Start lansat spre Liga a II-a

Marius ANGHEL 01 Sep. 2014, 15:23 Stiri
Start lansat** spre Liga a II-a

Într-o serie în care echipele de pe lângă București vor face legea în privința promovării în Liga a II-a, Delta Dobrogea a repurtat sâmbătă după-amiază, în fața a circa cinci sute de spectatori, prima victorie contra ilfovenilor de la Gloria Popești Leordeni, scor 3-1.

Emoția debutului în eșalonul trei și faptul că adversara a prins în sezonul trecut play-off-ul pentru promovare a determinat banca tehnică a tulcenilor să abordeze meciul cu prudență maximă. Din păcate, formula cu cinci fundași avea să aibă hibe majore, cu precădere pe flancul stâng acolo unde Paraschivoiu s-a dovedit a fi veriga slabă. Astfel, în primele cinci minute din zona apărată precar de fundașul stânga tulcean au plecat două centrări precise în careu și numai lispa de concentrare a lui Romanescu și Vasilache au făcut ca scorul să rămână neschimbat. La prima acțiune de atac a tulcenilor, în minutul 6, din corner C. Dragu l-a găsit liber în careul de 6 metri pe Chelaru, iar masivul atacant al Deltei Dobrogea a înscris cu o reluare precisă cu capul.

Bucuria golului a durat doar cinci minute deoarece în minutul 11, Romanescu, cel mai periculos atacant al oaspeților, a profitat de indecizia tușierului Erchian Ionuș, dar și lipsa de reacție a apărătorilor centrali tulceni și dintr-o posibilă poziție de offside a reușit egalarea cu un șut pe sub Olaru.

După golul egalizator tot oaspeții au fost cei care i-au dat emoții lui Olaru, apărat mai degrabă de șansă decât de fundașii din fața sa, însă cea mai mare ocazie de gol a aparținut echipei gazdă în minutul 32 atunci când șutul expediat de Butoi din marginea careului a fost respins de la vinclu de portarul Nicolae.

Pauza avea să fie un moment decisiv pentru soarta jocului, atunci fiind decisă nu doar modificare sistemului de joc ci și prima înlocuire: Bacanov a intrat în locul lui Paraschivoiu.

Fără să mai conteze în atac, oaspeții au pierdut și mijlocul terenului acolo unde cuplul Bacanov-Amet a fost de netrecut. Așa se face că în minutul 52 tulcenii și-au permis să atace și cu fundașii centrali, Lisandru fiind la un pas de gol, șutul său fiind paralel cu poarta. Butoi, cinci munute mai târziu, a trecut și el pe lângă desprinderea pe tabela de marcaj, mingea trimisă de acesta fiind puțin pe lângă poartă.

Golul doi ai tulcenilor a plecat tot dintr-o fază fixă și tot din piciorul lui C. Dragu care a centrat ideal pentru același Chelaru, nouarul tulcenilor reluând în plasă tot cu capul. În minutul 67, tabela avea să fie închisă de inepuizabilul Butoi angajat în careu de același C. Dragu, coautor la toate golurile. Tot Butoi a avut șansa de a reuși dubla două minute mai târziu însă arbitrul a considerat că atacantul tulcean a faultat portarul cum și Chelaru a fost aproape de hattrick în minutul 73 atunci când a pasat portarului advers din mijlocul careului.

Cu cinci minute înainte de final, „căpitanul” N. Crețu a avut șansa unui gol de generic, mingea șutată din cercul de la mijlocul terenului nimerind bara transversală.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„Sincer, după cum s-a jucat în prima repriză scorul a fost unul echitabil, însă în ceea ce privește repriza secundă am fi meritat să câștigăm mult mai detașat. Suntem pe podium la egalitate cu Tunariul și Călărașiul și sper ca și după meciul de la București cu Juventus tot pe podium să fim, poate chiar pe primul loc. Sper ca până la meciul următor să rezolvăm și problema fundașului stânga, avem o soluție deja, însă un atacant încă nu am găsit. Îl așteptăm pe Emil Nanu să se răzgândească și să ni se alăture”, a declarat Florentin Manolache, președintele de la FC Delta Dobrogea.

FC Delta Dobrogea Tulcea: Olaru – Dogaru, Nițor, Filip, Lisandru, Paraschivoiu (46 Bacanov) – N. Crețu (88 Judeanu), Amet, C. Dragu (85 Negruț) – Butoi, Chelaru (80 Boariu).
Gloria Popești Leordeni: Nicolae – Moldoveanu, Dumitru, Ghiță, Lalciu – Mărgărit (70 Păun), Enache, Andrei, Duca – Vasilache (75 Batcu), Romanescu (80 Stănici).

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN (Obiectiv de Tulcea)
Foto: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 01 Sep. 2014, 15:23 Stiri
Pe aceeași temă