Unirea Slobozia se împiedică acasă de Axiopolis și se distanțează și mai mult de lider | FOTO

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 14:42 Stiri

„Modelu se încurcă la Ovidiu, noi îi batem pe cei de la Cernavodă și urcăm pe locul 5”, spuneau, la unison, fotbaliștii Unirii Slobozia înainte de confruntarea de sâmbătă, de pe stadionul Municipal 1 Mai, cu Axiopolis. Numai că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, iar, la finalul partidei, slobozenii s-au ales cu un punct, care îi ajută mai mult pe oaspeții de la Cernavodă. A fost 1-1 și echipa lui Ion Ionescu a ratat o bună șansă de a urca în clasament.

Partida din etapa a 8-a a Seria a 2-a a Ligii 3 dintre Unirea Slobozia și Axiopolis Sport Cernavodă nu a manifestat un interes deosebit susținătorilor echipei ialomițene, care, în urmă cu trei ani, când făcea furori în Liga 2, umpleau tribunele arenei din Slobozia. Susținuți de 150 de spectatori, jucătorii Unirii au început meciul hotărâți să pună presiune pe adversar, să marcheze cât mai repede și să rezolve soarta jocului din prima repriză. În startul meciului, jucătorii lui Ion Ionescu au plimbat mingea calm, încercând fără succes să găsească spații spre poarta lui Mirică. După o perioadă de presiune, Slobozia obține un corner executat bine de Toma, dar lovitura de cap a lui Răduca din 5 metri trece peste poartă (22). Axiopolis răspunde prin decarul Husein, care trece în viteză de Toma și Adăscăliței, îl servește în careu pe Cristea, care, dintr-o poziție bună, șutează în brațele lui Cristică (30).

Muștruluiți de antrenorul lor, ialomițenii reiau atacurile, iar eforturile lor sunt răsplătite. Adăscăliței trimite balonul spre Toma, acesta zburdă pe stânga, îl vede nemarcat pe Răduca (38) în careu, îi pasează, atacantul îl driblează pe goalkeeperul oaspeților ieșit la intimidare și trimite balonul în poarta goală, iar lucrurile păreau să se simplifice pe Municipalul din Slobozia. După primirea golului, băieții lui Vasile Enache nu cedează, Dogaru trece pe lângă gol, șutul său ducându-se puțin pe lângă bara stângă a porții lui Cristică.

Dogaru nu i-a dat nicio șansă lui Cristică din lovitură liberă

Mitanul secund începe bine pentru slobozeni, Călin îl lansează pe Adăscăliței (38), acesta avansează, dar este blocat din drumul spre gol, obținând doar un corner. La faza următoare, după un meleu în careu, Moldoveanu reia în bară, spre disperarea colegilor săi. Oaspeții nu dau înapoi, Moldoveanu driblează elegant, este agățat de Lemnaru, arbitrul dictând lovitură liberă pentru Cernavodă. Cristică își așează cu grijă zidul, dar fără suces, căci Dogaru (60) trimite un șut de senzație pe lângă zid și schimbă scorul.

Oaspeții nu fac pasul înapoi, iar Husein (63) șutează puțin peste poartă. Slobozenii se năpustesc spre careu, dar se precipită și baloanele aruncate la bătaie de Drăguț nu creează pericol. Macare căștigă o minge la centrul terenului, îl deschide pe Gherasim în stânga, acesta îi pasează lui Răduca, atacantul intră în careu, cade după un duel cu Rusu (70), solicită lovitură de pedeapsă, dar jocul continuă, spre nemulțumirea uniriștilor.

Antrenorul Ionescu forțează victoria și îi introduce în teren pe Dumitru și Teodorescu pentru a intensifica șarjele ofensive ale Unirii. Schimbările au efectul scontat, după un triunghi de pase Macare-Teodorescu-Răduca, mingea ajunge la Gherasim, care se grăbește și preferă un șut la poartă în locul unei pase, care l-ar fi lăsat singur cu portarul pe Eduard Dumitru (85). Până la final, mulțumiți cu un egal, oaspeți au respins fiecare atac al Unirii, bubuind fiecare mingie.

S-a terminat 1-1, iar fotbaliștii de la Cernavodă merg satisfăcuți spre vestiare, în timp ce dezamăgirea este la ordinea zilei în tabăra Sloboziei după fluierul final al centralului Macovei. Pentru Unirea urmează deplasarea de la Popești Leordeni, în timp ce Axiopolis va primi vizita celor de la CSM Oltenița.

La finalul etapei a 8-a, Unirea Slobozia are 11 puncte și e pe locul 5 în Seria 2, în timp ce Axiopolis face 8 puncte și e pe locul 11. Lider este în continuare Metaloglobus București, cu 22 de puncte.

Denis Husein: „Suntem foarte mulțumiți, am câștigat un punct la o echipă foarte bună”

După meci, decarul celor de la Axiopolis Cernavodă, Denis Husein (26 ani), ne-a oferit un scurt interviu despre meciul de la Slobozia:

– Salut Denis. Ce impresie ți-a lăsat meciul cu Unirea?
– Salut. A fost un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, dar ne-am motivat toți baieții și am reușit să scoatem un rezultat de egalitate.

– Cum comentezi evoluția echipei tale, sunteți mulțumiți?
– Suntem foarte mulțumiți, am câștigat un punct la o echipă foarte bună, cu jucători numai de Liga 2, cu experiență față de noi, care suntem numai copii majoritatea. Per ansamblu, suntem foarte mulțumiți.

– Următorul meci al vostru va fi acasă cu Oltenița. Ne poți da un pronostic?
– Da, va fi un meci greu, toate meciurile pentru noi sunt grele, dar încercăm să îl câștigăm.

– La finalul campionatului, unde credeți că vă veți situa?
– La mijlocul clasamentului.

– Din vară te vedem tot la Cernavodă?
– Până la vară mai este, în iarnă îmi termin contractul cu cei de la Cernavodă și aștept niște oferte.

– Mulțumesc, Denis. Succes mai departe!
– Mulțumesc și eu.

UNIREA SLOBOZIA – AXIOPOLIS CERNAVODĂ‚  1-1
Adrian Răduca 38′ / Daniel Dogaru 60′

Cristică – Drăguț, Topor, Călin (Teodorescu 70′), Bucurică (Gherasim 36′), Lemnaru, Macare, Adăscăliței (Dumitru 80′), C-tin. Toma (cpt.), Răduca – Khalil
Rezerve neutilizate: Chițoiu – Andrei, Săvescu
Antrenor: Ion Ionescu

Mirică – Andreescu (cpt.), Zaharia, Rusu, Gheorghe, Dogaru (Metcher 77′), Husein (Buhuși 80′), Hristu (Dumitrescu 75′), Cristea, Moldoveanu, Hristu
Rezerve neutilizate: Nanu – Antip, Motache, Ivan
Antrenor: Vasile Enache

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 150; Arbitru: Florin Macovei (Galați); Asistenți: Florin Iftode (Târgu Bujor) și Robert Mocanu (Brăila).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 14:42 Stiri
Pe aceeași temă