„Școlarii” reșițeni au dat de pâmânt cu Pandurii Mehedințiului și sunt ca și promovați în Liga 3

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 20 Jun. 2016, 12:19 Stiri

CSM Școlar Reșița e deja cu un picior în Liga a III-a, după ce a defilat în meciul tur, disputat pe terenul din Șimian, împotriva campioanei din Liga a IV-a Mehedinți, CS Pandurii Cerneți, scor 6-1.

Doar începutul jocului a fost unul echilibrat, iar gazdele, impulsionate probabil și de un câine care a păstruns pe teren, au deschis scorul în minutul 8, când mijlocașul Mădălin Petcu a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 metri. Avantajul Pandurilor n-a durat decât 6 minute, George Beloescu egalând, printr-o lovitură de cap.

Net superiori la capitolul pregătire fizică, reșițenii au controlat auroritar restul reprizei, iar până la pauză au mai înscris de încă trei ori, prin Răzvan Costescu (’23), George Beloescu (29) și Marian Liuba (”39). CSM Școlar Reșița a dominat și începutul  părții secunde, când a punctat în alte două rânduri, prin Marian Liuba (’51)  și Casian  Doană (”63).

Deși s-a jucat în continuare o singură poartă, bănățenii, care au trimis balonul și în bară, de două ori, nu au marcat până la final și au câștigat cu 6-1. Scor suficient pentru a transforma meciul retur într-un simplu antrenament cu public, promovarea fiind practic jucată.

Calițoiu: „Promovarea e practic jucată”

Nici noul antrenor al Pandurilor nu mai crede în minuni și a pus eșecul drastic pe lipsa de pregătire a echipei sale. „Am venit de trei săptămâni la echipă. N-am beneficiat de o pregătire fizică adecvată, iar asta s-a văzut pe teren. S-a terminat cum nu se putea mai rău pentu noi. Am pierdut la o diferență mare de scor, iar promovarea e practic jucată. Din păcate, asta e situația fotbalului mehedințean”, a spus Mihai Calițoiu.

Popa: „Golul primit mai mult i-a înfierbântat pe jucătorii mei”

Deși nu-și făceau emoții în privința promovării, bănățenii, care au fost încurajați în acest meci și de o frumoasă galerie, s-ar fi așteptat la un joc mai dificil în Oltenia.  „Nu mă aștepam la o diferență așa mare de scor. Sincer, speram să câștigăm la un gol-două, dar, până la urmă, ne-am fi mulțumit și cu un egal. Cred că golul primit mai mult i-a înfierbântat pe jucătorii mei. Avem sprijinul financiar al Primăriei Reșița, iar sezonul viitor ne vom lupta pentru promovarea în Liga a II-a”, a precizat directorul sportiv al reșițenilor, Gheorghe Popa.

Pandurii Cerneți jucase și anul trecut barajul pentru promovarea în Liga a III-a, fiind scurclasată de CS U II Craiova, care s-a impus cu 4-0 în Bănie și cu 8-0 pe Stadionul Termo Din Severin.

CS Pandurii Cerneți – CSM Școlar Reșița 1-6 (0-4)
Mădălin Petcu (‘8) / George Beloescu (’14, ’29), Răzvan Costescu (’23), Marian Liuba (’39, ’51), Casian Doană (’63)

Cerneți: Neagoe – Amza, Lăpădat (G. Pele ’20), Trușca, Bologa – Cr. Crețu (Vîlceanu ’46) , Petcu, Cîrcioran (Bușoi ’53), Vătuiu (V. Crețu ’21) – Mătăsăreanu (cpt.), Enea. Antrenor: Mihai Calițoiu

Reșița: Petruț – Szijj, Banac, Covăsală, Negrei – Liuba (Marcu ’65), Breșneni (cpt.)(Bloju ’63), Costescu (Ciucur ’57), Costachi – Beloescu (Curelea ’54), C. Doană. Antrenor: Leontin Doană

Abitri: Viorel Flueran ( Craiova) – Doru Zamfir (Slatina), Cristian Pătrașcu (Craiova)
Stadion: „Ion Floricică” (Șimian), spectatori 400

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 20 Jun. 2016, 12:19 Stiri
Pe aceeași temă