Szakal: „Corona va deveni un brand al Brașovului”

02 May. 2012, 13:00 Stiri
Szakal:**

Chiar dacă este președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Andrei Szakal își face timp pentru sport, la propriu. Ascensiunea echipei Corona Brașov i se datorează în bună măsură, gruparea care domină seria a VI-a din liga a III-a având un campionat aproape perfect. Are 5 puncte avans față de a doua clasată, Olimpia Satu Mare și, în 2012, este singura formație de la nivel național, care nu a primit gol, defensiva Coronei având peste 1000 de minute de când nu a mai scos mingea din poartă!

Pentru Szakal, fotbalul este „a doua religie”, dacă nu cumva, chiar prima. Este fan declarat al echipei Dinamo București și, indiferent de birou, la Brașov sau la București, pe perete, stă un tricoul al Naționalei și unul al lui Dinamo! Mai în glumă, mai în serios, se gândește că poate va veni un moment în care Corona să joace cu Dinamo! Mai întâi, cu Dinamo 2, în sezonul viitor, apoi cu echipa „mare”, în Cupa României sau, de ce nu, în liga I!

„Sunt destule echipe care au reușit promovări consecutive, din liga a III-a, în eșalonul secund, apoi în liga I. Nu mă gândesc prea departe, dar este bine să ai obiective îndrăznețe, să nu te mulțumești cu puțin”, spune Szakal, care tratează cu foarte mare seriozitate „fenomenul”: ședințe săptămânale, iar uneori și zi de zi, când este nevoie, pentru organizare aproape perfectă. „Este important să fi alături de cei cu care lucrezi. La Corona, este o echipă de conducere foarte bună, suntem un club decent, din toate punctele de vedere și asigurăm condiții pentru a face performanță.” – spune Szakal, care a „prins gustul” prezențelor pe banca tehnică a echipei. „Simți altfel meciul și jucătorii simt și ei că le ești alături”.

Dinamo nu este însă singura „dragoste”, Real Madrid fiind un alt capitol special: „Nu prea lipsesc de la duelurile de pe Santiago Bernabeu, dintre Real și Barcelona și, de câte ori mă duc, am o > întreagă de cumpărături, pentru jucători. Ghete ca ale lui Cristiano Ronaldo, câte un trening, tot felul de suveniruri pentru prieteni”.

„Corona Brașov reprezintă o provocare, dar și o mândrie pentru tot sportul brașovean” – crede Szakal, care face referire la întreg clubul. „Se vede o evoluție pozitivă, la hochei s-a ajuns la finală, la handbal, echipa se apropie de Cupele Europene, la fotbal, suntem cu un pas în eșalonul secund. Se poate și mai bine, desigur, următorul pas este acela al dezvoltării infrastructurii, al atragerii publicului brașovean către sport, iar performanța este ceea care atrage, în general. Cred cu tărie că, acest nume, Corona Brașov, poate deveni un brand al orașului. Pentru fotbal, în particular, vreau să construim o echipă competitivă de eșalon secund, pe această bază, interesantă, care o avem acum, pentru că sunt mulți jucători de reală perspectivă, în care eu cred, și care pot face pasul spre primul eșalon. Unde, chiar îmi doresc sincer să rămână și FC Brașov, de unde nu prea lipsesc, la meciuri”.

Articol de Marian DIMA
Foto de Mihai ANDRIEȘ

02 May. 2012, 13:00 Stiri
Pe aceeași temă