Știința Miroslava pune accentul pe tineri! 17 jucători din cei 22 din lot au sub 21 de ani

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2016, 11:52 Stiri

Ocupanta locului 3 în Seria I a Ligii a 3-a în stagiunea trecută, Știința Miroslava ar putea concura cu șanse mari pentru titlul de „cea mai tânără echipă” din serie în viitorul sezon. Cu mai puțin de o săptămână înaintea primului meci oficial al sezonului, cel din turul II al Cupei României, antrenorul Dănuț Munteanu are la dispoziție un lot de 22 de jucători, dintre aceștia 17 având sub 21 de ani!

Președintele clubului, Daniel Acatrinei, a declarat că gruparea din comuna ieșeană susține ideea Federației Române de Fotbal de a impune titularizarea jucătorilor tineri și își propune ca Știința să fie o rampă de lansare pentru juniori.

„Sunt încrezător în capacitatea lotului tânăr cu care vom aborda noua ediție de campionat. Cred că avem șanse să obținem rezultate cel puțin la fel de bune ca în edițiile trecute de campionat. Cu siguranță suntem o rampă de lansare în fotbalul autohton și nu numai, de aceea apreciem inițiativa Federației Române de Fotbal de a impune folosirea unui număr minim de jucători tineri sub 19 și 21 de ani în componența lotului fiecărei echipe. Ne trebuie o schimbare a mentalității în ceea ce privește promovarea folosirii jucătorilor tineri. Este benefică această regulă, în primul rând pentru jucători, pentru cluburile care îi promovează, dar mai ales pentru viitorul fotbalului românesc”, a declarat președintele Daniel Acatrinei.

Trial de selecție pentru tineri

După reluarea pregătirilor, antrenorul Dănuț Munteanu a organizat un trial de selecție pentru a vedea la lucru cât mai mulți juniori, iar în urma acestei acțiuni a reușit să completeze lotul cu jucători tineri de perspectivă de la CSM Poli Iași, LPS Iași și alte cluburi.

„Antrenorul Dănuț Munteanu a avut misiunea de a aduce în timp record la echipă tineri valoroși pe care Miroslava să se bazeze în viitor. Timp de două săptămâni au avut loc probe de joc la Baza Sportivă din Uricani, ce au culminat cu un trial în compania echipei Flacăra Erbiceni, echipă nou-promovată în liga a IV-a, condusă de Irinel Ionescu, fostul antrenor secund al echipei noastre. Schimbări au avut loc nu doar în lotul de jucători, ci și în cadrul staff-ului, postul de antrenor cu portarii fiind ocupat acum de Marius Dulcianu”, a adăugat Daniel Acatrinei.

Printre cei 17 jucători sub 21 de ani din lot se regăsește și Denis Tanana, un junior de doar 15 ani format la Centrul de Copii și Juniori al Științei Miroslava. „Tanana Denis vine de la grupa domnului Silviu Dulcianu. Ținem foarte mult la identitatea clubului și dorim ca pe viitor și alte nume să se alăture echipei mari”, a punctat președintele Acatrinei.

Știința Miroslava a stabilit în sezonul trecut un record greu de egalat. Elevii lui Dănuț Munteanu au câștigat toate cele 13 meciuri disputate pe propriul teren, fără să primească gol!

Echipa ieșeană a revenit în această săptămână din cantonamentul efectuat la Vatra Dornei și va susține primul meci oficial al sezonului pe 24 august, în turul 2 al Cupei României. Într-un meci amical disputat după revenirea acasă de la munte, Știința a învins LPS Iași cu scorul de 5-2, golurile echipei lui Dănuț Munteanu fiind marcate de Alex Marin (2), Adrian Sasu, Andu Moisii și Eduard Dulcianu.

Lotul de 22 de jucatori, cu mențiunea că acesta ar putea fi completat cu nume noi până la startul campionatului:

Portari: Bârladeanu Cosmin (născut în anul 1993), Anton Cosmin (”97, de la CSMS Poli Iași), Țintea Sabin (”97, ASC Bacău);
Fundași: Moisi Andu (”96, CSMS Poli Iași), Tăcutanu Dănuț (”92, revenit după împrumut), Săritanu Andrei (”89), Odăgieru Lucian (”97, CSMS Poli), Huțanu Alin (”97, CSMS Poli), Cerneuțanu Silviu (”97, CSMS Poli), Dulcianu Eduard (”98, Steaua Magică).
Mijlocași: Munteanu Dănuț (”97, Baia Mare), Săvoaia Eduard (”95, Steaua Magică),Taciuc Alexandru (”95, Sighetul Marmației), Izmană Alexandru (”96), Chelaru Cosmin (”98, LPS Iași), Văleanu Radu (”98, LPS Iași), Amarinei Adrian (”96), Simon Remus (”98), Tanană Denis (2001, Vorovești – Miroslava).
Atacanți: Marin Alexandru (Bucovina Pojorâta), Crenganiș Mădălin (”94, CSMS Poli) și Sasu Adrian (”98).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2016, 11:52 Stiri
Pe aceeași temă