Sinescu: „Pe plan sportiv a fost o înfrângere, pe plan uman a fost o izbândă”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 16:53 Stiri
Sinescu:**

Pentru SCM Pitești, jocul cu FC Zagon a fost ultimul din această ediție de cam­­­pi­onat. La fel a fost și pentru an­tre­­­no­rul Valentin Sinescu, care a a­nun­țat că nu va mai rămâne la Pitești. Tehni­cianul argeșenilor a făcut o ra­dio­gra­fie a perioadei petrecute în Tri­vale și a tras concluziile care se im­pun.

Si­nescu recunoaște că venirea la Pitești a fost o mare greșeală, de­oa­rece șefii clubului nu și-au res­pec­tat obligațiile față de echipă. Teh­ni­cianul spune că Piteștiul poate re­veni în elita fotbalului românesc doar dacă factorii de de­cizie vor da dovadă de seriozitate și vor asigura condițiile penrtru performanță.

– Care sunt concluziile după victoria de la Zagon?
– Mă bucur că am terminat cu fruntea sus campionatul. Sunt mulțumit de atitu­dinea jucătorilor și de faptul că nu au tratat acest ultim meci ca pe o corvoadă. S-au implicat în joc, iar acest lucru s-a văzut. În afară de Chindia și Fortuna Câmpina, care s-au luptat pentru promovare până în ul­tima etapă, nicio echipă nu ne-a învins în play-off.

– Se putea mai mult în acest sezon?
– În condițiile date, nu se putea mai mult de o clasare pe locul trei. Fără bani, fără stabilitate financiară și fără liniște la e­chipă, nu ai cum să te bați cu două con­tracandidate care au asigurate toate con­dițiile, inclusiv salariile și primele la zi. Una e să lucrezi cu jucători mulțumiți, cărora le stă gândul doar la ce au de făcut în te­ren, și alta e să gestionezi o situație de criză, cauzată de nemulțumiri financiare și alte probleme.

– Experiența de la Pitești cum o des­cri­eți?
– Pe plan sportiv a fost o înfrângere. Eu am venit aici cu mult entuziasm. Mi s-a pro­mis sprijin necondiționat pentru pro­mo­vare, însă, din păcate, lucrurile au luat o altă turnură. Proiectul a fost reconsi­de­rat, du­pă ce autoritățile locale s-au înțeles cu cei de la Clinceni, iar din acel moment nu am mai avut sprijin și finanțare. Pur și sim­plu, am fost abandonați și pe ni­meni nu a mai interesat soarta echipei. Este foarte greu să obții rezultate în ase­me­nea condiții. Preocupările jucătorilor nu mai sunt fotbalul și lupta pentru su­pra­viețuire. Unii dintre ei au mari probleme, pentru că sunt capi de familie.

– Cu jucătorii cum v-ați înțeles?
– Pe plan uman, experiența de aici a fost o izbândă. Am depășit cu demnitate o si­tu­ație foarte grea. Mă bucur că am avut o­ca­zia să lucrez cu fotbaliști și oameni de ca­litate. Țin să îi felicit pentru acest lucru.

– Cum vedeți viitorul fotbalistic al Piteș­tiu­lui?
– Eu îmi doresc ca Piteștiul să redevină din nou ce a fost în fotbalul românesc. A­cest lucru va se va întîmpla dacă vor exista se­riozitatea și stabilitatea finan­ci­ară. În fotbal nu poți să faci nimic doar pe vorbe.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 16:53 Stiri
Pe aceeași temă