Szilagyi, Voican, Mendy și Boșneag, învinși SeSo – „U” II Cluj 3-1

22 Oct. 2011, 13:39 Stiri
Szilagyi, Voican, Mendy și Boșneag, învinși** SeSo -

Jocul dintre SESO și U II Cluj a contat pentru etapa a 10-a din seria C6. Încă din startul partidei s-a putut constata că ambele formații vor fi preocupate de joc și se vor lupta cu mijloace corecte pentru obținerea celor 3 puncte, chiar dacă pe parcursul partidei centralul a arătat cinci cartonașe galbene, două în tabăra gazdelor și trei în cea a oaspeților.

Seso, fără Victor Moțet, dar cu Rareș Sancira și Adrian Fertea în formația de start, și-a depășit condiția, chiar dacă ,,studenții mici,, au primit întăriri serioase din lotul echipei mari.

A fost un joc disputat pe alocuri pe contre, iar rezultatul nu putea fi prevăzut de la început, chiar dacă Seso a evoluat în fața propriilor suporteri. Elevii lui Vali Șandru au reușit să modifice tabela de marcaj în minutul 20, când Lucian Bâlc a primit o minge pe axul central al defensivei clujene și a reușit să trimită mingea de la câțiva metri în plasă prin dreapta experimentatului Ionuț Boșneag.

La acest scor, jocul s-a încins în aceiași notă a contrelor, ambele formații reușind să ducă mingea în apropierea celor două buturi, dar primii care au beneficiat de o bună oportunitate prin care să se desprindă pe tabelă au fost gazdele, numai că penalty-ul obținut în minutul 41, de Adrian Fertea, a fost ratat de Rareș Sancira.

Nu este o regulă generală ca ratările să se răzbune, dar două minute mai târziu, în loc ca avantajul gazdelor să aibă fie de două goluri pe tabelă, elevii lui Gică Barbu au reușit să restabilească egalitate prin Andrei Voican (43), scor cu care a luat sfârșit primul mitan.

Jucătorii lui Barbu, motivați de golul înscris pe finalul primei părți, au crezut într-o cădere psihică a gazdelor și au sperat că pot întoarce rezultatul. Au avut această oportunitate, în minutul 47 prin Morar, dar Sebestyen, portarul gazdelor, a ieșit inspirat dintre buturi și a reținut o minge care putea însemna un gol în contul oaspeților.

Mai apoi, oaspeții au exercitat o presiune la poarta celor de la Seso și au beneficiat de cinci lovituri de colț, rămase fără rezultat pe tabela de marcaj.
„Studenții mici” au avut posibilitatea să înscrie golul care să le aducă avantajul pe tabelă în minutul 59, prin Radu Danciu, numai că acesta, trezindu-se la 4-5 metri cu mingea la picior, a șutat pe lângă buturile apărate de Attila Sebestyen. Încet, gazdele au trecut la cârma jocului, dar șutul expediat de Rareș Sancira în minutul 54, de la circa 12 metri, a fost deviat cu noroc de un apărător în corner. Minutele care au urmat după această ratare au arătat că rezultatul încă mai poate suferi modificări.

Două minute (77; 79), i-au fost suficiente lui Adrian Fertea să distanțeze echipa pe tabelă la două lungimi, în fața unei echipe în a cărei componență au fost mai mulți jucători cu experiență peste majoritatea elevilor lui Vali Șandru.

Această victorie urcă echipa din Câmpia Turzii pe poziția a 4-a în clasamentul seriei a VI-a, cu 19 puncte, la egalitate cu Olimpia Satu Mare (care urmează să joace astăzi pe teren propriu de la ora 15 cu Gloria II Bistrița), și la un singur punct în spatele celor de la Corona Brașov și FC Zalău, situate în ordine pe primele două poziții.

,, A fost un joc viu disputat și pe alocuri, chiar pe contre, mult peste nivelul ligii a treia. Mă bucură această victorie, de care aveam nevoie și care poate conta mult în economia jocurilor viitoare. A fost un joc de angajament total, în care băieții au știut să se mobilizeze exemplar, fapt pentru care merită toate laudele, mai ales că au avut în față un adversar incomod, având în componență mai mulți jucători din lotul echipei mari. Sincer mă bucur pentru reușitele lui Adrian Fertea, care a reușit o dublă, mai ales că în ultimele jocuri a ratat nespus de mult, dar să nu se uite faptul că el a revenit după o accidentare mai veche”, a declarat Valentin Șandru, antrenor principal Seso.

,,A fost un joc bun, dar jucătorii noștri pe lângă faptul că au făcut greșeli nepermise pe axul central al defensivei, nu au reușit să înscrie la situațiile create. Așa se întâmplă când nu ai la pregătire tot lotul și unii vin la echipa a doua numai în ziua jocului. Felicit echipa gazdă, care a crezut în șansa ei și până la urmă a obținu ce și-a dorit”, a declarat Gică Barbu, antrenor principal ,,U,, II Cluj.

Seso -,,U,, II Cluj 3 – 1 (1-1)
Marcatori: Lucian Bâlc (20), Adrian Fertea (77; 79) / Andrei Voican (43)
Seso: Sebestyen – L. Kelemen, I. Moldovan, R. Tarcea, C. Văsie – B. Pop (88 Tornyai), Bâlc, Sorcoiu (57Cr. Cozma), Miheșan (53 Macula) – R. Sancira (82 Sg. Mărginean), Ad. Fertea. Antrenori: Vali Șandru principal și Cosmin Văsie secund.

„U” II: Boșneag – R. Takacs (46 M. Mureșan), Z. Szilagy (cpt), R. Cucui, G. Mendy – Calcan, Balde, Voican, R. Moldovan – V. Morar, R. Danciu. Antrenori: Gică Barbu principal, Călin Sălăgean secund

Avertismente: R. Tarcea (26), I. Moldovan (66) / Z. Szilagy (25), V. Morar (65), M. Moldovan (85)

articol scris de Ioan ARION

22 Oct. 2011, 13:39 Stiri
Pe aceeași temă