoj. Sâmbătă, orășelul timișean devine prima bornă importantă pe lângă care trec utiștii, care joacă meciul ce readuce Aradul în competițiile naționale. Antrenorul Roland Nagy a prefațat „jocul anului”, cel cu Retezatul Hațeg.

Nagy a condus echipa arădeană spre primele victorii, cele ale eventului arădean. „Ne-am dorit mult să ajungem aici și vrem să fim învingători. Am realizat cele două miniobiective de pe plan intern, dar acum punem punctul pe i. E o finală, totdeauna e posibil orice, indiferent de cine e outsider sau favorit, dar nu îmi permit să fac o departajare. Trebuie să fim atenți și conectați, și-au dorit și adversarii să ajungă aici. Sperăm să fim noi câștigătorii și să ne bucurăm de promovare”, a punctat fostul mijlocaș, care a indicat adevărata dimensiune a meciului de sâmbătă.

Punctul ce poate reforma spiritul

De rezultat se leagă viitorul alb-roșu. „Eu am avut ocazia să fiu antrenorul UTA-ei în Liga I, ca secund, și în Liga a II-a, ca principal. Dar am avut un entuziasm destul de înfrânat, datorită a tot ceea ce era în jur. Aradul suferă și e dureros că se întâmplă așa. Acum, au văzut și suporterii o fundație bună, o plecare bună, sperăm să-i bucurăm pe toți susținătorii noștri. Ne face bine o performanță de gen, chiar dacă e vorba de o promovare în Liga a III-a. Poate fi o primă filă a istoriei echipe formate din propria cenușă. E un început de istorie care dă continuitate unei alte istorii, cea a campioanei provinciei, alături de care ne dorim să revină spectatorii. Promovarea va fi grea dar și plăcută, va fi meritul echipei, al băieților, acum trebuie să profite de șansă, ar fi un imbold pozitiv de a reforma spiritul, în adevăratul sens al cuvântului”, a subliniat Roli Nagy, salutând și promovarea Șoimilor Pâncota în liga secundă.

Radu Anca: „Sperăm ca arădenii să vină în număr cât mai mare alături de noi și să-i bucurăm!”

Tabăra alb-roșie și-a adunat o serie de date despre adversara din meciul de baraj și așteaptă cu încredere ziua cea mare. Joi, după antrenamentul de dimineață și servirea prânzului, cartierul general se mută la Lugoj, unde arădenii au găsit o locație situată la 5 minute de mers pe jos de stadionul „Vulturilor” de odinioară, care-i găzduiește sâmbătă.

Seara, arădenii au programată o plimbare al cărei traseu include și arena, iar vineri vor susține un antrenament acolo.

Radu Anca l-a însoțit pe Roli Nagy săptămâna trecută în vizita efectuată la Lugoj și a anunțat că terenul se prezintă în condiții bune. „E cum ne așteptam, un teren de liga II spre III. Se poate juca fotbal bun acolo, e mare, cam ca și UTA. Toate condițiile vor fi îndeplinite ca să putem practica un joc bun. Sperăm ca arădenii să vină în număr cât mai mare alături de noi și să-i bucurăm la final”, a menționat team-managerul utist.

Tânărul conducător arădean a menționat că motivația sufletească e arhisuficientă în acest moment. „Fiecare știe ce are de făcut, e meci important, partea financiară contează mai puțin. Întîi, să câștigăm, apoi se discută de altceva. Cum și în retur am jucat cu ambiție și determinare până la ultimul meci, la fel vrem să fie și sâmbătă. Fiecare e cu gândul la câștigarea meciului”, a explicat Anca.

Roberto Bodea: „Important pentru ce va urma”

Cu Bodea și Mitrea împărțind poarta arădeană, UTA a primit 9 goluri tot campionatul! Sosit în iarnă de la Atletico Bekescsaba, Mitrea a fost titularul mare parte din retur, însă Bodea a revenit între buturi pe final și a reușit câteva prestații excelente, culminând cu finala Cupei României.

Roberto se simte pregătit pentru cea mai importantă dispută a trupei arădene. „Contează ca UTA să ajungă unde îi e locul, iar meciul de sâmbătă e foarte important pentru ce va urma”, crede tânărul goalkeeper, care a debutat la UTA în liga secundă acum trei sezoane și a mai trecut pe la Șoimii Pîncota.

Concurența Bodea – Mitrea a fost „arbitrată” de Sebastian Huțan, Roland Nagy mărturisind că a ales să meargă pe alegerile secundului său. „Așa cum în trecut am mers pe mâna lui Dan Țapoș, acum portarii au fost tot timpul alegerea lui Huțan. El îi pregătește, el îi simte, nu vreau eu să mă implic. E concurență benefică, au demonstrat-o amnândoi. În ultimele apariții, Bodea a jucat foarte bine, a dat încredere echipei, iar Mitrea a avut și el evoluții bune. Sperăm să fim cu toții inspirați și pe mai departe”, a spus Roland Nagy.

În tot sezonul de primăvară, UTA a primit 3 goluri! Unul l-a marcat, din penalty, Ciprian Berar, de la Cermei, altul l-a înscris Răzvan Riviș, de la Tauț, iar ultimul a fost al lui Claudiu Ciocan, de la Unirea Sîntana, în semifinala din Cupa României.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Jun. 2014, 18:07 Stiri
Pe aceeași temă