Tehnicianul Fortunei este optimist: „Avem prima șansă la promovare”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 12:49 Stiri
Tehnicianul Fortunei este optimist:**

Vineri, 14 februarie, echipa prahoveană de Liga a III-a AFC Fortuna Poiana Câmpina și-a încheiat cele două cantonamente de pregătire, ambele desfășurate la Complexul Olimpic de la Izvorani. Vizavi de acest aspect, dar și de evoluția jucătorilor în procesul de pregătire, de jocurile de verificare și lupta pentru promovare, antrenorul formației mai sus menționate, brezeanul Florin Stăncioiu, ne-a acordat un interviu, pe care vi-l prezentăm în rândurile următoare.

– Vineri a fost ultima zi a celui de-al doilea cantonament de pregătire al iernii. În total s-au efectuat 26 de zile de antrenament, toate la Izvorani. Sunteți mulțumit de modul s-au pregătit jucătorii Fortunei în această perioadă ?
– A fost o perioadă grea, dar eu zic că sportivii au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut, iar în momentul de față suntem la 70-80 % din potențial. Chiar dacă mai avem un pic de lucru, până la ora primului meci din campionat vom fi la parametrii normali.

– În perioada următoare vor mai veni jucători la echipă?
– Avem un lot de jucători foarte echilibrat, cu 27 de sportivi, dintre care trei portari. La finele celor două perioade de cantonament, lotul cu care vom aborda returul a fost stabilit, iar – mâine vom efectua vizita medicală la București, la Centrul de Medicină Sportivă.

– Lotul este unul numeros?
– Nu, deoarece avem și echipa a doua a clubului, care activează în Liga A Prahova. Cine nu va prinde să joace la prima grupare va fi trimis la „satelit” și jucătorul respectiv nu trebuie să considere această detașare ca pe o pedeapsă. Pot să vă spun că echipa secundă a clubului va juca după același sistem pe care l-am impus la formația de Liga a III-a.

– În perioada de cantonament v-ați antrenat și ați jucat meciuri amicale numai pe terenuri sintetice…
– Așa este, până acum ne-am pregătit numai pe teren sintetic, care este o suprafață de joc mult mai rapidă decât iarba, dar sunt convins că nu vom întâmpina probleme în campionat, deși viteza de joc va scădea.

– Sunteți mulțumit de rezultatele din jocurile amicale?
– Vă dați seama că da. Mai ales că în ultimul test de verificare am întâlnit o divizionară secundă, Gloria Buzău, pe care am învins-o cu 5-1, după ce și în alte partide de verificare am reușit să câștigăm la scoruri mari. Îmbucurător a fost faptul că și jucătorii care au intrat după pauză au arătat o poftă bună de joc, semn că am de unde să aleg în campionat. Sper, doar, ca la ora jocurilor oficiale să fiu inspirat.

– Dintre Argeșul Pitești și Chindia Târgoviște, cine credeți că este mai periculoasă în lupta pentru promovare?
– Vreau să vă spun că echipa AFC Fortuna Poiana Câmpina are cel mai bun lot de jucători din serie și pornește cu prima șansă la promovare. Dar, dintre cele două grupări de care m-ați întrebat, eu consider că formația SCM Argeșul Pitești este mai periculoasă, trupă care din această iarnă are un nou antrenor, ploieșteanul Valentin Sinescu. Însă, în momentul de față am toate informațiile vizavi de cele două grupări, de modul cum s-au antrenat până acum și cu ce jucători și-au completat lotul.

– Cum vi se pare noul sistem de campionat, cu play-off și play-aut?
– Și pentru noi, dar și pentru celelalte competitoare, este o noutate. Sper ca la finalul fazei secunde a întrecerii să ne bucurăm de promovarea în Liga a II-a.

– Când va fi următorul amical al echipei?
– Pe 21 februarie vom disputa un ultim test al perioadei de pregătire, în compania divizionarei C Viitorul Axintele, cel mai probabil la Mogoșoaia. Cu acest prilej vom face o ultimă repetiție înainte de startul minireturului.

Neînvins de la preluarea Fortunei!

Tehnicianul Florin Stăncioiu a preluat cârma echipei AFC Fortuna Poiana Câmpina într-un moment nu tocmai propice și a reușit ca până la finalul sezonului de toamnă să fie neînvins. Șase victorii și un rezultat de egalitate, 0-0 cu Chindia Târgoviște, reprezintă bilanțul lui Stăncioiu, cel care în decursul carierei a mai antrenat grupările Tricolorul Breaza, AFC Filipeștii de Pădure sau Unirea Câmpina, toate dispărute de pe harta fotbalistică. Mai mult, cu trupa din localitatea natală a reușit promovarea în Liga a II-a.

Luptă în trei

Pentru acest miniretur și play-off, trei echipe din seria a VI-a și-au anunțat intenția de a lupta pentru promovarea în Liga a II-a: AFC Fortuna Poiana Câmpina, SCM Argeșul Pitești și Chindia Târgoviște. După 15 etape disputate, piteștenii și dâmbovițenii au un număr egal de puncte, 34, în timp ce Fortuna se clasează pe locul al IV-lea, cu 30. Pe poziția a III-a se situează FC Zagon, cu 31 de puncte, dar covăsnenii par ieșiți din lupta pentru promovare, după ce în pauza de iarnă au pierdut o serie de jucători importanți, fără să aducă vreunul.

Sursa: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 12:49 Stiri
Pe aceeași temă