Știința Miroslava câștigă clar derby-ul județului Iași cu CSM Pașcani și urcă pe podiumul Seriei 1 a Ligii 3

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2017, 13:29 Stiri

Derby-ul județului Iași din Seria 1 a Ligii a 3-a dintre CSM Pașcani și Știința Miroslava, contând pentru etapa a 17-a, a revenit clar echipei oaspete, învingătoare cu scorul de 3-0 (2-0). Dănuț Tăcutanu (minutul 30) și Marius Chelaru (36) au asigurat încă din prima repriză un avantaj liniștitor pentru Miroslava, iar Dănuț Munteanu, revenit după o accidentare, a închis tabela în minutul 69. Echipa lui Cristian Ungureanu și-a făcut din nou norma de trei goluri, victoria cu 3-0 de la Pașcani venind după acel spectaculos 3-3 de la Uricani, din etapa precedentă, cu AFC Hărman.

Marius Chelaru, la al doilea gol în retur

Jocul de la Pașcani a curs într-o singură direcție, spre poarta lui Jan Turiță, problema învingătoarei fiind rezolvată în partea a doua a primei reprize. Tăcutanu a deschis scorul în minutul 30, la capătul unei faze ce a pornit din gheata noului căpitan, George Maxim. Acesta a centrat în careu pentru Moisi, care a așezat cu capul în fața porții pentru Tăcutanu, iar stoperul Științei a împins mingea în plasă din câțiva metri.

De pe același flanc stâng a pornit și faza golului doi, în minutul 36, cu Maxim centrând exact pentru Chelaru, care a reluat imparabil cu capul din 6 metri. Jucătorul împrumutat de la CSM Poli Iași se află deja la al doilea gol în tricoul formației din Miroslava, continuând astfel forma bună arătată în jocurile de pregătire.

Introdus în minutul 46 pe teren, revenit după o accidentare, Dănuț Munteanu a punctat pentru 3-0 în minutul 69. Cosmin Nemțanu a sprintat în bandă și l-a angajat în careu pe închizătorul Științei, care a stabilit scorul final.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului desfășurat la Pașcani

Ieșenii vor să câștige și la Râmnicu Sărat

În urma acestei victorii, Știința Miroslava a acumulat 32 de puncte și a urcat pe locul 3 în Seria 1, devansând Vasluiul (0-4 la Hărman). Știința a profitat de pasul greșit făcut de liderul Csikszereda pe teren propriu (3-3 cu CSM Roman) și s-a apropiat la cinci puncte de prima poziție. De cealaltă parte, CSM Pașcani coboară pe locul 13, retrogradabil, cu 10 puncte.

Vineri, 17 martie, Știința Miroslava se va deplasa la Râmnicu Sărat cu obiectivul de a obține o nouă victorie prin care să pună presiune pe primele două clasate, Csikszereda Miercurea Ciuc (37 puncte) și AFC Hărman (32).

Știința Miroslava a evoluat în următoarea alcătuire: Țintea – Cerneuțanu, Moisi, Tăcutanu, Maxim, Săritanu (Sandu 75), Botezatu (Botezatu 61), M. Chelaru (Izmană 71), Nemțanu, Agrigoroaei (D. Munteanu 46), Marin.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2017, 13:29 Stiri
Pe aceeași temă