Unirea Slobozia a revenit cu picioarele pe pământ! Seria victoriilor a fost întreruptă la Cernavodă, iar promovarea a fost decisă

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 14:06 Stiri

Unirea Slobozia a descins, sâmbătă, la Cernavodă, după o serie de patru victorii. De partea cealaltă, Axiopolis Cernavodă se mândrea cu o serie de patru meciuri fără înfrângere. Se anunța un meci interesant între o echipă din zona plutonului fruntaș, a doua clasată, și o nou-promovată, care pe parcursul campionatului s-a remarcat drept o echipă surprinzătoare și incomodă. Partida de pe stadionul Trust dintre Axiopolis Cernavodă și Unirea Slobozia, ce a contat pentru etapa a 21-a a Seriei a 2-a a Ligii 3, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0, la capătul unui meci în care precizia în fața porții a făcut diferența.

Primul act ne-a oferit un joc pe contre…

Obișnuiți cu terenul denivelat, elevii lui Ionel Melenco au început bine meciul și au mutat jocul în preajma careului Unirii. Presiune ce a adus prima ocazie notabilă. În urma unui corner bătut de Hristu, mingea ajunge la Leonard Gheorghe (7), șutul acestuia fiind respins în corner. Unirea răspunde prin șutul lui Adăscăliței (15), care trece peste transversală. Pe contră, Rusu centrează din stânga până la Dogaru (20), iar acesta șutează în brațele lui Cristică. În replică, Toma îl deposedează pe Ionuț Gheorghe, centrează pentru Răduca (27), însă acesta reia puțin pe lângă poartă. Același Răduca (30) trece din nou pe lângă gol, șutul său fiind respins de Celnicu.

Scăpați cu bine de sub presiune, constănțenii ripostează prin Dogaru (33), care centrează, balonul capătă un efect ciudat și este deviat în corner de portar. Totuși, Unirea putea intra cu avantaj la cabine. Toma execută un corner în careu, Adăscăliței (43) scapă de marcajul fundașilor, dar lovitura sa de cap trece la o palmă de bara laterală.

Momentul psihologic s-a produs în repriza a doua

Partea secundă începe echilibrat cu Unirea, construind la mijlocul terenului. Prima ocazie a reprizei i-a aparținut lui Gherasim (53), șutul său la colțul scurt trecând puțin pe lângă poartă. Și cum ocaziile se răzbună, gazdele deschid scorul în urma unui penalty. Dogaru trece în viteză pe lângă Lazăr, intră în careu, Soare intervine, centralul consideră fault și indică lovitură de pedeapsă. Penalty-ul este executat perfect de Ionuț Gheorghe (58) și Axiopolis trece în avantaj. Impulsionați de golul marcat, aceștia au șansa golului doi prin Rusu (62), dar șutul său din careu trece pe lângă.

Trimis pe teren în locul lui Năstase, Marin (65) are șansa golului egalizator dar trage un metru pe lângă. Cu avantaj pe tabelă, constănțenii fragmentează jocul și rămân întinși pe gazon, acuzând crampe musculare. În ciuda acestui fapt, ei dau lovitura de grație prin nou-intratul Moise (76), care a speculat o eroare a fundașului Lazăr și l-a executat cu sânge rece pe portar. Tot Moise (81) putea marca cu un șut din întoarcere, lângă bara laterală.

Ultimele șarje ofensive ale Unirii au dus la reluarea lui Adăscăliței (87) pe lângă poartă și o un 11 metri refuzat, la faultul asupra lui Marin (90+3).
Acestea fiind spuse, Unirea Slobozia se menține pe locul 2, cu 39 de puncte, ratând astfel șansa să se distanțeze la șase puncte de locul 3, ocupat de CS Tunari. Ialomițenii au rămas la 15 puncte în spatele liderului Metaloglobus București, cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Echipa din Capitală stă mai la rezultatele directe cu Unirea și a obținut astfel promovarea matematică în Liga 2.

În runda următoare, Unirea Slobozia va evolua acasă, împotriva CS Popești Leordeni, în timp ce Axiopolis Cernavodă va juca pe terenul celor de la CSM Oltenița.

„Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părți, dar ale noastre mai clare. După pauză, am fost peste ei, iar drept urmare am obținut victoria, una prețioasă, care ne-a dus la cota 30 de puncte. Mai avem trei meciuri în deplasare și unul acasă, din care vrem să obținem cât mai multe puncte”, a declarat Gheorghe Stănculescu, președintele secției de fotbal a clubului Axiopolis, citat de Ziua de Constanta.

AXIOPOLIS CERNAVODĂ‚ – UNIREA SLOBOZIA 2-0
Ionuț Gheorghe 58′ – pen., Nicolae Moise 78′

Celnicu – I. Gheorghe (Beșleagă 71′), D. Zaharia, Gh. Andreescu (cpt.), L. Gheorghe, M. Hristu, Moldoveanu, Rusu, Dogaru (N. Moise 65′), Vieru (C. Hristu 90+2), Husein (Ab.Ferdy 90′)
Rezerve neutilizate: Nanu – Zugravu, Ad. Cristea
Antrenor principal: Ionel Melenco
Eliminat: Beșleagă Cezar 88′ (roșu direct)

Cristică – Drăguț, Topor (Pîslaru 38′), G. Lazăr (Călin 77′), M. Bucurică – M. Adăscăliței, Soare (cpt.) – C-tin. Toma, Răduca (Teodorescu 68′), Gherasim – M.Năstase (Marin 62′)
Rezerve neutilizate: Burecu – Săvescu, Lemnaru
Antrenor: Ion Ionescu

Stadion: Trust (Cernavodă); Spectatori: 300; Arbitru: Ilyeș (Ploiești); Asistenți: Dumitrache Ștefan (Ploiești) și Pantilimonescu Constantin (Ploiești); Observatori: Ioan Silviu (Galați) și Blagoe Vasile (Drobeta Turnu Severin).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 14:06 Stiri
Pe aceeași temă