UTA merge încrezătoare la Motru: „Vrem să ne cățărăm și să ne agățăm cât mai sus posibil”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2014, 15:38 Stiri
UTA merge încrezătoare la Motru:**

Stări de spirit diametral opuse între UTA și Minerul Motru, înaintea meciului direct. Arădenii și-au recăpătat încrederea după două succese clare, în vreme ce motrenii nu s-au mai bucurat din etapa a III-a, de când au învins Viitorul Craiova.

„Suntem după două jocuri încheiate cu victorii la scor plăcut pentru fiecare antrenor, jucător sau suporter. Nu subestimăm niciodată echipele adverse, mergem la Motru, un adversar flămând după puncte, are o singură victorie. Noi vrem 3 puncte să ne cățărăm și să ne agățăm cât mai sus posibil. Am câștigat puțin teren, trebuie să câștigăm și mai mult ca să fim unde ne dorim. Mergem încrezători!”, a decretat Roland Nagy.

Doi absenți și doi așteptați să vină cu plus

Marius Chindriș și Erich Wild (pentru eliminarea de la echipa a doua) sunt suspendați și nu intră în schemă pentru deplasarea din orașul unde a antrenat cândva Gigi Borugă. „Chindriș e important pentru noi prin modul în care a jucat în ultimele etape, e o pierdere, dar așa cum au arătat unul sau altul care i-au înlocuit pe x sau y că merită să joace, cine va intra va face să nu simțim cu adevărat lipsa lui”, a comentat antrenorul alb-roșiilor.

Hlistei era incert ieri, dar se speră că va fi recuperat până la ora jocului. Roli Nagy s-a referit și la Dumitru Copil și Cornel Nădăban, mijlocașii de la care n-a ascuns că așteaptă mai mult. „Nu sunt la nivelul la care pot, au și ei vina lor. Depinde numai și numai de ei. Când apelăm la ei, trebuie să vină cu plusul respectiv”, a indicat tehnicianul arădean.

Minerul, o echipă apăsată

Anul trecut se bucura de revenirea pe scena ligii secunde, dar la final a ajuns înapoi în Liga a III-a. Minerul Motru așteaptă UTA cu atitudinea câinelui rănit, atât din cauza rezultatelor slabe din prima parte a sezonului, dar mai ales din cauza problemelor financiare. „Suntem supărați pe domnul președinte Valentin Tatomir, care n-a mai trecut pe la stadion de nu știu cât timp. Ne minte de la o săptămână la alta că ne dă salariile. Așa ne-a mințit și în vară și am rămas fără bani în vacanță. E dificil să joci fotbal când vii cu bani de acasă. Uneori nu avem nici cu ce să cumpărăm mâncare. Pe dânsul nu-l interesează situația noastră. Știe să taie numai din salarii”, a afirmat fundașul Iulian Iclănzan, pentru liga2.ro, cel care a marcat golul Minerului în deplasarea de la Severin (2-1 pentru Mehedinți). Din efectivul lui Gabriel Zahiu lipsește fundașul stânga Schinteie, eliminat runda trecută.

Sânge proaspăt pentru utiști. Victor Prună: „Voi da totul când voi fi convocat!”

Împlinește 17 ani în ultima lună a anului, dar a avut parte deja de aerul primei echipe. Victor Prună (foto mic, în stânga) a debutat la UTA acum două săptămâni, în meciul cu Minerul Mehedinți și a rămas în atenția lui Roland Nagy. Puștiul crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza are și un gol la „satelitul” condus de Dan Stupar și arată că e decis să-și fructifice șansa. Marți, Prună a fost pe teren în amicalul cu Bekescsaba.

„E un jucător foarte bun, promite. A jucat și contra celor de la Bekescsaba Under 21, echipă ce ne-a lăsat o impresie foarte bună. Are calitate, a și primit bombonica, sigur că așteaptă mai multe. E important pentru el că a debutat și vor mai fi juniori care vor mai debuta. Au antrenori serioși, ei muncesc zi de zi, iar noi dăm importanță acestui aspect”, a subliniat Roli Nagy.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la prima echipă”, a mărturisit Victor Prună, campion al României cu Atletico la categoria juniori E în 2008-2009. „Mă bucur mult că eforturile mele au fost răsplătite. Voi fi acolo și voi da totul când voi fi convocat! Acum, îmi doresc ca UTA să ia toate punctele de la Motru”, a adăugat tânărul fotbalist cu profil ofensiv.

Echipe probabile:

Minerul: Muja – Trașcă, Iclănzan, Andrițoiu, Bertea – Hanu, Gruia, Nicoloff, Gavrilescu – Cernica, Trifu.
UTA: Bodea – Ad. Voicu, Botiș, Filaret, Suslak – Strătilă, Varga, Copil, Hlistei – Rus, Ousmane.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Oct. 2014, 15:38 Stiri
Pe aceeași temă