Sclipire de șase minute

Mihai Andries 03 Mar. 2014, 09:15 Stiri
Sclipire de șase minute

AFC Fortuna Poiana Câmpina a avut un debut perfect în minireturul actualului sezon de Liga a III-a, jucătorii antrenați de Florin Stăncioiu, Costin Plăvache și Bogdan Pîrvu îndeplinind o simplă formalitate în jocul cu CSM Avântul Reghin. Prahovenii au avut nevoie doar de șase minute pentru a stabili formația victorioasă, scorul de 3-0 cu care s-a încheiat partida nereflectând, nici pe departe, ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Debutul partidei a fost unul echilibrat, în care oamenii lui Stăncioiu au ajuns cu greu la poarta târgumureșenilor. Însă, după primul sfert de oră, lucrurile au intrat pe făgașul normal, iar ocaziile de gol au apărut la buturile porții lui Crăciun. Mai întâi Buhuși l-a evidențiat pe portarul Reghinului (minutul 16), care a respins în corner, pentru ca din lovitura de colț rezultată Năstase să nu găsească o centrare ideală. Prima reușită a întâlnirii a venit pe traseul Cristescu – Camara, ultimul reluând cu piciorul drept în poarta lui Crăciun, mingea atingând bara înainte să intre în poartă (21). Patru minute mai târziu, același marcator a făcut 2-0 din centrarea lui Minciună, pentru ca scorul să ajungă la unul de forfait la capătul unei faze în care V. Munteanu a făcut tot ceea ce a vrut cu apărarea adversă și apoi l-a lobat pe nefericitul Crăciun, de la 10 metri (27). Până la pauză, deja amintitul Camara a mai avut șansa golului, în două rânduri, ba mai mult o dată a și marcat, dar reușita sa a fost anulat pe motiv de fault în atac, la fundașul central Macarie (34).

3-0 la pauză și toți cei prezenți la meciul găzduit de Centrul Național al FRF de la Buftea sperau să mai vadă și alte goluri. Nu a fost să fie așa, pentru că jucătorii Fortunei – în speță Munteanu și Buhuși – s-au întrecut în ratări, fiind un adevărat „concurs” între aceștia. Mijlocașul de bandă dreapta Munteanu a dat tonul șanselor irosite (48 – reluare peste poartă, din 5 metri; 58 – șut peste poartă din 8 metri, 68 – reluare din 4 metri, pe lângă stâlpul drept), fiind imitat, chiar foarte bine, de atacantul Buhuși (56 – șut de la 18 metri, pe lângă poartă; 72 – execuție din foarfecă, peste transversală). Despre oaspeți trebuie spus că au avut o singură ocazie și aceasta în prelungirile partidei, autor fiind Moldovan, iar dacă Avântul Reghin s-ar înscrie în Liga A Prahova cu siguranță nu ar câștiga întrecerea.

Altfel, în repriza secundă, tehnicianul Florin Stăncioiu i-a oferit minute bune și mijlocașului ofensiv Crosman, cel care în ziua meciului a împlinit 20 de ani. În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu victoria prahovenilor, cu scorul de 3-0, joc la care a asistat și directorul sportiv al Oțelului Galați, Narcis Răducan, fiind însoțit de fostul antrenor al Fortunei – Edi Iordănescu, rămas fără angajament.

AFC Fortuna Poiana Câmpina – Avântul Reghin 3-0 (3-0)
Stadion: „Centrul Naíonal” Buftea. Spectatori: circa 100. Au marcat: Camara (21, 25), Val. Munteanu (27)/-.
AFC Fortuna: Zegheru – Cristescu (46 I. Stan), M. Marin (cpt), Șandru, G. Damian – Munteanu, Minciună (53 Crosman), Barbu, Năstase (60 Antohi) – Buhuși – Camara (75 Ungureanu). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Avântul: Crăciun – Hrișca, R. Dan, Macarie, Șiplăcan (46 Gergely) – Moldovan, Ungur (60 A. Luca), P. Luca, Bucin, Mariș – Stoica (60 Dezsi). Antrenor: Adrian Enyedi.
Cartonașe galbene: -/Șiplăcan (24), Bucin (83).
Arbitri: Laurențiu Ionașcu – Silviu Andreiu și Laurențiu Constantin (toți, din Buzău). Observatori: Sorin Uțică (pentru arbitraj) și Sorin Cojocaru (organizare, ambii, din București).
Jucătorul meciului: Mamadou Camara (AFC Fortuna).

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 03 Mar. 2014, 09:15 Stiri
Pe aceeași temă