Slatina e din nou aproape să rămână fără echipă. Conducerea și jucătorii de la Inter Olt au decis să continue până în iarnă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Oct. 2015, 11:28 Stiri

Jucătorii și conducătorii echipei Inter Olt Slatina, a doua clasată din Seria a III-a a Ligii 3, au ținut joi o ședință și au decis să continue activitatea până în iarnă. Neplătițiți de câteva luni, fotbaliștii de la Slatina puteau opta pentru desființarea clubului, iar conducerea ar fi retras imediat echipa din campionat. Cum autoritățile locale din Slatina au anunțat ieri în mod categoric că nu vor sprijini echipa, formația ar putea să se desființeze în iarnă dacă nu obține altă finanțare. Ar fi al doilea abandon consecutiv pentru echipa de pe malul Oltului, după cel petrecut în primăvară, când FC Olt s-a retras din Liga a 2-a, după imputarea de către Fisc a unor datorii mai vechi.

„În această dimineață (n.r. – joi), a avut loc o întâlnire între conducerea clubului și jucători, în care s-a hotărât ca echipa să nu renunțe. Banii strânși din bilete vor ajunge la jucători”, a precizat Ionuț Ivan, oficialul clubului slătinean.

Până acum, Inter Olt a fost înființată și susținută financiar după puteri de președintele clubului, Ionuț Ivan. Formația antrenată de Dan Oprescu este pe locul 2 în Seria a III-a, la doar un punct de liderul CN Dinicu Golescu Câmpulung și, dacă ar avea stabilitate financiară, ar fi principala favorită la promovarea în Liga a 2-a.

În vară, autoritățile locale au promis că vor sprijini financiar acest proiect, Ionuț Ivan a înființat Inter Olt, un club fără nicio datorie, însă Primăria și Consiliul Local nu au alocat niciun leu până acum. Pe baza promisiunilor făcute de autoritățile locale, antrenorul Dan Oprescu și mulți dintre jucători au optat în vară să continue la Slatina, o decizie care până acum se dovedește total neinspirată.

FC Olt Slatina joacă sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu, cu FC Voluntari II, în etapa a 10-a a Ligii 3. Gruparea slătineană, singura a județului Olt ce activează la nivel național, cere ajutorul suporterilor pentru a putea supraviețui cel puțin până în iarnă. Aceștia au ocazia să sprijine echipa prin achiziționarea de bilete. Tichetele vor fi puse în vânzare începând de la meciul de sâmbătă, cu satelitul grupării FC Voluntari. Prețul unui bilet este de 5 lei, în timp ce la tribuna oficială de 10 lei.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Oct. 2015, 11:28 Stiri
Pe aceeași temă