Se pregătesc schimbări majore în conducerea clubului SR Brașov, cu glorii în posturi cheie. Cui i s-a produs postul de președinte și cine urmează să stea pe banca tehnică

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 16:50 Stiri
Se pregătesc schimbări majore în conducerea clubului SR Brașov, cu glorii în posturi cheie.** Cui i s-a produs postul de președinte și cine urmează să stea pe banca tehnică

După ce luni au refuzat să se antreneze, jucătorii lui ACS SR Brașov au revenit la sentimente mai bune de marți. Chiar dacă problemele financiare încă nu s-au rezolvat, jucătorii au întrerupt greva, iar ieri au participat la primul antrenament al săptămânii.

„Chiar dacă problemele nu s-au rezolvat am ținut să facem antrenamente în perspectiva meciului de vineri cu Viitorul Domnești. Chiar dacă vom juca pe terenul ultimei ultima clasate nu vrem să ne facem de râs. Așteptăm ca și promisiunile cu banii să se concretiteze”, au precizat jucătorii brașoveni.

Chiar dacă nu s-a implicat activ la antrenament, antrenorul Florin Stîngă s-a băgat la jocul școală, iar după terminarea ședinței de pregătire a mai rămas pe teren pentru câte ture de alergare suplimentare.

Stîngă: „Îi înțeleg și sunt alături de jucători”

Cum echipa se confruntă și cu mari probleme de lot, Stîngă ar putea reveni pe teren la meciul cu „lanterna roșie” din Seria a 3-a, Viitorul Domnești. „Îi înțeleg pe jucători și sunt alături de ei. Prin gestul lor de luni au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra situației de la club. Marți s-au antrenat normal și după cum îi simt ei sunt deciși să câștige toate cele trei meciuri rămase de disputat în acest tur de campionat”, a spus Florin Stîngă, citat de Monitorul Expres.

Referitor la criza financiară prin care trece clubul, Stîngă are în continuare speranțe că situația se va rezolva. „Știu că cei de la LSS fac tot ceea ce este omenește posibil să rezolve acestă situație grea, astfel ca în scurt timp lucrurile să intre pe un făgaș normal”, a încheiat Stîngă.

Vasile Ștefan, la pachet cu Ioan Naghi

Altfel, la meciul de sâmbătă cu FC Hermannstadt II au fost invitați mai mulți fotbaliști sau antrenori de marcă ai Brașovului. Astfel, la oficială au fost prezenți Ioan Naghi, Gabi Stan, Sandu Andrași, Petre Lucian și Ștefan Vasile.

Cu acestă ocazie, cei de la LSS le-au cerut acestora sprijinul și implicarea în proiect. Lui Ștefan Vasile i-a propus postul de președinte, iar fostul jucător al Brașovului spune că este onorat de propunerea suporterilor, dar totul se va decide în iarnă.

„Nu aveam cum să spun nu. În perioada următoare voi analiza situația, important este să avem liniștea necesară și să vedem pe ce ne putem baza până în iarnă. Eu doresc să ajut prin experiența mea de 25 de ani la FC Brașov. Eu l-am propus pe Ioan Naghi să vină în stafful tehnic. Sunt convins că va colabora foarte bine cu Florin Stîngă, pentru că ei au mai lucrat împreună și la AFC Hărman. Voi merge la meciul de la Domnești pentru a fi alături de echipă, iar Ioan Naghi va sta pe bancă”, a spus Ștefan Vasile.

Este posibil ca până la sfârșitul acestei săptămâni, Răzvan Dobrică să preia postul de administrator al clubului ocupat de Lițoiu Filip.

Naghi așteaptă o discuție cu Stîngă

La rândul său, Ioan Naghi a confirmat discuțiile care au avut loc la finalul meciului cu FC Hermannstadt II. „Am spus că voi încerca să-i ajut atât cât pot. Nu aveam cum să merg la antrenament atâta timp cât nu am discutat cu Florin Stîngă”, a spus Ioan Naghi.

Cooptarea lui Ioan Naghi în stafful echipei este pe placul lui Stîngă. „Ioan Naghi m-a ajutat foarte mult în cariera mea. Am o relație foarte bună cu dânsul, pentru mine chiar este un mentor în cariera mea. Eram copil de mingi când Ioan Naghi și Ștefan Vasile jucau pe Tineretului”, a spus Stîngă.

„Gabello”, în stand- by

Și lui Gabi Stan i s-a cerut sprijinul, „Gabello” urmând să dea un răspuns clar la finalul turului. „Au fost ceva discuții la meciul de sâmbătă și a ramas ca la finalul turului de campionat să discutăm despre o posibilă colaborare. Nu am intrat în detalii”, a precizat fostul antrenor al Brașovului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 16:50 Stiri
Pe aceeași temă