Știința Miroslava câștigă dramatic la Dorohoi și urcă pe podium

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 12:05 Stiri

În cadrul etapei a III-a din Liga 3 – Seria 1, Știința Miroslava s-a deplasat pe terenul nou-promovatei Inter Dorohoi. Băieții pregătiți de Cristi Ungureanu și Irinel Ionescu au pornit la drum doar cu gândul la victorie, lucru ce părea la îndemână dacă ne gândim că Interul încă nu marcase în Liga 3.

Miroslava a pornit ca din tun la Dorohoi, însă Talpan și Simon nu au trimis suficient de plasat pentru a-l păcăli pe Satco. Contrar cursului jocului, gazdele reușesc să deschidă scorul prin atacantul Dragoș Mateiuc, care s-a demarcat excelent în spatele lui Strungariu, fundașul Miroslavei fiind depășit de o centrare lungă venită din flancul stâng. Mateiuc (9) a preluat și a marcat din centrul careului, reușind astfel primul gol al noii echipe a Dorohoiului în Liga 3!

Din fericire pentru Știința, forma bună de joc arătată în startul meciului a continuat și după primirea golului. Așadar, în minutul 20, Simon primește o pasă bună în flancul drept de atac, se întoarce cu fața spre careu și oferă o centrare ca la carte, iar căpitanul Bogdan Ghiarasim se demarcă de lângă adversarul direct și reia cu capul în plasa laterală, aducând o egalare meritată pentru ieșeni! Asaltul la poarta lui Satco a continuat, însă cea mai mare ocazie a primei reprize nu a fost fructificată de Miroslava, șutul puternic trimis de Izmană, fiind respins cu vârful degetelor de sub transversală.

În repriza secundă, cele două echipe au jucat pe contre, Dorohoiul având ocaziile mai mari, unele chiar foarte mari. Geoacaș a fost la post și a respins sau reținut orice șut pe spațiul porții și a menținut tabela nemodificată. Intrat pe parcursul reprizei secunde, Tudorache s-a zbătut în gol până pe finalul meciului, când acesta a reușit să aducă victoria și cele trei puncte în visteria Științei. În minutuș 89, când meciul părea că se va termina egal, o fază ambiguă la marginea careului mare aduce mingea la 20 de metri, de unde Tudorel Tudorache trimite un șut puternic, însă pe centrul porții. Portarul gazdelor a fost surprins și a ales soluția cea mai proastă, aceea de a încerca să respingă cu piciorul, luftând incredibil și scăpând mingea în poartă, spre bucuria oaspeților și amuzamentul spectatorilor.

Victorie ce urcă Știința Miroslava pe locul 3 în clasament, la trei puncte de liderul Sepsi Sfântu Gheorghe și unul de ocupanta locului secund, Sporting Liești.

În etapa următoare, Știința va primi vizita unei alte nou-promovate – Atletico Vaslui, echipă ce are fundașii centrali suspendați după ce aceștia au fost eliminați în meciul împotriva celor de la Sepsi, covăsnenii impunându-se cu 3-1 la Vaslui, toate golurile marcându-le din lovituri de pedeapsă!

Inter Dorohoi: Dorel Satco – Marius Chiorescu, Dan Lungu, Ovidiu Aghiorghiesei, Cosmin Mitoșeru, Alex Stancoschi, Iosif Nețbai, Cristian Antonescu (cpt.), Robert Gorgan, Adrian Nicorici, Dragoș Mateiuc. Rezerve: Marius Chirilă, Gabriel Moisa, Alexandru Mihai, Ionuț Scutelnicu, Vlad Costaș, Roberto Chiorescu, Silviu Sandu. Staff tehnic: Daniel Șchiopu (a1), Iulian Cărăușu (delegat).

Știința Miroslava: Ionuț Geoacas – Răzvan Loghin, Andrei Saritanu, Florin Strungariu, George Maxim, Vlad Gheorghiu, Alexandru Izmana, Dragoș Baciu, Bogdan Ghiarasim (cpt.), Remus Simon, Ilie Talpan. Rezerve: Cosmin Bîrlădeanu – Paul Chetroșanu, Adrian Amarinei, Denis Botezatu, Tudorel Tudorache, Ionuț Paladuta, Sebastian Sacrieru. Staff tehnic: Cristi Ungureanu (a1), Irinel Ionescu (a2), Silviu Dulcianu (ap), Costel Sacrieru (delegat).

Text și foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 12:05 Stiri
Pe aceeași temă