Știm prima campioană județeană promovată în Liga 3. Adversara directă de la baraj a anunțat că nu se prezintă: „Nu ne putem permite”

Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 17:06 Stiri

UPDATE: Informația neprezentării echipei FC Hidișel la barajul pentru promovarea în Liga 3 contra reprezentantei județului Satu Mare a fost confirmată și de site-ul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor (foto jos). Astfel, Recolta Dorolț se va impune la „masa verde” în acest baraj și va fi prima echipă campioană de Liga a IV-a care va promova în Liga 3.


 

Nici n-au apucat să înceapă meciurile dintre cele 42 de campioane județene că știm deja prima echipă care face pasul în Liga 3. Din cele 21 de jocuri, unul cu siguranță nu se va mai disputa după ce reprezentanta județului Bihor, FC Hidișel, a anunțat că nu are bani pentru a promova. Astfel, Recolta Dorolț, reprezentanta județului Satu Mare, adversara de la baraj a bihorenilor, va câștiga la „masa verde” accederea în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc.

Programată să se dispute sâmbătă, 18 iunie, de la ora 18:00, în manșa tur a barajului pentru promovarea în Liga 3, partida FC Hidișel (BH) – Recolta Dorolț (SM) nu va mai avea loc. Conducerea clubului bihorean a decis că nu are de unde să facă rost de bani pentru a susține o participare în a treia ligă, astfel că preferă să nu participe la baraj. „Am făcut calcule și am ajuns la concluzia că nu ne putem permite să susținem financiar echipa în Liga a 3-a. În aceste condiții, am decis să nu mai participăm la meciurile de baraj. Preferăm să intrăm în vacanță decât să mai cheltuim peste 5.000 de lei pentru dubla manșă de baraj. Pentru a putea juca în Liga a 3-a ne-ar trebui minim 600.000 de lei. De unde banii ăștia? Am contactat și diverși sponsori, dar nu sunt interesați. Considerăm că este o decizie realistă. Ce am realizat până acum cu FC Hidișel este maximum cât ne permitem”, a declarat, pentru bihon.ro, managerul clubului din Hidișelu de Sus, Spiridon Baltsavias.


FC Hidișel a câștigat la limită campionatul în Bihor în fața echipei Diosig Bihardioszeg, iar apoi au decis să nu reprezinte județul la barajul pentru promovare. Foto: bihon.ro

FC Hidișel a câștigat campionatul în Liga a IV-a Bihor în ultima etapă, după ce a remizat, scor 0-0, cu Diosig Bihardioszeg, a doua clasată. Aflate la egalitate de puncte, 65, cele două echipe au fost despărțite în clasament de rezultatele directe, 1-0 în tur pentru campioni și 0-0 în retur. Abandonul aduce județului Bihor o pată de imagine, până acum acest lucru nemaiîntâmplându-se.

„Știu doar că a fost o neconcordanță între noua primărie și patronul de la echipă”

În aceste condiții, campioana Ligii a IV-a Satu Mare, Recolta Dorolț, va promova în Liga 3 fără să mai joace barajul. „Deocamdată, oficial nu avem absolut nimic, încă la federație nu a ajuns nimic. Eu azi fac ultimul antrenament, pentru că vineri le dau liber băieților. Le voi spune programul de plecare. Sâmbătă dimineața luăm masa și plecăm la meci. Asta în cazul în care nu primim ceva oficial. Știu doar că a fost o neconcordanță între noua primărie și patronul de la echipă”, a comentat, pentru informatia-zilei.ro, antrenorul echipei Recolta Dorolț, Mihai Sabău.

Meciul tur ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, 18 iunie, de la ora 18:00, iar returul are loc peste o săptămână, pe 25 iunie, de la aceeași oră.

VEZI PROGRAMUL MECIURILOR BARAJUI DE PROMOVARE ÎN LIGA 3

Foto principal: Satu Mare Sport

Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 17:06 Stiri
Pe aceeași temă