ȘOC | Două cluburi de Liga 3 din seria Oțelului s-au retras din campionat. „Ne pare foarte rău, dar aceasta-i situația”

ȘOC | Două cluburi de Liga 3 din seria Oțelului** s-au retras din campionat.

Fotbalul gălățean a început sezonul cu patru echipe în Liga 3, Seria 1, două dintre ele având clasări bune la finalul turului – SC Oțelul Galați, locul 4 și Sporting Liești, locul 6 – iar celelalte două în coada clasamentului, Avântul Valea Mărului și Metalosport Galați, pe 14, respectiv 15. Acestea din urmă nici nu vor mai continua competiția, reprezentații lor anunțând retragerea din campionat.

Avântul Valea Mărului se afla la al doilea sezon în Liga 3, precedentul terminându-l pe locul cinci. „Bugetul a fost serios diminuat, iar acest lucru nu ne permite să continuăm. Nu avem bani și majoritatea jucătorilor au părăsit clubul. În aceste condiții, vom anunța federația de specialitate că ne retragem. Ne pare foarte rău, dar aceasta-i situația. Nu ne rămâne decât varianta de a ne procupa de echipele de juniori Under 15 și Under 13, cu care vom continua în competițiile organizate de AJF Galați”, ne-a spus Florin Virgil Doca, primarul comunei Valea Mărului.

La Metalosport, retragerea era previzibilă, echipa chinuindu-se pur și simplu să termine turului, unul în care a marcat doar două goluri și a primit 115. Președintele clubului, Dorin Butunoiu, a sperat zadarnic într-un sponsor „minune”, iar inevitabilul s-a produs acum.

„Ne este imposibil să mai continuăm. Vom rămâne cu echipa de juniori Under 15, care a avut o bună evoluție în campionatul județean. Ce va fi în continuare, vom vedea, poate ne vom înscrie în Liga a 5-a”, a declarat președintele Metalosport. Gruparea gălățeană fusese penalizată și cu 4 puncte din cauza datoriilor către fostul antrenor Mihai Ciobanu.

Liniile de clasament ale celor două echipe la final de tur:

14.     Avântul Valea Mărului     14     2     1     11     26-40     7 pct.
15.     Metalosport Galați     14     0     0     14     2-115     -4*

Fiindcă abandonurile au avut loc după încheierea turului, rezultate înregistrate în prima parte a sezonului vor rămâne în statistică. În schimb, în retur, adversarii care trebuiau să întâlnească celor două echipe vor câștiga la „masa verde”.

Seria 1 a Ligii 3 continuă astfel din retur cu doar 13 echipe active, nu va mai exista grija retrogradării, în timp ce la promovare se bat Aerostar Bacău, CSM Roman, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și Suporter Club Oțelul Galați.

În acest sezon, în timpul campionatului, din Liga 3 s-a mai retras Urban Titu (Seria 3).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă