STOP fotbal în România din cauza COVID-19. FRF a suspendat toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, până pe 31 martie

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 14:15 Stiri
STOP fotbal în România din cauza COVID-19.** FRF a suspendat toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, până pe 31 martie

Virusul COVID-19 „îngheață” activitatea fotbalistică din România. Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi, 12 martie, că meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie.

Hotărârea drastică luată de FRF de a suspenda toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, vine după ultimele decizii ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma înmulțirii rapide în România a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Pentru moment, s-a decis suspendarea tututor competițiilor fotbalistice până la data de 31 martie 2020, în funcție de evoluția situației la nivel național urmând a se hotărî eventuale modificări.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

Iată comunicatul FRF:

„Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie”.

Până pe 31 martie, în campionatul Ligii 2 ar fi trebuit să se desfășoare trei etape: 25, 26 și 27. În Liga 3 erau programate tot trei runde, 17, 18 și 19.

Următoarea etapă a Ligii 2 era cea a 25-a, care trebuia să se desfășoare de vineri până duminică după următorul program:

vineri, 13 martie, ora 18:00
FK Csikszereda – Farul Constanța DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

sâmbătă, 14 martie, ora 11:00
Metaloglobus București – CS Mioveni
SCM Gloria Buzău – Pandurii Târgu Jiu
CSM Reșița – Concordia Chiajna
Dunărea Călărași – Sportul Snagov  3-0

Echipa oaspete a fost exclusă din competiție și pierde meciurile din retur la „masa verde”.
Campionii FC Argeșstă.

sâmbătă, 14 martie, ora 15:00
UTA Arad – Universitatea ClujDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
ASU Politehnica Timișoara – Turris Oltul Turnu Măgurele

duminică, 15 martie, ora 11:00
Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

duminică, 15 martie, ora 15:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – RapidDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 14:15 Stiri
Pe aceeași temă