„Șoimii” și-au frânt aripile la Hunedoara! Liderul din Seria a 4-a a suferit prima înfrângere a sezonului, într-un meci cu trei penalty-uri

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 22 Oct. 2018, 12:54 Stiri

Șoimii Lipova a fost egalată la puncte, dar și-a păstrat fotoliul de lider în Seria a 4-a, în pofida eșecului de la Hunedoara, scor 2-3, în etapa a 9-a a Ligii 3. A fost prima înfrângere a „șoimilor” arădeni, la căpătul unei partide presărate cu trei lovituri de pedeapsă, dintre care două valorificate.

Prima care a beneficiat de penalty a fost echipa din Lipova, însă Kevin Trabalka a trimis, de la punctul cu var, mult peste poartă. Lovitura de pedeapsă fusese acordată în urma intervenției lui Bogdan Ionicescu asupra lui Denis Rusu, din minutul 14. Tot Rusu avusese prima ocazie a jocului, în minutul 9, când a lovit bara laterală, cu un șut din interiorul careului. Același junior Rusu a încercat vigilența portarului Andrei Cobliș, cu un șut de la 18 metri, din lovitură liberă. În cele din urmă, scorul a fost deschis de Kevin Trabalka, în minutul 26, cu un șut pe sub portar, din 10 metri.

Peste doar două minute, CS FC Hunedoara a egalat, din penalty, în urma unui henț comis, în suprafața de pedeapsă, de Marcel Bercu și transformat precis de Iulian Tecsi. În finalul primei reprize, Denis Rusu (17 ani), cel mai activ jucător al primului mitan, a păstruns în careu, a trecut ușor de fundașul și de portarul ieșit în întâmpinare, după care a întors balonul spre Andrei Sulea, care a îndeplinit o simplă formalitate, din 6 metri.

În partea secundă, Trabalka (58) și Rusu (61) au mai mai irosit două situații, iar de marcat au făcut-o gazdele, tot din penalty, în minutul 73, prin același Tecsi, după ce portarul David Filip l-a agățat în careu pe Alexandru Dan.

Cel mai frumos gol al jocului, care s-a dovedit a fi și golul victoriei gazdelor, a fost înscris de Alexandru Marcu, cu un șut în vinclu, din 15 metri. Astfel, liderul Șoimii Lipova a suferit prima înfrângere și a fost egalată la puncte de nou-promovata ACS Dumbrăvița.

După acest rezultat, nou-promovata CS Hunedoara a urcat pe 7, cu 14 puncte. Șoimii Lipova a rămas cu 22 de puncte și a fost egalată de ACS Dumbrăvița.

Alic: „Am bătut noi și asta rămâne”

„A fost o victorie muncită. Doar prin muncă putem avea rezultate întreg campionatul. Am fost și inspirat cu schimbările din a doua repriză. Nouă ne-au și lipsit câțiva jucători, dar cei care au jucat mai puțin au intrat foarte bine în joc și îi felicit pentru dăruire. Știam că trebuie să vină și prima înfrângere a liderului și mă bucur că a venit pe terenul nostru. La pauză le-am spus jucătorilor că mai avem 45 de minute și, așa cum ne-au întors Sebișul pe noi, tot așa puteam să o facem și noi cu Lipova. Din declarațiile celor de la Lipova, am văzut că nu vor să tragă la promovare, dar, jucând împreună de mult timp, au ajuns să aibă rezultate. În fotbal, nu întotdeauna posesia aduce victoria sau echipa care are mai multe ocazii și câștigă. Am bătut noi și asta rămâne. Jucătorii noștri nu au renunțat, am fost conduși, am întors rezultatul și îi felicit pentru asta. O luăm etapă cu etapă și muncim pentru fiecare meci. În acest sezon, obiectivul este menținerea în Liga 3-a. Sezonul viitor  mai vedem”, a declarat, la finalul partidei, Mircea Alic jr., antrenorul hunedorenilor.

Sabău: „Jucătorii nu au de ce să fie supărați, suntem pe primul loc”

De partea cealaltă, Flavius Sabău se aștepta să vină și prima înfrângere a echipei sale, dar spera ca acest aspect să nu se întâmple la Hunedoara.
„Am condus, am avut penalty ratat, am ratat și alte ocazii, în timp ce adversarul a aruncat două mingi în careu și au scos două penalty-uri. E greu pentru mine să fac o analiză, atâta timp cât eu, ca antrenor, îmi doresc ca echipa mea să joace un fotbal bun. Dacă jucam prost aș fi fost supărat. Am jucat fotbal, dar am avut puțin ghinion și gazdele mult noroc. Nu am crezut că aici vom avea prima înfrângere, dar s-a întâmplat, cu toate că începutul de meci nu arăta un astfel de deznodământ. Trebuie să gestionăm bine rezultatul negativ, dar au fost și multe lucruri pozitive în jocul nostru, din care trebuie să învățăm. E important cum pregătim următorul meci, nu cred că băieții au moralul afectat, atâta timp cât suntem după 9 etape pe primul loc cu doar o înfrângere și un egal. Jucătorii nu au de ce să fie supărați, suntem pe primul loc”, a declarat Flavius Sabău, după eșecul de la Hunedoara.

CS HUNEDOARA – ȘOIMII LIPOVA     3-2
Iulian Tecsi 28′ – pen., 73′ – pen., Alexandru Marcu 84′ / Kevin Trabalka 26′, Andrei Sulea 45′

Cobliș – Bulardă (Kocsis 46′), D. Creciunesc, Ionică, Doboș – Al. Dan, Herci – Bloj (Cr. Creciunesc 66′, R. Popa 90′), Al. Marcu, Marinca – Tecsi (Scânteie 86′)
Antrenor: Mircea Alic jr.

D. Filip – Savin, Bercu, Vasiu, Filimon – Poiană, Dobrean (S. Popa 69′), M. Popa, D. Rusu (Pascu 86′) – Sulea, Trabalka (Vasinc 64′)
Antrenor: Flavius Sabău

Stadion: „Michael Klein” (Hunedoara); Spectatori: 300; Arbitru: Dragoș Lunca (Cluj-Napova); Asistenți: George Suciu (Cluj-Napoca) și Sergiu Corb (Zalău).

Articol  scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 22 Oct. 2018, 12:54 Stiri
Pe aceeași temă