Strehaia are nevoie de voință pentru a reveni în Liga 3, după 26 de ani! Mehedințenii trebuie să treacă de campioana din Teleorman

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2017, 13:55 Stiri

Reprezentanta Mehedințiului, CS Strehaia (foto principal), va primi, sâmbătă, de la ora 18:00, vizita campioanei județului Teleorman, Voința Săelele (foto, în text), în prima manșă a barajului pentru accederea în Liga a 3-a. Cotați cu șansa a doua, olteni speră într-un rezultat pozitiv pe propriul teren, care să le dea speranțe pentru meciul-retur, programat pe data de 24 iunie, în deplasare.

„Trebuie să ne mobilizăm și să câștigăm primul meci, pentru a avea șanse în retur. Noi vrem să promovăm. Sper să și reușim. Ne așteaptă un baraj dificil, împotriva unei campioane județene foarte bune”, a spus Mircea Danciu, antrenorul campioanei de la Mehedinți.  

Orașul Strehaia n-a mai avut echipă în eșalonul al treilea din sezonul 1990-1991, pe care l-a încheiat însă pe ultimul loc (foto jos). Pe atunci, echipa se numea AS Armătura și a promovat direct, fără meci de baraj, după ce a câștigat Divizia D Mehedinți, în sezonul 1989-1990.

Va fi pentru prima dată când Mehedințiul și Teleormanul se vor întâlni în meci de baraj pentru promovare. Strehăienii au acuzat distanța mare dintre cele două localități, după ce vor trebui să traverseze județele Dolj și Olt pentru a disputa meciul-retur, de la Săelele!

În ultimii 4 ani, campioanele de la Mehedinți au întâlnit reprezentantele județelor limitrofe Dolj (în două rânduri), Gorj sau Caraș-Severin, iar cele din Teleorman au întâlnit câștigătoarele de la Olt (în două rânduri), București și Ialomița. În acest interval, Mehedințiul a reușit o promovare, prin Minerul Valea Cocpii, în 2014, iar Teleormanul a câștigat utimele trei baraje, după ce Sporting Roșiori fusese învinsă în 2013 de FC Balș.

2013: Recolta Dănceu (MH) – CS Podari (DJ) 2-9; Sporting Roșiorii de Vede (TR) – FC Balș (OT) 0-1
2014: Minerul Valea Copcii (MH) – Gilortul Târgu Cărbunești (GJ) 2-0; Sporting Roșiorii de Vede (TR) – Comprest GIM București 1-0
2015: Pandurii Cerneți (MH)  – CSU II Craiova (DJ) (0-4, 0-8); Sporting Turnu Măgurele(TR)  – AS Milcov (OT) 2-0, 3-1
2016: Pandurii Cerneți ( MH) – CSM Școlar Reșița (CS) (1-6, 0-3); FCM Alexandria (TR) – Andrias Andrășești (IL) 3-1, 1-1

În cazul promovării, Voința Săelele s-ar putea muta la Turnu Măgurele, unde se construiește un stadion de 3.000 de locuri, dotat cu instalație de nocturnă! 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2017, 13:55 Stiri
Pe aceeași temă