Știința Miroslava își continuă incredibila serie de victorii fără gol primit pe teren propriu și e în pole-position pentru un loc pe podium. Performanța realizată de ieșeni

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 15 May. 2016, 14:07 Stiri

Contorul imaginar înregistrează în continuare victoriile fără gol primit ale Științei Miroslava în propriul fief, după ce, sâmbătă, echipa pregătită de Dănuț Munteanu a dispus la limită, scor 1-0, de principala contracandidată în lupta pentru ultimul loc de pe podium, Petrotub Roman. Căpitanul Bogdan Ghiarasim a fost autorul unicului gol, înscris la aproximativ 5-6 minute distanță de primul fluier al centralului botoșănean Denis Crețu. Ieșenii înregistrează astfel al 12-lea succes consecutiv pe teren propriu în acest sezon de Liga 3, fără să primească gol (trei dintre aceste meciuri sunt câștigate însă la „masa verde”).

Partida disputată la Uricani a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist de la Dinamo, Patrick Ekeng. Acesta a fost amintit și în programul de meci distribuit celor câteva sute de spectatori prezenți la baza sportivă din Uricani. Prima parte i-a aparținut în totalitate formației ieșene. Fotbaliștii Miroslavei au avut câteva oportunități serioase de a se distanța pe tabela de marcaj, însă reușita lui „Buza” a fost până la urmă singura care va figura în statistici.

Prima fază fixă scoasă de Alexandru Buhuși a produs și deschiderea de scor. Același Buhuși a centrat din lovitură liberă în gura porții, de unde Ghiarasim a mușcat decisiv din adversar pentru 1-0. A fost o lovitură de cap care a condus la descătușarea de care avea nevoie Știința după o perioadă mai puțin fastă.

La final, Ghiarasim i-a dedicat golul fundașului Florinel Strungariu, care traversează o perioadă mai grea, cauzată de trecerea recentă în neființă a tatălui sau. CS Știința Miroslava este alături de unul dintre cei mai buni jucători pe care îi are echipa în momentul de față. Lui i se datorează în mare parte și recordul pe care Știința îl deține în partidele de pe teren propriu. Forcingul Miroslavei a continuat prin Mădălin Crengănis (12), care a ratat ținta din interiorul careului. Andrei Saritanu, la rândul său, a trecut milimetric pe lângă o reluare cu capul din 6 metri care ar fi însemnat 2-0.

Ilie Talpan și Lucian Odagieru, care au avut evoluții apreciate în partida de de la Liești, au prins primul „11” și nu mult a lipsit ca Talpan să-l învingă pe Hărăguță, în minutul 22, la o pătrundere în flanc finalizată cu șut puternic pe colțul scurt. În finalul primei părți, Alexandru Izmană a expediat un șut de control de la 30 de metri, respins cu dificultate de portarul Hărăguță, vizibil deranjat de traiectoria pe care a luat-o balonul. În minutul 40, Crengăniș putea profita de respingerea ușor neglijentă a portarului de la Roman, însă scorul a rămas cel stabilit în debut.

La pauză, vântul nu a mai revenit de la „vestiare”, iar Știința s-a limitat la a face ceea ce știe ea mai bine să facă pe teren propriu: apărare exactă și eventuale contraatacuri purtate prin Alexandru Buhuși sau alți jucători capabili să iasă rapid din dispozitiv și să aducă elementul surpriză. Fără să mai aibă ocazii, echipa ieseană (și recordul!) a tremurat serios la un sfert de la reluarea jocului. Cosmin Bîrlădeanu a inventat o paradă spectaculoasă și a anulat execuția lui Brăescu, care anunța egalarea.

Până la final, Cosmin Țapu, introdus de tatăl său, care este și antrenorul echipei Petrotub Roman, a ținut pe jar echipa gazdă preț de câteva momente. Florinel Strungariu a fost la post și a blocat excelent.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului dintre Știința Miroslava și Petrotub Roman

„O nouă victorie meritată din plin pe teren propriu,care ne apropie de îndeplinirea obiectivului, clasarea pe podium la sfârșitul acestei ediții de campionat, dar și de realizarea unei performanțe unice: victorii pe linie în partidele disputate pe teren propriu și fără nici un gol primit, realizare ce mulțumește și încânta numeroșii suporteri care au fost și sunt alături de această tânără și frumoasă echipă”, a spus la finalul meciului Daniel Acatrinei, președintele echipei Știința Miroslava.

Știința Miroslava: Bîrlădeanu, Odăgieru, Ad Ilie, Strungariu, Pantiru, Saritanu, Izmană, Buhuși, Ghiarasim, Talpan și Crengăniș.
Rezerve: Anton, Amarinei (83), Croitoriu, Iordache (72), Roșca, Loghin (90) și Ciopraga.

Petrotub Roman: Hărăguță, Rotariu, Marin, Dutciuc, Brăescu, Rotaru, Popa, Lucaci, Alexandru, Samson și Rotaru C.
 Rezerve: Dornescu, Grigore, Sofronie, Lupusoru, Petrică, Țapu și Costandache.

Știința Miroslava se distanțează astfel la 4 puncte în clasamentul Seriei 1 de ocupanta locului 4, Petrotub Roman, și doar un concurs nefericit de împrejurări poate face ca obiectivul formației lui Dănuț Munteanu să fie pus în pericol în cele două etape rămase de disputat. Știința Miroslava și Petrotub Roman „stau” în ceea ce ar fi trebuit să fie ultima etapă a sezonului.

În celălalt joc important al Seriei, Sepsi OSK a dispus la Sfântu Gheorghe de ocupanta locului secund, Olimpia Râmnicu Sărat, și este promovată matematic în Liga a 2-a!

Vineri, de la ora 18:00, Știința Miroslava se deplasează la Râmnicu Sărat pentru a da piept cu Olimpia în prima confruntare a etapei a 24-a din Liga a 3-a, Seria 1.

Foto: Știința Miroslava

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 15 May. 2016, 14:07 Stiri
Pe aceeași temă